Реклама / Ads
0| 3836 |25.11.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

За всички пациенти с ортопедични заболявания - ортопедът д-р Дженгиз Чабукоглу ще проведе безплатни консултации на 3 декември 2021 в София и 4 декември в Бургас

.
д-р Дженгиз Чабукоглу
Ние, ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ имаме удоволствието да посрещнем отново ортопеда от световна класа – д-р Чабукоглу на 3 декември 2021 в София и 4 декември в Бургас. Той ще гостува в България по покана на нашия управител – Звезделина Лютфи. Гостуването му ще се проведе в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Именно по този повод, д-р Чабукоглу ще проведе двудневни, напълно безплатни консултации за български пациенти с ортопедични заболявания, които се нуждаят от консултация, второ мнение или лечение в чужбина.

Д-р Чабукоглу е добре познат в родината си и в чужбина с изключителната си работа при деца с увреждания и ортопедични проблеми. Главната специалност на д-р Дженгиз Чабукоглу е именно детската ортопедия. Специалистът е един от най-добрите хирурзи в областта на ортопедичните заболявания при деца, като например детска церебрална парализа.

 

Всички пациенти с ортопедични заболявания, желаещи да посетят безплатните консултации на д-р Чабукоглу, трябва да си запишат предварително час на телефоните на здравния център.

 

Кой е д-р Дженгиз Чабукоглу?

 

Той е роден през 1969 г. в Ерзурум / Хънъс. Учил е в основно училище в Кършехир, а средното си образование завършва в гимназията в Анкара. През 1985 г. постъпва в Медицинския факултет на университета Ondokuz Mayıs и завършва през 1991 г. През 1996 г. започва работа като асистент в Медицинския факултет на Мармараския университет, катедра по ортопедия и травматология. През 2001 г. започва кариерата си в частна болница в Пендик като специалист по ортопедия и травматология. В последствие е назначен за главен лекар в същата болница и работи като специалист по ортопедия и травматология. По-късно, д-р Дженгиз Чабукоглу напуска частната болница в Пендик заради специализация. От 2012 до 2018 г. работи като специалист по ортопедия и травматология в частна болница. От септември 2018 г. д-р Чабукоглу работи като специалист по ортопедия и травматология в Университетската болница в Окан.

 

Специалност:

 

·        Педиатрична ортопедия (детска ортопедия)

·        Ортопедични интервенции при детска церебрална парализа:

 

До 5-годишна възраст:

 

-        Приложение на Botox, когато е необходимо

-        Ако има нарушения в костите и ставите, може да се извърши операция според резултатите от изследванията и рентгенографията.

 

След 5-годишна възраст:

 

-        Операции за релаксация на меките тъкани- удължаване на мускулите и сухожилията

-        Прехвърляне на сухожилията- коригиране на мускулния дисбаланс чрез прехвърляне на сухожилия

-        Остеотомия - фиксиране на кост в желаната позиция

-        Дислокационни операции- операции за радиално изкълчване на главата на тазобедрената става и лакътя

-        Артродеза - операция за фиксиране на засегнатата става

·        Пес еквиноварус

 

Веднага след като бебето се роди, лечението започва. При лечението се правят гипсови превръзки по метод Понсети. По този начин се извършва пасивно разтягане на меките тъкани (кожа, лигамент, капсула, лъч, мускул), които се съкращават в задната и вътрешната част, както и в свода на стъпалото.

 

По този начин гипсовата превръзка се прави 5 до 8 пъти, като се сменя веднъж седмично. Ако костта на калканеуса не се понижи до нивото на основата на стъпалото след леене с гипс (тя варира според тъканното напрежение при пациентите), извършва се малка хирургическа интервенция под анестезия и петата се спуска до мястото, където трябва да бъде. Тази интервенция е необходима в повечето случаи.

 

В последствие се използва устройството на Ponseti, за да не се върнат краката в изходно положение. Упражненията за разтягане също продължават ежедневно.

В случай на връщане на стъпалото в изходната позиция се налага повтаряне на интервенцията.


Затова детето трябва да се преглежда периодично (дори, когато лечението приключи), докато детето расте.

 

·        Развитие на дисплазия на тазобедрената става - консервативно и хирургично лечение

·        Тибиална хемимелия (тибиална агенезия) - хирургично удължаване на крака

·        Фибуларна хемимелия - хирургично удължаване на крака

·        Болест на Пертес - терапевтична остеотомия

·        Деформации

·        Спортна ортопедия

 

Медицински интереси:

 

·        Лечение с Eswt

·        Лезии на хрущял на глезена

·        Проблеми с ахилесовото сухожилие

·        Замразено рамо

·        Обща ортопедия

·        Артроскопични операции

·        Разкъсване и възстановяване на менискуса

·        Възстановяване на предните кръстовидни връзки

·        Артроскопско възобновяване на ротаторна обвивка

·        Изкълчване на раменете

·        Наранявания на лигаменти

·        Колянна протеза

·        Смяна на тазобедрената става

·        Лакътна протеза

·        Раменна протеза

·        Протези и импланти

 

Терапии и видове хирургия, които провежда д-р Чабукоглу:

 

·        Артроскопска хирургия

·        Лечение с Prp

·        Операция за изкълчено коляно

 

Д-р Дженгиз Чабукоглу има множество доклади и статии, публикувани в национални и международни медицински списания. Награждаван е не веднъж за принос в експериментални изследвания. Член е на Турската асоциация по ортопедия и травматология, Съвета по обучение на турски ортопеди и травматолози, Турската детска ортопедия и Медицинската камара в Истанбул.

 

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Дженгиз Чабукоглу в София на 3 декември и 4 декември в Бургас трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0878 500 940 или 0879 009 742 или да заявят желания от тях час онлайн на www.medikara.bg.

 

Имайте предвид, че по време на консултациите с д-р Дженгиз Чабукоглу, прегледи няма да бъдат извършвани. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполага пациентът към момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4229 |24.11.2021 Безплатни консултации за пациенти с очни заболявания с офталмолога доц. д-р Хасан Арифоглу на 3 декември 2021 в София и 4 декември в Бургас . 1| 4435 |17.11.2021 За всички пациенти със затлъстяване и метаболитни нарушения - безплатна консултация в София със специалиста проф. д-р Халил Джошкун . 0| 4050 |08.11.2021 Безплатни консултации за пациенти с гръбначни заболявания с неврохирурга Доц. д-р Салим Шентюрк – София-19 ноември, Пловдив-20 ноември, Бургас-21 ноември . 0| 4636 |02.11.2021 За всички пациенти с репродуктивни проблеми - безплатна консултация със специалиста проф. д-р Джем Фичиджиолу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads