Реклама / Ads
0| 4906 |23.02.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Състезание по уеб дизайн търси таланти

.
Талантливите млади програмисти на България и тази година ще имат възможност да покажат своите умения в станалото традиционно Национално състезание по уеб дизайн и програмиране WEBLOZ '10, чиито финален кръг ще се проведе на 23 - 25 април 2010 г. в гр Лозница.
 

Това е четвъртото издание на събитието, което традиционно се спонсорира от СуперХостинг.БГ. За първи тази година надпреварата се подкрепя и от Българската уеб асоциация и Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ.

Състезанието ще се проведе в две категории, с подобрен на предишните издания регламент, ново жури и усъвършенстван формат. В него могат да участват ученици от VІІІ до ХІІ клас от всички училища в страната. Те ще трябва да защитят пред комисия собствени проекти в две категории - „Уеб дизайн" и „Интернет програмиране".

Екипите ще са от максимум двама ученика, като един екип ще може да участва само в една категория едновременно. Успоредно със самото състезание, тази година гостите ще имат възможност да слушат интересна лекционна програма, с участието на специалисти с дългогодишен опит, които ще говорят за новите технологии, похвати и добри практики в сектора. WEBLOZ '10 ще се проведе в два кръга.

В рамките на първия от всички регистрирани ще бъдат допуснати по 20 проекта във всяка категория. Срокът за регистрация на екипите и проектите е до 7 март, гласуването за тях ще продължи до 14 март, а ден по-късно ще бъдат обявени проектите, класирани за втория кръг.

Оценяването в първия кръг ще се извърши от голямо жури (над 20 човека), като всяка фирма от Българската Уеб Асоциация ще има представител в него, а свои членове ще имат и компании извън асоциацията. Всеки член ще реши за кои 20 проекта да бъде даден вот за да продължат в следващия кръг и първите 20 с най-много събрани вота, ще бъдат допуснати до него. Оценяването ще се извършва онлайн чрез сайта на състезанието. Вторият кръг ще се проведе на живо в гр. Лозница, Разградска област.

Нагрaдният фонд на състезанието отново ще е над 3 000 лв., като организаторите са се постарали и тази година да подготвят много мотивиращи поощрителни награди. За трите години, през които е провеждана надпреварата, са участвали над 100 екипа с над 130 участника и са раздадени награди на стойност над 11 000 лв.

Основните цели на състезанието са да постави в конкурентна среда неговите участници и да стимулира развитието им, като същевременно им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии, предпочетени от тях. Регистрацията на проектите вече започна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4961 |13.01.2010 Бизнесът търси подкрепа за иновации в енергетиката . 5| 4728 |24.09.2009 Дянков търси подкрепа от Европа за изход от кризата . 2| 4780 |04.09.2009 Правителството няма да търси заем от МВФ . 0| 4973 |03.09.2009 България търси подкрепата на Италия за парите по САПАРД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads