Реклама / Ads
0| 4055 |21.09.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Златни значки за пълно отличие и стипендии от „Бул Инс“ зарадваха студенти от факултет „Финанси“ в СА „Д. А. Ценов“ пред погледа на олимпийската шампионка Ивет Горанова

.
На изключително позитивно като дух и енергия тържество под открито небе в СА „Д. А. Ценов“ бе открита академичната 2021/2022 учебна година Проведеното с участието на вицепрезидента Илияна Йотова събитие намери отражение на сайта на СА „Д. А. Ценов“ и в множество национални и регионални медии.

Особено вълнуващ момент в церемонията бе удостояването на олимпийската шампионка и второкурсник в академията Ивет Горанова със стипендия на името на дарителя Димитър Ценов. В обръщението си на официалната церемония към ректора проф. Марияна Божинова, академичната общност, вицепрезидента на Република България, кмета на Свищов и множеството гости Ивет Горанова заяви:

 

“Щастлива съм да бъда част от този университет. Искам първо да ви пожелая здраве и световната пандемия от Covid-19 повече да не затваря вратите на нашето учебно заведение. Аз съм спортист и съм свикнала да се състезавам, затова мога да се обърна към ръководството и да им пожелая да се състезават силно, уверено и със самочувствие, защото нашия университет е емблема не само за региона, а за цялата страна. Това е университет на 21- век – качествено образование, огромни възможности и нови полета за развитие. Времето се променя, а с него и нашия университет - той става модерен, иновативен и адекватен на динамичните изисквания на публични и частни организации. Но нека не забравяме наследството оставено от Димитър Ценов – да бъдем щедри на вяра, доброта и сърдечност! Успех!”.

 

Неспирните аплодисменти към Ивет Горанова, нейния личен треньор Ангел Ленков и вицепрезидента на карате федерацията Русалин Русалинов (докторант в катедра „Финанси и кредит“) са най-малкото, което академичен Свищов днес засвидетелства към олимпийската ни шампионка, като истински лидер и пример за подражание сред генерацията млади българи.

 

Пълни отличници на випуск 2017-2021 год. в ОКС „Бакалавър“ се оказаха три млади дами, които се окичиха с паметни златни значки за постигнатия успех 6.00 от следването и държавния изпит и получиха парични награди. Сред тях са завършилите спец. „Финанси“ Габриела Иванова и Изабела Илиева, които благодариха на своите преподаватели, академична институция, декана на факултет „Финанси“ проф. Андрей Захариев, ръководителя на катедра „Финанси и кредит“ проф. Стоян Проданов за огромната им роля за постигнатия успех. Заедно с тях пълен отличник на випуска е и Галина Лазарова, завършила спец. „Счетоводство и контрол”, която получи и учредена през 2005 г. от Общинския съвет грамота и награда в размер на 1000 лв. за отличник на випуска.

 

Като силна проява на корпоративна социална отговорност бе оценена двойната стипендия от Застрахователна компания „Бул Инс“ АД, която бе връчена от изпълнителният директор Крум Крумов на отличници от горен курс в спец. „Застраховане и социално дело“ и спец. „Финанси“. В благодарственото си слово към компанията, бакалавър Анета Николаева Георгиева заяви:

 

„Уважаема госпожо Йотова – вицепрезидент на Република България,

 

Уважаеми господин Генчев – кмет на община Свищов,

 

Уважаема проф. Божинова – ректор на Стопанска академия „Димитър Ценов“ и академично ръководство,

 

Уважаеми господин Крумов – изпълнителен директор на застрахователно дружество „Бул Инс“ АД,

 

Уважаеми преподаватели, колеги студенти и гости на тържеството по официалното откриване на новата учебна година в свищовската Алма матер, за мен е чест да получа номинация и да стана корпоративен стипендиант на един от лидерите на застрахователния пазар в България - застрахователно дружество „Бул Инс“ АД!

 

Като възпитаник на първата по рода си в страната катедра по „Застраховане и социално дело“, тази стипендия ме задължава да влагам още повече труд и упоритост в учебния процес за да оправдая гласуваното ми доверие и да оправдая високите очаквания от нашите преподаватели, като възпитаник на най-старата застрахователна школа у нас.

 

Получената стипендия същевременно е и ярък пример за корпоративна социална отговорност и за реалните инвестиции, с които бизнеса приканва за едно по-активно поведение от наша страна – тази на свищовските студенти.

 

Благодаря още веднъж на всички и ви пожелавам здраве, късмет и успешна нова академична година, а ако ми позволите на първокурсниците ще пожелая следното:

 

Дерзайте – на територията на Стопанска академия „Димитър Ценов“ няма невъзможни неща, стига да сте достатъчно упорити, постоянни и целенасочени! Благодаря ви!!!“

 

С не по-малко вълнение финансистката бакалавър Петина Руменова Вескова благодари на „Бул Инс“ за стипендията, като пожела успешна учебна година на всички колеги студенти!

 

Тази проява на подкрепа за академията от страна на ЗК „Бул Инс“ АД следва добрите традиции, поставени с подписването на тристранен меморандум за сътрудничество между водещия застраховател, катедра „Финанси и кредит“ и Академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“. В резултат през 2018 и 2019 г. бяха изградени научна лаборатория, разкрита стипендиантска програма и финансово подкрепено провеждането на национално ученическо състезание.

 

Заедно с колегите си от „Бул Инс“ в рамките на тържественото откриване на уч. 2021/2022 год. бяха обявени стипендиантски и стажантски програми, подкрепени от „Булстрад Виена Иншуранс Груп“ в лицето на г-н Иван Иванов, управител на Ви Ай Джи Сървисис България и „Мусала Иншуранс Брокер“, начело с мажоритарния собственик Николай Чернев. Партньорството с трите компании от сектор „Финансови и застрахователни дейности“ е доказателство за доверието на бизнеса в качеството на обучението в свищовската академия. Като позитив за висшето училище в словото си ректора проф. д-р Марияна Божинова посочи и включването в състава на Министерския съвет като икономически министър на г-жа Даниела Везиева, завършила спец. „Финанси и кредит“ в СА „Д. А. Ценов“. Г-жа Везиева е подкрепяла в рамките на бележитата си кариера различни инициативи на свищовската академия, включително и мащабния международен форум през есента на 2014 год. „Бъдещето на Долен Дунав: Регионално насърчаване на икономиката – интелигентни градове – нова инфраструктура“.

 

Тържественият ден в СА „Д. А. Ценов“ приключи със срещи на новоприетите студенти-първокурсници с водещите специалностите катедри. В аулата на ректората над 40 първокурсници, редовно обучение се срещнаха с ръководителя на катедра „Финанси и кредит“ проф. д-р Стоян Проданов, научния секретар на катедрата гл. ас. д-р Петко Ангелов и координатора на катедрата за привличане на студенти и докторанти от Република Турция гл. ас. д-р Танер Исмаилов. 

 

Спец. „Финанси“ остава единствена в СА „Д. А. Ценов“ с над 100 новоприети студенти през уч. 2021/2022 год. сред които 63 в редовна форма, държавна поръчка, и над 40 в платено обучение в задочна и дистанционна форма. В рамките на деня бе обявено и класирането на нови 12 първокурсници, платено обучение в спец. „Финанси“ сред които 7 в задочна форма и 5 в дистанционна форма. В редовна форма, платено обучение в ОКС „Магистър“ са класирани и записани 22 магистри. Академичният състав на водещата специалността катедра „Финанси и кредит“ включва петима професори, седем доценти и седем главни асистенти, подпомогнати от десет хоноровани преподаватели (сред които и представители на практиката, докторанти, постдокторанти и млади учени).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8970 |26.11.2020 Шанс за по-висока пенсия със „златните години“ само още година . 0| 5198 |09.05.2019 Напълно обновеният „Практикер“ на Цариградско шосе отвори врати . 0| 5325 |17.05.2018 Напълно обновеният „Практикер“ – Велико Търново отвори врати . 0| 7417 |29.03.2018 Напълно обновеният „Практикер“ – Люлин отвори врати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads