Реклама / Ads
6| 12360 |14.08.2017 ГЛАСЪТ

Куче направи Павлов нобелист, защо ”празен стол” да не може?

.
Кучето на Павлов
1. Логичното се случи: премиерът Борисов, министър Ангелкова и вице-премиерът Симеонов ще бъдат номинирани за Нобелова награда в областта на физиологията и медицината. Предложението е на депутати от ГЕРБ.
2.

Как „кои депутати”? Същите, дето внесоха сигнала за Цанков камък на Цацаров.  

 

3.

Аааа, ясно. Ще има и парламентарна комисия. Десьито ще я оглави. Има опит в усвояването...

 

4.

Внимание, внимание, депутатите, дето ходиха при Цацаров ще бъдат номинирани от ГЕРБ за Димитровска награда. Те доказаха, че физико-механичните и якостни свойства на бетона – Цанков камък, дейба мааму, – зависят не от армировката, а от интереса на трите феса плюс четъртия на Доган.

 

5.

Към всяка награда има плик с чек за 1 млн долара.

 

„Я па тия! Аз колко такива плика съм получил...

 

Гласът дойде - знаете от къде.

 

6.

Радио Ереван се поти: Защо Борисов, Ангелкова и Симеонов са в категорията „Физиология и медицина”? „Този път ни хванаха на тясно!”

 

7.

Радио Софя не се чуди, Радио София знае.

 

През 1904 г. Нобелова награда получава руснакът Иван Павлов. И той като човекът от Банкя гледал кучета. Но не ги хранел само с пържолки, а ги и изследвал. Така разкрил връзката между слюнкоотделянето и храносмилането. Сиреч, слюнкоотделянето при определени условия е предизвикано не от виждането на храната, а от представата за нея.  

Борисов обаче се отнася хуманно със своите кучета. За експерименти си има институции. Онзи ден, както се оглеждаше в огледалото, щракна с пръсти и цяла сюрия чиновници налазиха някакъв ресторантьор да го линчуват, защото поискал такса „празен стол”. Разбирате ли? Борисов не се занимава с дреболии като незаконно стротелство, контрабанда, корупция и пр., удря право в десятката: празния стол!

Сиреч, слюноотделянето във властта се преизпълнява по всички показатели.

Но един стол не стига на Борисов. Дайте му поне 12... И ако куче е направило Павлов Нобелов лауреат, защо един толкова важен стол да не може да направи Борисов? Може - гласи верният отговор.

 

8.

По линия на храносмилането и слюнкоотделянето се изявиха и асистентите Ангелкова и Симеонов. Тя тараши къмпингуващите на Корал, а той атакува с полицейски сили дискотека „Бедрум”. Силен бил шумът. Кое?... Шумът, бе, глухчо – отвръща патриотичен глас. Диджея остана без лаптоп, спа в ареста, след това даде интервю и два дни бе известен колкото Валери.

 

9.

Булгаков написал книга „Колекция от долнопробни факти” - Разкази и фейлетони. Ние нямаме Булгаков, но имаме факти – и то какви.

Булгаков казвал: Езикът може да прикрие истината, но очите – никога. Затова бяха измислени сайтовете, щото телевизиите го удариха през просото...

 

10.

Италианецът проф. Камило Голджи направил големи открития в областта на неврологията и психиатрията. Бил и блестящ патолог. Твърдял, че между двете има тясна връзка. 110 години по-късно българско правителство го доказа.

Голджи „Нобелиста”...

 

 11.

Провикнал се един: Ех, ако бяхме нормална държава...

Какво щеше да направиш тогава, - попитал го друг.

Щях да живея нормално, - отвърнал първия.

 

12.

Доган написа преди време писмо до Валерия Велева, тогава херой на социалистическия труд в „Труд”, днес просто едномашинничка в „Епицентър”.

 

Нарича я „Мадам В”. Галено или не – те си знаят.

 

Браво, Мадам В!

Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г.). Винаги съм знаел, че не си "моралният стожер" на обществото, за каквато се представяш. Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен PR.

Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от PR стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за "добрия тон", който ще имаш в писанията си за нас.

Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралния рупор на обществото?

Браво, Мадам В. Много е яко, нали? В случая деликатният въпрос е : от колко места ти плащат за подобни "поръчки"?

Що се отнася до Хидровъзел "Цанков Камък", вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. По финансинг проектът спечели първо място в ЕС по "виртуално финансиране", чрез метода на въглеродните емисии (Протокола от Киото). След това компетентните субекти бяха други.

Така е, Мадам В...

Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни : накрая всеки трябва да си плати сметката.

Ще се помоля за теб. Господ да ти е на помощ
!”

А. Доган

 

Малките съкращения не пречат да е напълно ясно. 

13.

Оттогава държавата се управлява от ГЕРБ и Бойко Борисов. До Борисов са Сотир Цацаров, главен прокурор и Делян Пеевски – още по-главен прокурор.

Доган споделил на Мадам В в понеделнк, 14 август, някои ценни мисли:

"Защо ме забъркват във всички проблеми на държавата, от пет години аз не съм в реалната политика. Кой ги измисля тези работи? За какво да ме арестуват? За какво да ме разследват? Няма новини през лятото! Дайте им новини! Не се занимавайте с мен!

Става дума за писания, включително и във Фрог нюз, че във властта се обсъжда ново разследване на проекта Цанков камък, че е атакуван близкият до Доган Георги Гатев, зам.-шеф на Бюрото за контрол на СРС, че може да се стигне дори до арест на почетния лидер на ДПС.

Пред Мадам В Доган отхвърля и още една версия, която, според нея обикаля публичното пространство - за разногласия в ДПС и за конфликт между него и Делян Пеевски. "И това не е вярно, както всичко, което напоследък се пише за мен!". На въпроса на Мадам В: възможно ли е "аферата "Георги Гатев" да е удар на Пеевски срещу Доган, почетният председател на ДПС буквално се изсмял и заявил, че искрено се забавлява с тези конспиративни теории, с които се пълнят медиите в лятната жега.

Демек, ако Пеевски тръгне срещу него, ще му отреже топките.

И ние се забавляваме: Още никой не е казал на Доган какво го чака.

Те така правят. От него са се научили.

 

14.

Такааа... Интересни неща казва Бойко Рашков, председател на Брюрото за контрол на СРС: "За мен е симптоматично това, че се посяга на представител на ДПС в Бюрото. Не би трябвало да има конфликт между прокуратурата и ДПС. Аз не бих се изненадал от абсолютно нищо, че щяло да се образува производство срещу лидер от ДПС. Аз не искам да въвличам Бюрото в тези битки, то е независим орган". 

И допълва: "За това агенцията за държавна сигурност неслучайо участва заедно с прокуратурата".

Рашков е категоричен също, че не е спряло подслушването на политици и журналисти с цел репресии и натиск.

На кого да вярваме с теб, читателю? Аз избирам Бойко Рашков, който изплю камъчето?

 

Друго щеше да е, ако имахме Булгаков и съдия Фалконе... Съвсем друго. Ама си нямаме.

 

Не се отчайвайте: продължаваме с лапането на мухи.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 59600 |28.01.2017 Как мафията окупира държавата - факти и цифри – I част . 6| 22151 |07.08.2016 Кандидатите в ляво: шведска тройка или руска рулетка . 114| 28701 |08.12.2013 Смъртта на България - само факти!
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads