Реклама / Ads
0| 5706 |17.06.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

За всички пациенти с очни заболявания - безплатна консултация със светилото в офталмологията доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу

.
На 2 юли Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ посреща за първи път специалиста по офталмология доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу.
 

Авторитетният офталмолог от турската болница „Коч“ ще проведе БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ на български пациенти с очни заболявания на 2 юли в гр. София. Той ще гостува по покана на управителя на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- Звезделина Лютфи и в рамките на инициативата на здравния информационен център за предоставяне на достъп до най-иновативните и модерни технологии в медицината.

 

Медицинските области на интерес и практика на доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу са: 

 

Увеит 
Възпаление на зеницата
Проблеми с ретината
Възпаление на очите
Отлепване на ретината
Макулна дупка
Болест на жълтото петно
Катаракта
Болест на Бехчет
Лаймска болест
Тумори на конюнктивата
Очни тумори
Оток на макулата


Специалиста извършва следните процедури:

 

Сложни операции на катаракта
Операции за вътреочните лещи
Ретинална хирургия
Операции на стъкловидното тяло,
Всички диагностични и терапевтични операции на увеит
Операции за диагностика и лечение на вътреочни тумори


Доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу е специалист по Офталмология с богат опит в областта на вътреочните тумори. Това е само една от множеството му тесни специализации. Един от методите, с които доц. д-р Хасанрейсоглу се бори успешно при лечението на очни тумори е Итраартериална Химиотерапия – Intra-arterial Chemotherapy (IAC).

 

Методът IAC представлява вид химиотерапия, чрез която се доставят концентрирани дози медикамент към засегнатите зони на окото, в борбата с рака. Итраартериалната химиотерапия се прилага при Ретинобластом – най-често срещания очен тумор. IAC се използва още и като повторна /поддържаща/ терапия при отново появили се тумори и рецидиви.

 

Ретинобластомът е тумор, който формира около 3% от всички тумори при децата. Ако този вид рак се остави без лечение, това би нанесло фатални последици. С напредването на приложението на този метод върху Ретинобластомът, успехът при приложението му при децата е почти 100%.

 

Заедно с останалите области, в които Доц Мурат е специализиран, трябва да отбележим и важната му роля в лечението на Увеит.

 

Увеитът е състояние, което е доста специфично и може да бъде свързано и с други заболявания.

 

Обичайно, увеитът може да се отнася до различни състояние, които причиняват възпаление на средния слой на окото, увеята и околните тъкани.

Типичната външна изява на увеит може да включва болезненост, зачервяване на очите, мътност на зрението.

 

Ако увеитът  бъде третиран и  мониториран отблизо, това значително би намалило шансовете за поява на усложнения. А усложненията могат да бъдат – глаукома, катаракта, загуба на зрението, оток на макулата, отлепване на ретината и други.

Доц  Мурат Хасанрейсоглу следи всички текущи проучвания при новите методики за лечение на увеита. 


Безплатните консултации с доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу са насочени още  към:

 

пациенти с вече установени очни заболявания (потъмняването на вътреочната леща -

Катаракта / Перде на окото) и очни тумори

пациенти, нуждаещи се от второ мнение

пациенти, интересуващи се от лечение в чужбина, в частност в Турция

 

Всички пациенти, с офталмологични заболявания, могат да се възползват от безплатна консултация със специалиста относно възможностите за лечение на своето заболяване. Желаещите да се възползват от Безплатната консултация със специалиста могат да се обадят на телефоните на здравния информационен център 0879 977 402 или 0878 500 940 и да си запишат час.

 

Кой е доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу?

 

Доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу е роден в Анкара през 1978г. Завършва медицинското си образование в Медицинския факултет на университета в Анкара. От 2003 до 2009 година работи като научен сътрудник в Медицински център „Рабин“, Катедра по офталмология, Израел и в Медицинския изследователски център на Фелсенщайн в областта на нервните увреждания, ангиогенезата и патофизиологията на ретината. През 2009г. работи като научен сътрудник в Медицинския факултет на Университета в Анкара, Катедра по офталмология и получава специалност „Офталмология“. Между 2011-2020 г. доц. д-р Хасанрейсоглу е преподавател в Медицинския факултет на Университета Гази, Катедра по офталмология. През 2012 г. е клиничен наблюдател в клиниката Увеит в очната болница Moorfields (Лондон, Англия), а през 2014 г. е „постдокторант“ в Службата за очна онкология на Wills Eye Institute, Филаделфия, САЩ. Работил е като гост-професор по увеит и заболявания на ретината в очната болница Byers в Станфордския университет, Калифорния, САЩ през 2018 и 2019 г. След като е удостоен със званието доцент през 2016 г., д-р Мурат Хасанрейсоглу е награден с Европейска диплома за офталмология, след като е получил най-висок резултат сред останалите европейски кандидати. От 2020 година до момента доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу е специалист по „Офталмология“ в Университетска болница „Коч“-Истанбул, Турция.

 

Доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу членува в:

 

Турската офталмологична асоциация (TOD)
Офталмологичната асоциация на тюркските републики (TCOD)
Международното общество за очни възпаления (IOIS)
Международното дружество по очна онкология (ISOO)
Американската академия по офталмология (AAO)
Асоциацията за изследвания в областта на зрението и офталмологията (ARVO)
Европейското общество на специалистите по ретина (Euretina)

 

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. д-р Хасанрейсоглу на 2 юли 2021г. в София, трябва да си запишат час предварително на:

телефоните на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- 0879 977 402 или 0878 500 940
да заявят желания от тях час онлайн на: https://www.medikara.bg/


На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента.

 

Имайте предвид, че по време на консултациите няма да бъдат извършвани физикални прегледи. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполагат пациентите към момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4949 |18.05.2021 За пациенти с онкологични заболявания – безплатна консултация с ТОП онколога доц. д-р Чигдем Афшар . 9| 7075 |10.05.2021 Доц. Петър Чобанов: Всички резерви в бюджета са изхарчени . 2| 5819 |30.04.2021 Благой Палев: С финансова инжекция от 30 млн. евро ще развиваме проектите си за дългосрочни грижи в България, Румъния и Гърция . 2| 5764 |10.11.2020 Гена Събева: Всички бизнеси са потърпевши от пандемията, а помощта от държавата не е достатъчна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads