Реклама / Ads
0| 4221 |21.11.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

За всички пациенти с репродуктивни проблеми- безплатна консултация със специалиста проф. д-р Джем Фичиджиолу на 02-ти-03-ти Декември 2022г. в София

.
проф. д-р Джем Фичиджиолу
За всички пациенти с репродуктивни проблеми- безплатна консултация със специалиста проф. д-р Джем Фичиджиолу на 02-ти-03-ти Декември 2022г. в София. На 02-ти-03-ти Декември 2022г. Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ посреща за пореден път опитния специалист проф. д-р Джем Фичиджиолу.

Двойки с проблемно забременяване от София и региона ще имат възможност да се консултират БЕЗПЛАТНО с водещия специалист от Турция на 02-03.12.2022г.

Проф. д-р Джем Фичиджиолу е с богат международен опит и прилага иновативен метод, който води до по-висока успеваемост при инвитро с мъжки фактор за безплодие. Той ще гостува по покана на управителя на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- Звезделина Лютфи и в рамките на инициативата на Здравния информационен център за предоставяне на достъп до най-иновативните и модерни технологии в медицината.

 

Кой е Проф.д-р Джем Фичиджиолу?

 

·       Проф. д-р Джем Фичиджиолу е роден в Анкара през 1961 г. Завършва медицинското си образование в Университет „Cerrahpaşa“ Истанбул през 1984 г.

·       Специализира акушерство и гинекология в Учебно-изследователска болница „Zeynep Kamil“ от 1986 г. до 1990 г.

·       Специализира репродуктивна ендокринология и стерилитет. Получава докторска степен по хистология и ембриология в Университета в Мармара, Катедра по хистология и ембриология през 1995 г.

·       Получава титлата „доцент“ по акушерство и гинекология през 1996 г.

·       През 1997 г.-1998 г. получава IVF сертификат от Медицинския факултет на Университет „Cerrahpaşa“ в Истанбул.

·       Получава титлата „професор“ през 2005 г.

·       От 2010 г. до 2012 г. проф. д-р Джем Фичиджиолу са обучава в специалност „Управление на здравните грижи“ в Университет „Билги“ в Истанбул.

·       Получава магистърска степен по бизнес администрация в Университет „Йедитепе“ през 2014 г.

·       Сертифициран е от Университета по функционална медицина през 2018 г.

·       Проф. д-р Джем Фичиджиолу е специализирал и работил в Бостън, САЩ, в болница „Jessop “в Шефилд, Англия и Университета Гент, Белгия, Център за асистирана репродуктивна терапия.

 

Основните клинични области на интерес на Проф.д-р Джем Фичиджиолу включват:

 

·       Ин- витро оплождане-IVF

·       Репродуктивна ендокринология

·       Репродуктивна имунология

·       Безплодие

·       Ендоскопска хирургия

·       Определяне на яйчников резерв

·       Поликистоза на яйчниците

·       Ендометриоза 

·       Преждевременна овариална недостатъчност

·       Хирургия при безплодие

·       Роботизирана хирургия

·       Ембриотрансфер

·       PESA

 

Проф. д-р Фичиджиолу прилага в своята практика иновативен метод за инвитро оплождане с микрочип-технология, който дава нова надежда на много двойки с репродуктивни проблеми. Прилага се в случаите с мъжки фактор за безплодие и води до чувствителен ръст на случаите, при които се постига бременност. На мъжки фактор се дължат почти половината от случаите на проблемно забременяване. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. В тези случаи се прилага микрофлуидната чип технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди.

 

„Тези чипове са гравирани с миниатюрни канали или ленти. Когато две ленти се слеят, енергичните сперматозоиди плуват, докато по-слабите или увредените се събират отделно. След това селектираните сперматозоиди се използват чрез микроинжекция“, описва метода проф. д-р Джем Фичиджиолу. Така се гарантира създаването на по-качествени ембриони и по-висок шанс за забременяване. Проф. Фичиджиолу определя метода като: „значителен пробив в лечението на мъжкото безплодие“.

 

Микрочип технологията е само един от всички методи за по-добър успех при инвитро процедури, които се прилагат в „Йедитепе“. Благодарение на тях, от болницата отчитат успеваемост от 55% при пациенти под 35-годишна възраст, 47% при тези между 35 и 40-годишна възраст и около 20% при пациенти над 40 години.

 

За намален яйчников резерв проф. д-р Джем Фичиджиолу прилага техниките PRP (плазма,богата на тромбоцити) и SVF (стромална съдова фракция).

 

Какво е PRP?

 

PRP (Platelet-Rich Plasma) е плазма, богата на тромбоцити, получена чрез центрофугиране на кръвна проба от пациента, при което се изолират растежни фактори- молекули, които предизвикват растежа на тъканите и кръвоносните съдове.

Установено е, че приложението на PRP може да бъде използвано в две различни лечения в областта на IVF – подмладяване на яйчниковата тъкан и удебеляване на вътрешната мембрана (ендометриум) на матката.

 

За консултация с Проф. д-р Фичиджиолу е необходимо да се предоставят следните изследвания:

 

·       АMH, FSH, LH, Пролактин, Естрадиол, Прогестерон (направени между 2 и 4 ден от началото на цикъла);

·       FT3, FT4, TSH, ТАТ и МАТ;

·       Спермограма;

·       Кръвна група и фактор на двамата;

·       По желание на пациентката – Мутациите на тромбофилия; Ако има направена хистеросалпингография – да се предоставят снимките и разчитането. 

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Фичиджиолу на 02-03.12.2022г. в София, трябва да си запишат час предварително на:

 

Ø  телефоните на ЗИЦ „Медикъл Караджъ“- 0879 977 402 или 0879 977 401

Ø  да заявят желания от тях час онлайн на: https://www.medikara.bg/

Ø  На място пациентите ще трябва да предоставят медицинските документи и образни изследвания, които са им направени до момента.

 

Имайте предвид, че по време на консултациите няма да бъдат извършвани физикални прегледи. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи, с които разполагат пациентите към момента.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4070 |08.11.2022 За всички пациенти с гинекологични проблеми - безплатна консултация със специалиста проф. д- р Хасан Терзи на 19-ти ноември 2022 г. - София . 0| 3317 |06.11.2022 За всички пациенти с очни заболявания – офталмологът д-р Еркан Булут ще проведе безплатни консултации на 18 ноември 2022 . 0| 3814 |01.11.2022 За всички пациенти с неврохирургични заболявания - безплатни консултации с доц. Д-р Зафер Токташ на 11-ти и 12-ти Ноември 2022 в София . 0| 3426 |25.10.2022 За всички пациенти с наднормено тегло - безплатна консултация в София със специалиста Проф. д-р Самет Ярдъмджъ на 28 Октомври 2022

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads