Реклама / Ads
0| 12449 |27.04.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Суиспорт България" е втората фирма, която ще доставя наземни услуги на летище София

.
След влизането на страната в Европейския съюз у нас са задължителни директивите на съюза. Според европейските регулации и съответните разпоредби в българското законодателство, всяко летище, което поема над 2 милиона пътници годишно, трябва да осигури поне два доставчика на подобни услуги. Софийския аеропорт е единственият у нас, минал двумилионната граница. Целта е да няма монопол на големите евро
Суиспорт България е втората фирма, която ще доставя наземни услуги на летище София от средата на юни тази година, съобщиха от компанията. Това включва обслужване на пътниците, на багажите, товарене и разтоварване на самолетите, обработка на товари и поща. В момента единствената фирма, която извършва тези дейности е Летище София.
След влизането на страната в Европейския съюз у нас са задължителни директивите на съюза.
Според европейските регулации и съответните разпоредби в българското законодателство, всяко летище, което поема над 2 милиона пътници годишно, трябва да осигури поне два доставчика на подобни услуги. Софийския аеропорт е единственият у нас, минал двумилионната граница. Целта е да няма монопол на големите европейски летища и да се осигури конкуренция в полза на пътниците.
"Суиспорт България" вече е получила седемте лиценза, необходими за дейността й, която ще започне през юни. Компанията ще се управлява от български мениджърси екип и един представител на "Суиспорт Интернешънъл" като управляващ директор. За поста е определен Кристиан Дрегър.
Фирмата ще разчита изцяло на български служители, за които ще бъдат разкрити около 200 нови работни места. Всички работещи ще преминават специален курс на обучение и ще получават необходимата квалификация, така че да бъде осигурена надеждност и безопасност на обслужването на нивото на европейските стандарти, обясниха от фирмата.
"Суиспорт Интернешънъл" обслужва над 70 милиона пътници годишно по целия свят и над 3 милиона тона карго за 650 авиокомпании на 180 летища в 42 държави. За фирмата работят над 23 000 души. Оборотът на компанията за 2006 година е над 1 милиард евро.
Миналата година Суиспорт Интернешънъл е била обявена за пети пореден път за най-добрата обслужваща компания (Global Service Company ) от Международния институт за транспортен мениджмънт в Лондон (International Institute of Transport Management-London).
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 760 |02.12.2022 Идеи за подарък за жена: Топ 3 комплекта с най-чувствените парфюми . 1| 4099 |30.11.2022 Михаил Ставрев пита кмета Фандъкова как е избрана фирмата за поддръжка на Природен парк ”Витоша” . 3| 3040 |30.11.2022 На първо четене: Енергийната комисия в НС реши да спре износа на горива от ”Лукойл” . 0| 2996 |29.11.2022 КЕВР глоби шест енергийни дружества за пазарна манипулация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads