Реклама / Ads
2| 5716 |06.08.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Атанас Георгиев: Изграждаме 6 нови трафопоста в област Благоевград през 2019 г.

.
Атанас Георгиев
Подобряваме управлението на мрежата в региона. Това казва Атанас Георгиев, регионален мениджър на ЧЕЗ Разпределение за област Благоевград.
 

- Г-н Георгиев, какви средства инвестира ЧЕЗ Разпределение в мрежата в област Благоевград през настоящата година?


- През 2019 г. ЧЕЗ Разпределение България планира да инвестира в област Благоевград 5,2 млн. лв. в изграждане на съоръжения средно и ниско напрежение, в реконструкция на мрежата, присъединяване на нови клиенти и внедряване на система за дистанционно обслужване на електромерите. Увеличението на инвестициите за областта е с близо един милион в сравнение с 2018 г.


- Какво представлява системата за дистанционно обслужване на електромери?


- Използването на дистанционно обслужваните електромери води до повишаване на надеждността на мрежата. Това е един модерен подход към нея, който ни дава възможност за поглед в реално време върху мрежата, за наблюдаване на заетия капацитет, както и за незабавна реакция при аномалии. Контролът става много по-стриктен, а с това се повишава качеството на услугата. Тези електромери са и част от подготовката на мрежата за бъдещето, когато ще има нужда от стриктно управление на мрежата онлайн. За областта работата по проекта стартира от Благоевград, където се монтират 41 000 електромера и Петрич, като през 2018 г. там инсталирахме 13 000 устройства, а през настоящата година предстои инсталирането на още 3000.

 

- Кои са другите по-големи обекти за 2019 г. и до какво ще доведе тяхната реализации?

 

- През тази година ще изградим 6 нови трафопоста – в селата Дъбница, Мосомище, Огняново, Лъжница, Хърсово и кв. Струмско на Благоевград. Инвестицията възлиза на над 250 000 лв. Ще бъде извършена реконструкция на въздушни линии, които захранват 85 населени места в общините Разлог, Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Благоевград на обща стойност 641 000 лв. Компанията ще рехабилитира кабели в градовете Разлог, Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Благоевград за 513 000 лв. 510 000 лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция на мрежа ниско напрежение в села в общините Петрич, Благоевград, Гърмен, Сатовча, Сандански и Якоруда. Всеки един проект, който ЧЕЗ Разпределение реализира, е с цел развиване на мрежата и подобряване на качеството и сигурността на предлаганата услуга. Продължаваме усилено да работим и за автоматизация на мрежата. Автоматизираните съоръжения дават възможност за управление на мрежата от разстояние. Чрез тях се изключват само повредените участъци и се минимизира броят на засегнатите клиенти при евентуални аварии, като качеството на услугата многократно се повишава. В областта тази година ще монтираме 66 такива съоръжения, като най-голям е броят за община Сандански – 18 бр. и за община Петрич – 17 бр.


- Какви са предизвикателствата пред Вас при изпълнение на всички тези обекти?

 

  • Предизвикателствата са от различно естествено. Неотдавна проведохме среща с местните власти от област Благоевград, на която присъства и регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение - Петър Холаковски. Заедно споделихме пред областния управител и кметовете на общини пред какви трудности сме изправени и изслушахме техни конкретни въпроси и възникнали казуси. Разчитаме на тяхното разбиране и на разбирането на хората, че за да се случат планираните инвестиции трябва да се работи ударно. Това неизменно води до временни прекъсвания на електрозахранването, докато се ремонтират или докато се изградят нови съоръжения. Убеден съм, че всички сме на едно мнение – тези инвестиции трябва да се случат и колкото по-бързо, толкова по-добре за всички граждани.
  • Интервю на Маргарита Насева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5959 |11.07.2019 Атанас Запрянов: Министърът на отбраната ще подпише договора за Ф-16 . 11| 5699 |04.06.2015 Атанасова: Пада банковата тайна . 1| 5604 |03.04.2015 Баракова, Атанасова и прочие депутати ваканцуват у нас . 1| 8193 |22.01.2013 Десислава Атанасова: Чакат ни 148 млн. лв. за усвояване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads