Реклама / Ads
38| 7454 |05.02.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

1000 официални милионери в България

.
За една година натрупали над 500 бона като физически лица. Данъчните ще ги съветват как да си плащат налозите.
 

Над 1000 официални милионери живеят у нас, показват данните на Националната агенция по приходите. Само за миналата година тези хора са натрупали по над 500 бона като физически лица. Това са официално декларираните от тях облагаеми или необлагаеми доходи пред данъчните за миналата година, пише Монитор.

Милионерите са били селектирани от данъчните, за да бъдат включени в списъка на богаташите, които ще бъдат обслужвани от специализирано звено в НАП. Това съобщи за „Монитор“ шефът на агенцията Красимир Стефанов. От близо месец се работи по идеята данъчните да са в помощ на милионерите и да ги консултират кога и колко налози дължат на хазната. Така ще се облекчи работата на агенцията, а и ще се подобри данъчната дисциплина на богаташите, които своевременно ще декларират и внасят задълженията си към държавата. Освен това звеното ще изпълнява и консултантска дейност, която ще е в помощ на тузарите.

Данъчните ще обясняват на милионерите какви законови опции имат за намаляване на дължимите налози и така ще се внасят повече пари в хазната. Един от вариантите е богаташите да дарят част от печалбата си за фонда за лечение на деца в чужбина и така да платят данъци върху по-малко приходи.

„Време е хората да разберат, че всеки, който е коректен към хазната, може да очаква партньорско отношение от наша страна. Данъчните не възприемат богатите като престъпници. Просто казваме, че всеки е длъжен да си плаща налозите“, обясни още Стефанов.

Той допълни още, че за изграждането на това звено работата е започнала преди няколко месеца. „С гордост мога да заявя, че през тази година обществото и бизнесът усещат, че има данъчна администрация, която поставя всички наравно пред закона", каза още изпълнителният директор на НАП. В момента се проверяват собствениците на 250 луксозни имота, каза още Стефанов и отново повтори, че много от тях хитруват, като имотите се водят на фирми, а всъщност се използват за жилища, "за да минат жилищните нужди като разход на фирмата". (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4902 |03.02.2011 България трябва да увеличи усвояването на еврофондовете . 7| 5714 |01.02.2011 България сред първенците на Европа по безработица . 3| 5640 |31.01.2011 Маниатис: България да осъзнае важността на „Бургас- Александрополис” . 0| 5624 |31.01.2011 България иска справедливо разпределение на субсидии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads