Реклама / Ads
1| 4732 |27.01.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ Разпределение се включва в изследователски проект за създаване на интелигентна мрежа

.
ЧЕЗ Разпределение България се включи активно в проект INTERRFACE, в рамките на който ще бъде проектирана, разработена и експлоатирана интергрирана паневропейска архитектура за мрежови услуги. Тя ще действа като интерфейс между енергийната система и клиентите и ще позволи безпроблемна и координирана работа на всички заинтересовани страни.
 

Основната цел на проекта е да се изгради система, чрез която операторите на преносните и разпределителните мрежи, като и пазарът на електроенергия да осъществяват умно управление на мрежата и взаимодействие с клиентите, като успоредно с това се създадат нови правила за нейното ползване. Запасяването на електроенергията, произведена от възобновяеми източници, и употребата ѝ, когато е необходима, е една от възможностите, които умната мрежа трябва да предлага.

 

„Навлизането на технологиите в енергетиката и във всеки един етап от управлението на мрежата вече се случва. Изграждането и внедряването на умни мрежи ще бъде все по-обвързано с развитието на потребностите на клиентите. Дигиталните технологии и иновациите ще намалят вредните емисии, ще подобрят услугата, която електроразпределителните дружества предлагат и ще осигурят по-добро качество на живота. Вярваме, че ще допринесем много за проекта с нашия опит като най-голямото разпределително дружество в България, което обслужва и една от европейските столици“, каза Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

Стартът на новия четиригодишен изследователски проект беше даден на 16 януари 2019 г. в Брюксел. Проект INTERRFACE се изпълнява от консорциум от 42 организации (университети, мрежови и пазарни оператори, доставчици на услуги и технологии) от 16 държави и се финансира от европейската програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4362 |21.09.2018 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ стартира нов проект в Бояна, Симеоново и Банкя . 0| 4801 |09.08.2018 Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение взе лиценз . 0| 5829 |14.06.2018 ”ЧЕЗ Разпределение” инвестира 200 000 лева в модерна възлова станция в Априлци . 0| 7641 |18.06.2017 ЧЕЗ Разпределение стартира обекти за 1 млн. 642 хил. лв. през юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads