Реклама / Ads
16| 12080 |21.05.2021 ГЛАСЪТ

Борисов и Пеевски командват тайните служби – те ли ще кажат за подслушванията?

.
Те са винаги до нас...
Шумът покрай подслушването на политици е логичен. Писна ни от ченгеджийски свинщини. За кой ли път научаваме, че службите, които трябва да ни пазят - ни застрашават. Време е да назовем и отговорните за това.

1. В Устройственият правилник на Държавна агенция „Технически операции“ е записано: чл. 2 (1) Държавна агенция „Технически операции" е специализиран орган към Министерския съвет за осигуряване и прилагане на специалните разузнавателни средства (СРС).

 

2. Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) е българска държавна агенция към Министерския съвет, която изпълнява политика по защита на националната сигурност. През 2008 година Националната служба за сигурност (контраразузнаване) е трансформирана в държавна агенция, в която са включени няколко служби –

Дирекция „Защита на средствата за връзка“, Служба „Сигурност – Военна полиция и Военно контраразузнаване“ и Агенцията за финансово разузнаване.

 

3. Дирекция "Вътрешна сигурност" е структура на МВР за оперативно-издирвателна, информационно-аналитична и организационна дейност по превенция, предотвратяване,пресичане и разкриване на престъпления, извършени от служители на министерството. Съгласно чл.57, ал.1 от ЗМВР, дирекция "Вътрешна сигурност" е полицейски орган. Съгласно чл.59 от ЗМВР, дирекция "Вътрешна сигурност" е оперативно-издирвателен орган. Подчинена е на министъра на вътрешните работи, който е член на кабинета, който се ръководи от министър-председателя.


4. Според ЗАКОНА за Държавна агенция „Разузнаване“, в чл. 2 е записано: Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) е служба за сигурност, непосредствено подчинена на Министерския съвет.

 

5. Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ се ръководи от министъра на вътрешните работи, който е член на правителството, което се ръководи от министър-председателя.

 

Върху тези служби пада съмнението, че са подслушвали 32-ма политици преди изборите на 4 април 2021 г. А може би и много други.

 

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди, че подслушването е факт.

 

Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства засега мълчи. Председател е Пламен Колев Иванов, считан за много близък до ГЕРБ, а негов заместник е Илко Димитров Желязков, наричан от някои „лейтенант“ на Делян Пеевски. Това в голяма степен обяснява липсата на реакция.

 

През 2018 г. бившият директор на дирекция „Правна“ в ДАНС Ангел Риджаков заявява в интервю за Фрог нюз: "ДАНС се управлява от модела КОЙ. Агенцията се използва като бухалка за неудобните хора. Това е истината. Хората са депресирани и демотивирани. Никой не смее да се обади, защото си пази хляба. Моделът КОЙ е виден по „вертикала“ и „хоризонтала“. Пешките се редят по угода на някой от задкулисието“.

 

От 2018 нищо не се е променило,а може да е станало и по-лошо.

 

От години в различни кръгове се говори, че ДПС и в частност олигархът Делян Пеевски, кадруват в тайните служби. Твърди се също, че тези хора са „на заплата при Пеевски“.

Борисов е формалният бос на службите, а Пеевски - неформалният.


Помните ли как Пеевски стана шеф на ДАНС през 2013 г. за няколко дни и се наложи да бъде махнат с масови протести. Той си го върна, като взе на отчет и под контрол всичките служби...

 

Борисов мълчи, Севда не излъчва негови гневни тиради срещу реваншизма, а Пеевски се лекува в х-л „Ястребец“, след инцидент в Дубай, където му докладват обстановката в страната, включително в службите и прокуртурата.  

 

Та се питам: Кой ще ни каже истината за превзетите служби?

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 28090 |17.05.2021 Пеевски лекуван в „Кристал“, после в х-л „Ястребец“, откъдето командва замитането на следите от грабежа . 35| 16112 |07.05.2021 Борисов и ГЕРБ се оказаха смъртни, за ужас на самите тях. Чакаме наш Ди Пиетро . 68| 24458 |06.05.2021 Борисов и медиите му доказаха, че ужасните разкрития за него, са верни . 58| 29779 |05.05.2021 Борисов праща мафията срещу Радев, плаща за преврат, Гешев стяга арести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads