Реклама / Ads
0| 5378 |19.04.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дизайн, материи и технологии от бъдещето на Техномебел и Светът на мебелите 2016

.
Невероятни щандове - качествено и ефектно изпълнение, подплатено с много богата гама продукти и технологии. Това отличава тазгодишното издание на Техномебел и Светът на мебелите, коментира управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов при откриването на най-големите изложения за мебелната индустрия Техномебел и Светът на мебелите.
В България не съм виждал такива изложения, подчерта още той. Организатори на Техномебел и Светът на мебелите са Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП)
На най-големия форум за сектора ще се насладите на мебелите, материалите и машините на многообразието от фирми, посочи председателят на БКДМП Галин Господинов. За първа година са запълнени всички шест изложбени зали на Интер Експо Център. С 30% е увеличението на участващите компании. Общо на двете изложения се представят 160 фирми от България и чужбина. Секторът запазва експортната си ориентация и бизнесът през последната година отбеляза 3-3,5% ръст. Такива са очакванията и за 2016 г., посочи Господинов. Затова организираме и традиционната програма за посещение на чужди компании - hosted buyers. Тази година изложенията ще посетят търговци от Холандия, Германия, Италия, Великобритания, Унгария, Русия, Белгия, Турция, Израел и др.
В „Работилница за мебели” на живо ще се осъществи практика на студенти от професионалните гимназии, с което ще покажем колко атрактивна е професията, а красотата и уютът са част от нашия живот, допълни Господинов. В конкурса за детска рисунка „Моят дом мечта” тази година се включиха 1600 рисунки, отличените са изложени на щанда на Българска мебел на годината.
В последния ден на изложението пет от всички посетители, гласували за Българска мебел на годината, ще получат ваучери на стойност 500 лева.

2016- още една стъпка напред в развитието на сектора
    
2016 г. е още една стъпка напред в успешното развитие на сектора. Това се дължи също и на подкрепата на държавата. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП) тази година подкрепи 27 компании от бранша за участието им на Техномебел и Светът на мебелите.
Количеството и качеството на щандовете ме впечатли изключително, коментира зам.-директорът на ИАНСМП Никола Стоянов. Това ще ни стимулира още повече да продължим да подпомагаме изложението. Това означава, че усилията ни си струват. Затова вече сме заложили събитието за подпомогане и в индикативната програма за следващата година, подчерта Стоянов.
Правим всичко възможно да осигурим необходимия ресурс за сектора – дървесината, каза по време на откриването Георги Костов, зам.-министър на земедлеието и храните. Секторът е устойчив, ако всички играчи разполагат с достатъчен ресурс. Нека бизнесът не се съмнява, че ще подкрепяме не само снабдяването с дърва за огрев, гаранция за това ще дадем и с подзаконовите нормативни актове, подчерта още Костов.
Производството на мебели е на европейско ниво и осигурява 2,5% от добавената стойност и  4% от заетостта в българската индустрия, коментира зам.-министърът на икономиката Любен Петров. Гордеем се с ръста на сектора, обясни той. През 2007-2013 г. успешно са финансирани 54 проекта по ОП „Конкурентоспособност” за 54 млн. лева. Безвъзмездната помощ за сектора е 30 млн. лева. Министерството се опитва да подобри бизнес средата, да намали административната тежест, да помага за намиране на нови пазари и развитието на човешките ресурси, да насърчи инвестициите, допълни той. Бизнес, пазар на труда и институции е важно да си сътрудничат активно, обясни Петров и официално откри Техномебел и Светът на мебелите 2016.

Техномебел и Светът на мебелите ще продължат до 23 април. Входът е 5 лева, в събота- безплатен.

Повече за най-новите мебели, материали, машини и технологии за производството им може да научите на https://iec.bg/bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5423 |31.03.2016 Водни технологии с ефектен дизайн на изложението ВОДА СОФИЯ 2016 . 0| 4688 |21.03.2016 Иновативни биотехнологии за пречистване на водите само на ВОДА СОФИЯ от 5 до 7 април . 0| 4548 |15.03.2016 SECURITY EXPO 2016 - от ерата на дигиталните технологии . 0| 5214 |08.03.2016 Сателитните технологии с връзка дори извън обхват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads