Реклама / Ads
0| 5260 |22.01.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Банско приема за втори път световната купа в сноуборда

.
Водещият български зимен курорт Банско ще приеме от 26 до 28 януари за втора поредна година Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини и сноубордкроса.
 

Днес в София се проведе и официалната пресконференция, посветена на най-големия форум в зимните спортове, който се провежда в България през годината. Участие в нея взеха председателят на БФСки Цеко Минев, неговият заместник Георги Бобев, главният секретар на ММС Асен Марков и представители на генералните спонсори на проявата.

 

„Тази година сме домакин на едно от най-големите събития, като ранг в света на зимните спортове”, коментира Цеко Минев. – За паралелните дисциплини стартовете в Банско са последните  преди олимпадата в Пьонгчанг и се явяват генерална репетиция за игрите и сверяване на на часовниците за целия световен елит. Подиумът на Радо Янков в Рогла вчера вдъхва още повече оптимизъм за добро представяне и в Банско и разбира се на олимпийските игри. Сани Жекова също върви по възходяща линия. Важното е през тези три дни с всички сили да може да подкрепим нашите топ състезатели, за да се получи наистина това, което се получи и миналата година. Дай Боже и сега да имаме българин победител в Банско в кръг от Световната купа. Подготовката върви по план и по всички изисквания на ФИС. Специално благодарности на Министерството на младежта и спорта за безрезервната подкрепа и условията които постигнахме, за да може да се случи тази световна купа отново в България. Благодаря и на спонсорите ни, които през всичките тези години ни подкрепят, защото без тях зимните спортове стават едно наистина много скъпо начинание. Благодарност и към кабинета, защото за първи път в последните 15 години се случи нещо положително и има някакво развитие към спортната инфраструктура, и то специално за зимните спортове. Надяваме се, че в късо време нещата вече ще изглеждат по друг начин, защото ние като федерация сме изключително заинтересовани да има повече зимни курорти в България, за да може да се практикуват белите спортове и съответно да има къде спортистите ни да тренират, а и децата къде да започнат от А и Б“.

 

Според главния секретар на ММС стартовете в Банско са в точния период от време в който водещите ни спортисти влизат във върхова спортна форма.

„Надявам се тази форма да бъде запазена и тези успехи да се повторят на олимпиадата в Пьонгчанг. Призовавам всички фенове на белите спортове да дойдат и да подкрепят българските спортисти, участващи на Световната купа в Банско. Изключително важно е те да видят нашата подкрепа, за да влезат в оптимално темпо за олимпийските игри, коментира Асен Марков.

 

Зам. председателят на БФСки Георги Бобев разкри пред журналистите, че мотивът, който е бил решаващ за кандидатстване и тази година за домакинство е отличната оценка, получена от ФИС за стартовете от Световната купа в Банско през 2017-а година. „По комплексната скала от показатели, включваща транспорт, логистиика, настаняване, изхранване, церемонии и провеждане на състезанията ние бяхме оценени като най-добрия домакин на стартове от Световната купа по сноуборд, допълни още Бобев. – Екипът ни е доста сработен. Само в Банско правим 7-ма Световна купа заедно с тези в алпийските ски. Имаме обучени хора, които и в момента работят много усърдно в Банско. Има леки корекции по трасето за бордеркроса. Днес ще бъде направен и тестът на трасето от рейсдиректора на световната купа по сноуборд Алберто Скиавон. Прогнозите за времето са оптимистични. Очаква ни хубаво зимно време без снеговалежи. Радваме се, че имаме много сериозен интерес от спонсорите към Световната купа. Наши партньори, които ни помагат от години, а и нови такива се включиха с голямо желание. Ще очакваме и огромна зрителска подкрепа, както и миналата година. Входът за трибуните е свободен, а качването ще става срещу билет за кабинката или валидна лифт карта. Пускаме и паралелна линия с микробуси, които ще извозват безплатно зрителите до Бъндеришка поляна срещу билет или валидна лифт карта“.

 

Банско и БФСки, които са се доказали като отлични организатори на стартове, както в алпийските ски, така и в сноуборда получават поредното признание и от Международния олимпийски комитет (МОК). Специално за трите старта на Бъндеришка поляна пристига Сунг Йонг Хуанг, зам. - шеф на паралелните дисциплини по сноуборд на игрите в Пьонгчанг. Преди Банско той е бил и на обучение в Копър Маунтийн (САЩ) през декември, където също имаше старт за Световната купа. Корейският специалист идва в Банско с разрешение на МОК и организационния комитет на игрите по препоръка на Валентин Стефанов, който в момента подготвя олимпийските трасета на алпийците за олимпиадата в Пьонгчанг.

 

Легендарната писта "Томба" ще приеме стартовете в паралелните гигантски слаломи. Дължината на трасето е 500 м.

 

Спринткросът пък ще се проведе на писта 9А, като финала ще е един с този на писта "Томба". Неговата дължина е 350 м, като има направени скокове, които достигат до 40 м. Новото тази година е, че е увеличена дължината на трасето.

 

За направата на атрактивното трасе за спийдбордеркрос, а и за това в паралелните дисциплини са използвани 70 000 куб.м. сняг, като повечето е технологичен. Под ръководството на директора на състезанието от българска страна Виктор Гичев работят над 100 човека, те са от домакините от "Юлен", шейпъри от София, екип на БФСки, военни от 101 алпийски полк и студенти от катедра "Алпийски ски" на Националната спортна академия, които помагат да поредна година. Дизайнер на трасето за спийдбордеркрос отново е доказаният специалист Андерс Форсел (Швеция). На 22 януари в Банско пристига и Алберто Скиавон, технически съветник във  ФИС за бордеркроса.

 

По традиция елитът на световния сноуборд ще уважи стартовете в Банско. Участниците в паралелния гигантски слалом (мъже и жени) са 100, а същата е бройката и на тези от спринткроса. С тях пътуват и 100 човека, треньори и обслужващ персонал.

 

България ще бъде представена в паралелните дисциплини от носителя на световната купа за 2016-а година в паралелните дисциплини и на малката в паралелния гигантски слалом за 2017-а Радослав Янков и водещата ни състезателка при дамите Теодора Пенчева. Останалите ни участници на ПГС ще са Михаил Кръшняк, Станислав Вангелов и Димитър Ганичев.

 

В скоростният сноубордкрос лице на страната ни ще е голямата ни звезда Сани Жекова, пета на олимпиадата в Сочи и четвърта от последното световно първенство. При мъжете на старт ще застане талантливият Валентин Миладинов.

 

Заявки за участие в Банско, както и преди година, са подали всички действащи олимпийски шампиони в дисциплините от последните зимни игри в Сочи 2014, както и на най-добрите от световното първенство в Сиера Недава 2017 и в Световната купа. Сред участниците личат имената на звезди като Вик Уайлд (Рус), двукратен златен медалист в паралелните дисциплини, Андрей Соболев (Русия), Бенямин Карл (Ав), Андреас Промегер (Ав), Силван Дофур (Фр), Роналд Фишналер (Ит), Кристоф Мик (Ит), Невин Галмарини (Швейц), Юлия Дулмовиц (Ав). За първи път идва Естер Ледецка (Чех), която освен звезда в сноуборда е и много силен състезател в алпийските ски. Сред звездите в сноубордкроса са неостаряващата Линдзи Джакобелис (САЩ), новата звезда на Италия - Микела Мойоли, както и Нели Моен Локо (Фр). При мъжете тук са олимпийския шампион от Сочи 2014 и действащ световен от Сиера Невада 2017 Пиер Волтие (Фр), както и първенецът на планетата от Ламолина 2011 и Стонхен 2013 Алекс Пулин (Авсл).

 

Очаква се и трите старта в Банско и тази година да бъдат наблюдавани наживо от хиляди българи, които ще дойдат да подкрепят звездите ни и да видят световния елит. По традиция входът за трибуните и финална зона е свободен.


И тази година генералните спонсори на Световната купа са подготвили голяма Фен зона, в която зрителите ще могат да се забавляват между стартовете. Ще има и атрактивно DJ шоу.

 

Fibank с много приятни изненади за феновете


„В рамките на Генералното спонсорство на Световната сноуборд купа и като Генерален спонсор на БФСки банката и тази година ще проведе различни промо активности във фен и фън зоната на Бъндеришка поляна, разкри на срещата с медиите Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ на Fibank. На феновете на зимните спортове  и техните приятели ще предложим различни промоции и игри, свързани с новите технологии.

 

Гостите на Бъндеришка поляна могат да станат част от иновативната игра „Лов на награди“, базирана на принципа добавена реалност. Всеки участник в играта, след сваляне на специално изготвено, безплатно приложение за добавена реалност от PlayStore или iOS магазин ще се изправи пред предизвикателството да събере пъзел, състоящ се от 5 части, които ще са разположени на 5 ключови места на Бъндеришка поляна.

 

Успешно събралите пъзела ще участват в ежедневна томбола с атрактивен награден фонд и ще имат шанса да получат наградата си лично от Александра Жекова или Радослав Янков.

 

В шатрата си Fibank ще отправи и промоционално предложение за нови и вече съществуващи клиенти. А именно всеки желаещ може да заяви дигитален пакет "Моят избор Онлайн"  и да банкира безплатно през първите две години. Взимайки дигитална карта в периода 26-28.01.2018, освен че ще можете да се разплащате безконтактно използвайки телефона си, ще участвате и в промо игра с награден фонд – смартфон с VR очила.

 

А за повече настроение -  посетителите на състезанията в рамките на Световната сноуборд  купа ще получат сувенир  от Fibank– брандиран мърчандайз материал.


Дайнерс клуб с мини трасе за сноуборд във Фен зоната


Тази година спонсор на световното събитие са и Дайнерс клуб Интернешънъл, които ще предложат на аудиторията сноуборд състезание по реално трасе. Състезанието ще се проведе на една от пистите на Бъндеришка поляна. Трасето ще е умалено копие на реално трасе от дисциплината сноуборд слалом. Желаещите могат да се запишат за участие в състезанието, като единственото условие са доброто настроение и начални сноуборд умения. Всеки ден първите 10 участника с най-добро време печелят сувенирни спортни подаръци от  Дайнерс клуб Интернешънъл. А за доброто настроение ще се грижат DJ Paco Cruz и Део. „

Мтел посреща гостите с 4,5G мрежа и различни игри

 

И тази година Мтел е генерален спонсор на Световната купа по сноуборд в Банско. По време на стартовете телекомът ще организира различни игри с награди за феновете на зимните спортове в специалната Мтел зона за забавление. Един щастливец ще има шанса да спечели смартфон Samsung Galaxy A8, а всички останали ще могат да играят за още много зимни награди от Мтел.

 

Специално за началото на зимния сезон в България Мтел внедри 4.5G мрежа в Банско и останалите ни зимни курорти, която осигурява скорост на връзката до 150 Mbps – увеличение с 30% спрямо досега. Технологията, която позволява това, се нарича „Обединяване на честоти” (Carrier Aggregation) и генерира многократно по-бърз интернет в зависимост от използвания честотен спектър. Мтел планира да внедри „Обединяване на честоти” и в цялата страна до есента на 2018 г.

 

Audi представя в Банско флагмана A8

 

За пореден път Audi е ВИП превозвач и партньор на емблематичното спортно събитие на годината - стартовете от Световната купа по сноуборд 2018 в Банско.

В същия период, от 25 до 27 януари 2018, в мобилния шоурум на Ауди на начална кабинкова станция, ще бъде представен спортният Audi RS 3 Sportback с най-мощния сериен петцилиндров двигател в света с 294 kW (400 к.с.).

 

Състезателите от световния елит по сноуборд, престижните гостите и международните експерти сами могат да се убедят в превъзходството на Quattro технологията на борда на престижната флота.

 

За тестово шофиране любителите на марката ще имат на разположение актуална флота от четири автомобила. Така ще могат да съчетаят карането на ски с едно лично quattro изживяване – тест драйв на най-новите автомобили от марката Audi с акцент новия Audi A8 3.0 TDI в екстериорен цвят Mythos black с високо ниво на авангардно технологично оборудване. Записването за тестово шофиране ще става на място в Premium Club шатрата и мобилния шоурум на Audi.

 

Зимни емоции от Corona на Световната купа по сноуборд в Банско

 

Когато говорим за Corona, освен красиви плажове и залези, си представяме и заснежени върхове, приключения, които те карат да се чувстваш по-близо до природата, планински пътеки, споделени с приятели, или просто казано – свобода на духа. Защото Corona жадува за нови, непознати и интересни места и приключения, които правят живота по-цветен. Ето защо, напук на обичайното желание за зимен сън и топлина, тази година марката се впуска в ново приключение. За пръв път в България Corona ще бъде партньор на Световната купа по сноуборд, която ще се проведе в Банско през идния уикенд от 26 до 28 януари. Зимният курорт отново ще бъде домакин на световно спортно събитие, а тази година към него се включва и Corona, която ще допринесе за приятните емоции на всички участници и посетители.

 

Събитието ще бъде изпълнено с много състезателен дух, емоции и адреналин, и за да ги допълни, Corona ще отвори вратите на своя рай на Бъндеришка поляна. Марката ще предложи едно райско кътче насред красотата на българската природа, в което всеки ще може да се наслади на така жадуваната почивка след спорт, слънчев разговор с приятели, нови запознанства, и, разбира се, глътка Corona. За всички любители на планините и зимните спортове Corona е подготвила нещо много повече от просто местенце за почивка на по бира. Запознайте се с Corona Winter Paradise – райското кътче, което ще посрещне всички зажаднели за почивка спортисти, любопитни туристи и гости, търсещи слънчевите лъчи през зимата и освежаващия вкус на Corona.  В Corona Winter Paradise търсещите приключения ще намерят много изненади, а авантюристите - предизвикателства и интересни игри със специални награди. И тъй като това е райско кътче, където има за всекиго по нещо, тези, които искат просто да се насладят на момента или са дошли с приятели, за да подкрепят своя любим състезател, ще могат да го направят с Corona в ръка на някой хамак или пуф, необезпокоявани от всичко, което се случва наоколо. Тъй като сме в планината по време на зимата, Corona не е забравила и любителите на зимните спортове.

 

Специален гост в Corona Winter Paradise ще бъде сноуборд експерт, който ще даде важни и ценни съвети на сноуборд ентусиастите относно самия спорт, поддръжка на борда, сноуборд оборудването, като всеки почитател ще има възможност и да получи отговор на въпросите си за зимния спорт. Очертава се един състезателен уикенд в Банско, но дори и да не сте любител на зимните спортове или сноуборда, заповядайте на едно зимно пътешествие сред природата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9001 |17.12.2017 Благоевградчанин спечели „Ауди” на откриването на сезона в Банско . 3| 6528 |13.12.2017 Банско посреща сезона с „Открий злато в лифта” и луксозен автомобил . 1| 5285 |08.11.2017 Организационният комитет за зимните олимпийски игри в Пекин ще си сътрудничи с Банско . 1| 7139 |04.10.2017 Разкриват 5000 работни места в Банско за сезона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads