Реклама / Ads
1| 3707 |02.02.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Сайтът на МФ за еврото ще струва 84 хил. лв. без ДДС

.
Източник: личен архив
Информационният сайт на Министерството на финансите за еврото ще струва 84 000 лв. без ДДС.

Фирма „Информационно обслужване“ ще създаде интернет страницата. Предвижда се тя да има и мобилна версия.

 

На 21 декември 2022 г. със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер на 10 млн. лв. по бюджета на Министерството на финансите за 2022 г. за финансовото обезпечаване на процеса по техническата подготовка за въвеждането на еврото в страната ни, както и на комуникационните дейности, свързани с това.

 

За информационната кампания няма да бъде използван ресурс от европейските структурни фондове.
 

В допълнение следва да се отбележи, че има практика Европейската комисия да подпомага изпълнението на информационната кампания за еврото, провеждана от държавата-кандидатка за еврозоната.

 

От МФ отбелязват, че до момента няма договорени и разплатени средства по Комуникационната стратегия.

 

„Няма медии, които да са получили средства по Комуникационната стратегия към началото на февруари 2023 г. Предвид разходването на публичен ресурс, при реализацията на комуникационната стратегия ще бъдат спазени разпоредбите на Закона за обществените поръчки“, заявяват от финансовото ведомство.

 

Националният план за въвеждане на еврото включва и комуникационна стратегия. Информационната кампания за въвеждане на единната европейска валута у нас ще бъде насочена към предоставяне на точна, достъпна. разбираема, навременна и всеобхватна информация до всички граждани.

 

България си беше поставила за цел да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 г. През последните месеци сякаш страната ни загуби необходимото темпо за осъществяването на тази стратегическа цел, с която България ще стане окончателно пълноправен член на европейското семейство. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4096 |01.02.2023 Истерията за ”колосалното” поскъпване в Хърватия с еврото се оказа силно преувеличена . 0| 4795 |27.01.2023 Блумбърг: Защо на България ще й е трудно да приеме еврото до 2024? . 3| 8429 |21.12.2022 Средно 150 лв. ще струва Коледната трапеза за 4-ри членно семейство тази година . 2| 7895 |30.10.2022 Финансисти: Ако обелиш левчето, отдолу е еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads