Реклама / Ads
14| 5547 |30.03.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Сдружение на заведенията: Господа властимащи, притискате ни още повече финансово ли?

.
Емил Коларов
Сдружението на заведенията в България не одобрявя мярката само градините на ресторантите да работят. Това написаха те в позиция, след като здравният министър Костадин Ангелов обяви новите мерки от 1-ви април.

Вижте цялата позиция на ресторантьорите:

 

"Господа управляващи, господа властимащи, господа специалисти, кога ще се научите да се вслушвате в това, което БИЗНЕСЪТ ви казва?! Взимате решение с цел да ни облекчите или с цел да ни притиснете още повече финансово? Ясно заявихме, че браншът ни не желае да работи само с външните открити части на своите заведения. Затворихте ни насила, сега искате да ни отворите насила. Обезщетения за април - няма. Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение. Още повече, че месецът е студен, има ограничение в работното време и задължително разстояние между масите, което намалява капацитета. Ето защо, предлагаме на вашето внимание три варианта за разхлабване на мерките.

Това са желанията на ресторантьорите, а не популистки решения. Това и на първо място е бизнес-логиката, по която ние съществуваме и сме градили бизнеса си.

Вариант 1:
Пожелателно отваряне на външните части на заведенията. Тези от нас, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения.

Вариант 2:
Отваряне на всички ресторанти от 01.04.2021 година, а всички нощни заведения от 15.04.2021г.

Вариант 3:
Отваряне на външните части на заведенията, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

Това са приемливите варианти, които ние ви предоставяме на тепсия. Решенията обаче са ваше право и задължение.

И ще завършим с една максима: Когато не знаеш как да постъпиш мъдро, постъпи достойно!

С уважение, надежда и достойнство да защитава интересите на бранша:
Емил Коларов
предс. на Сдружение на заведенията в България"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6915 |20.11.2020 Сдружение бие тревога: Депутати опитват да налеят държавни пари в нова схема като ”Хелп карма” . 1| 6341 |29.10.2017 Сдружението на малките хора търси имот за изграждане на свой център . 1| 6125 |17.09.2015 „РЕФАН БЪЛГАРИЯ” подкрепя всяка стъпка на сдружение „АУТИЗЪМ ДНЕС” . 2| 6171 |30.04.2010 Дамян Лазаров: Потребителят е господар на пазара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads