Реклама / Ads
6| 5207 |30.04.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Гълъб Донев: Пенсия в размер на 300 лв. не е възможна

.
Всички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна. Това каза министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев по БНТ.

Министърът на труда и социалната политика подчерта, че служебното правителство не е оставило мини пред бъдещото управление, особено що се отнася до социалната политика. Той допълни още, че всички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна.

 

Средна работна заплата от 1500 лв. в края на 4-годишния мандат е реална при непрекъснато нарастване на икономически ръст, при непрекъснато повишаване на доходите, при повишаване на търсенето и предлагането на труд, при намиране на качествени работници и служители от страна на работодателите за свободните работни места или за тези, които преструктурират, както и при адекватно образование на работниците и служителите, обобщи Гълъб Донев.

 

Министър Донев изрази удовлетворение по отношение на постигнатото от служебното правителство в сферата на труда, като постави акцент върху защитата правата на работещите.

 

Гълъб Донев призна, че данните на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" показват, че има затруднение при редовното изплащането на заплатите на работниците и служителите. "Имаме проблем и с нерегламентираната заетост. Със съживяването на строителния бранш 587 са случаите на работа без трудови договори от февруари месец досега. Това, разбира се, е свързано със сивата икономика. Но има и една тенденция, че когато икономиката се съживява и имаме икономически ръст, когато имаме оживяване, когато имаме намаляване на безработицата, обикновено сивият сектор започва да изсветлява." Гълъб Донев беше категоричен, че държавата винаги е обявявала война на некоректните работодатели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3854 |27.04.2017 Д-р Гълъбова към Радев: Защо НСО получава 40 млн., а за болниците пари няма ? . 5| 4122 |27.04.2017 Г. Донев: Корупцията обеднява българите . 4| 3599 |26.04.2017 500 евро стана минималната пенсия в Словения
Реклама / Ads