Реклама / Ads
11| 18923 |04.11.2021 ГЛАСЪТ

Гешев – последният „чадър“ на Борисов. Запели сладкопойни чучулиги

.
И запели чучулиги... за едни милиарди
Сийка, гласът на Гешев в прокуратурата, рекла, че не е хубаво да се извършват две успоредни разследвания на изчезналите милиарди в посока непостроената магистрала „Хемус“. Сийка е в голяма грешка: разследването е само едно – на МВР, а на прокуратурата е прикриване на тежки криминални престъплени и присвояване на средства в особено големи размери.

И не трябва да е в ръцете на следствието, както свенливо отронила пак Сийка, а в любимата на Гешев Специализирана прокуратура и съд, а крадците по веригата отдавна да са в ареста като Организирана престъпна група (ОПГ).

Освен това, няма проблем две разследвания да се обединят - пише го в НК. 

 

Има няколко невероятни неща, които се случват пред очите ни, без да предизвикат обществена реакция, кой знае защо. Откраднати са милиарди, а Борисов крещи извън нерви, че разобличителите „вият като ранени чакали“, лъжат, неграмотни са и пр. И българите търпят това. Нали не всички са зависими "калинки" все пак?

 

За престъпленията на Борисов тепърва ще се говори. Сийка е спокойна, че е само говорител и ще й се размине, но нека не е толкова сигурна… Има достатъчно текстове от НПК, които третират нейните опити да прикрие очевидни нарушения на закона.

 

Невероятно е също месеци наред да бъдат укривани фирми, които са получили десетки и стотици милиони авансово за строителство на участъци от въпросната магистрала. Това и италианската Ндрангета не си го позволява.

 

Положението е следното: Бойко Борисов, сикаджия, бивш премиер и все още лидер на ГЕРБ ще продължи да се държи нагло, просташки, да лъже и манипулира до момента, в който Иван Гешев бъде принуден да освободи кабинета на главния прокурор. Дотогава ще е кокорбашия и ще озвучава държавата с истеричните си тиради.

 

Престъпленията му няма да изброяваме сега. Всеки българин, ако не е в кома, може да назове поне десетина, за които да лежи дълго в съответното място.

 

Действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков заслужават адмирации. Той наистина се опитва не просто да изрежда зулумите на предишното управление, а и да предприема конкретни мерки за разкриване и установяване на факти и доказателства. Това вбесява Борисов и олигархичният му кръг. Вбесява и Гешев.

Жалко, че не всички в служебния кабинет правят подобни опити. Нещо повече, някои се оказват лимонки на онази власт и заради зависимости опитват да спъват и бойкотират действията към промяна.

 

Има обаче много лоша новина за тях и кокорбашията. Някои от задържаните и привикваните на разговори в съответните служби са се оказали сладкопойни чучулиги… Идва ред на Николай Нанков и Петя Аврамова да разкрият своя талант в това „изкуство“. Запознати с разкритията твърдят, че следите водили и по-назад във времето, когато с милиардите се е разпореждала Лиляна Павлова. По разпореждане на кокорбашията, естествено. Дълъг е списъкът на чакащите своя ред…

 

Всички те ще трябва да решат – сами и със семейния съвет, - дали да бранят боса, да лъжат и да лежат заради него, да се спасяват в потайни места под чуждо име или да кажат истината. Някои от тях може да помислят и за варианта „защитен свидетел“. Сега подобна идея все още им изглежда имагинерна, но ако са умни, би трябвало да са си дали сметка, че каквото беше повече няма да бъде. Кокорбашията е пътник – показва го отказът от човешки образ. Не ще ги спаси и ангажираността на цялата държава с ковид пандемията.

Най-доброто, което могат да направят в момента, е да говорят с добър адвокат.

 

Няма по-мъчително наказание от очакването на възмездието, - гласи една японска мъдрост.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 56332 |25.10.2021 Гешев повдига обвинение на Борисов за лъжите за ваксини с изтекъл срок? . 17| 13411 |21.10.2021 Последните оръжия на статуквото: ксенофобия, болшевизъм и спящият красавец Гешев . 22| 17848 |16.10.2021 Борисов, Гешев и псевдологията - власт вместо психиатрия . 8| 13448 |15.09.2021 Трябва да жертваш поне... Гешев, ако искаш да запазиш нещо по-важно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads