Реклама / Ads
17| 7989 |27.09.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тр. Трайков: Ясно е кой купи Булгартабак

.
Трайчо Трайков
Това обаче едва ли ще е крайният собственик, съобщи икономическият министър.
 

Ясно е кой купи Булгартабак - БТ Инвест, но дали това ще е крайният собственик, моята лична прогноза е - не, обяви по НТВ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Възможно било те да търсят сътрудничество или препродажба, което можело да стане и веднага. АП трябвало да се е подсигурила всеки следващ собственик да изпълни същите условия, при които фирмата е продадена веднъж.

Трайков коментира прогнозата на Р. Овчаров, направена още преди месеци за това кой ще е инвеститорът. Той каза, че законът е такъв, че когато предприятието бъде предадено на Агенцията за приватизация, крайните решения се взимат от политическия Надзорен съвет, в който има парламентарно представени партии. Той можел да направи така, че компанията да бъде продадена най-много като бизнес. нататък отговорността била на агенцията.

Изпращаме един добър туристически сезон, прецени Трайков. Има добър процент ръст в гостите и в приходите. Нашето правителство прави реални неща за туризма. Днес ще се обсъжда и новият сайт за българския туризъм, който наистина е много добър проект, добави той. Около 150 милиона лева ще се инвестират до края на годината в културно - историческия туризъм.

По повод притесненията с неизлетелите руските туристи, Трайков каза, че това наистина било неприятен завършека на летния сезон. Той призова Румен Петков, ако има капка доблест, да се извини на туристическия бранш, защото се видяло, че системата с туристическите застраховки работи. "Ние сами си се прострелваме в крака в лицето на Румен Петков и Румен Овчаров и даваме основание да се правят препечатки в руските медии за това какви дебати се водят в България", заяви  Трайков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5630 |23.09.2011 Тр. Трайков: Ще доставяме газ от Азербайджан през 2013 г. . 5| 5796 |02.09.2011 Трайков: Лъжа е, че сделката с "Бургартабак" не е изгодна . 17| 6745 |03.08.2011 Трайков: Затварянето на “ЛУКойл” не е наказателна акция срещу Русия . 58| 6492 |01.08.2011 Тр. Трайков: Сега ще се види живеем ли в законова страна и в пазарна икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads