Реклама / Ads

145| 35044 |18.04.2014 ГЛАСЪТ

С какво Христос е по-лош от Хитлер?

.
Спомняте ли си "Монахинята от Монца"? Ето един нов прочит...
Бил ли е Христос женен? Христос - гей. Христос - измамник. Религията е отрова - пазете народа! Лозунът идва от Лениновото "Религията е опиум за народа". Хиляди играят казачок, когато Библията е забранена в СССР. Исус Христос - първият комунист, според Горбачов. Кой ли не се е упражнявал върху християнството и Исус Христос? Забранявани преследвани, осмивани, отричани. Всякакво е било. По времето на социализма ходенето в църква беше грях, а вярата в комунизма - упование.

По същият соц забраняваха ходенето в храма на Великден, а "провинилите" се бяха записвани в "черни" списъци. това обаче имаше и едно добра страна. На Великден по телевизията се излъчваха концерти, някои от които на западни певци и групи. Рекордьор в това отношение бе предаването "Шарено котле" на гедееровската телевизия, пълно с голи мацки. Навръх Великден са пускани концерти на Том Джонс, песни на Бийтълс, Джони Холидей, Шарл Азнавур, концерти от Сан Ремо и др. Все е нещо. Дори тогавашната пропагандна машина е съзнавала, че ако пусне срещу Христос Йосиф съветския трубадур Кобзон, например, резултатът ще е трагичен.

Името на Христос е свързано и с различни теории, проучвания, сензационни разкрития, провокативни твърдения, абсурдни тези и черен хумор. Предлагаме ви текстове, които всеки може да тълкува както прецени. Някои от тях са за хора с чувство за хумор и въображение.

 

И така:

 

С какво Христос е по-лош от Хитлер?

 

Магаргарет Тачър прави свирка на Рейгън. Точно такава карикатура е публикувана във френски медии преди много, много години. И никой не се възмущава от гледката. Защото е в реда на нещата да се появяват политически карикатури, доказващи свободата на словото. Затова и аз реших да задам този въпрос за Христос. Впрочем, защо може да има карикатури и всякакви вицове за Хитлер, Сталин, Ленин, Обама, царя, вожда, президента, а за Христос не? Защо? Това е отличен въпрос, според мен. Представете си, че Хитлер бе гледал филма на Чарли Чаплин "Диктатор". Та той веднага би разпоредил да се откарат в концлагер неговите създатели. Или Сталин да види своя карикатура... Майко мила! Не мога обаче да си представя Исус Христос, който удря с юмрук по масата и крещи, защото някой се е пошегувал с него или учението му. Та той да не е идиот като гореупоменатите субекти? Затова ми хареса шегата на този неизвестен художник, който поставя на мястото на носа друг орган от тялото на Христос. Какво толкова.

Трябва да признаем, че е малко прекалено...

 

Православните фанатици ще се разгневят и ще ме анатемосат. Те ще се ядосат по същия начин, както ортодоксални комунисти биха се ядосали ако бяха видят карикатура на другаря Ленин. Днес вече всеки може да се шегува с Хитлер и Ленин. Никой няма да бъде преследван. Това вече не е идеологически мейнстрим. На мода е нова идеология. Сега се опитват да въведат термини като "обида на държавата", "застрашаване на демокрацията" и прочие дивотии. Няма да те приберат, но ще бъдеш публично анатемосан като враг на човешките (Христовите) права, на цивилизационния избор и пр. Защото и днешните идеолози разбират: смехът над идеологията я разрушава. Човечеството се разделя със своето минало смеейки се. Именно заради това Те искат да Ни забранят да се смеем над партийните идеологии, наричайки това оскърбление на чувствата.

 

Ние обаче ще продължим да се смеем на техните идеи, защото борбата на идеите се води и на територията на смеха. И защото ни е нужен свободен свят, а не тайни завери и православни заклинания. В свободния свят никой не може да забрани на хората да се смеят. Още повече в своя блог, интерет или Фейсбук. Мрежата е на всички и никой няма право да казва на другите какво да правят. И не ми говорете за благоприличие, а вижте първо себе си. Не ви се бъркам, оставете ме и вие на мира. Не желая да се нагаждам към чужди разбирания и интереси! Искам да се смея на това, което ми е смешно, а не на което се смеете вие. Да вървят по дяволите всички, даже православните!


Александър Никонов

livejournal.com

 

Сърбинът Горан Йованович по свой начин поздравява всички за Великден.

 

Братя и сестри,

Поздравявам Ви с големия празник Великден!  Христос Воскресе!

Много се старах с яйцата в четвъртък!

Постарал се е, то се вижда...

 

Христос е бил мюсюлманин

 

С тази теория се прочу американският професор Роберт Шедингер от Колежа "Лютер" в щата Айова. Сензационното си разкритие той описва в книга, продадена в огромен тираж. Шадингер твърди, че окритието си направил след многогодишни проучвания, започнали през 2001 г. Повод да се заеме с темата било питане на негова студентка, защо се различават преподаваните истини от тези, на които са я учили нейните родители. Тогава професорът преосмислил цялата концепция, върху която се гради религията. Така стигнал до извода, че Христос повече приляга на исляма, защото се е занимавал не толкова със самата религия, а с "движението за справедливост". Това е проповядвал Божият син и това го прави мюсюлманин.

Карикатурист от Франция показва свой поглед към разпятието.

 

По време на лекция на Шедингер преди година негов противник го попитал публично: А не е ли бил случайно Мохамед християнин? И без да дочака отговор допълнил: Върви на майната си и си заври дипломата в задника!

Причудливи и невероятни теории, свързани с Христос, се появяват непрекъснато.

Проф. Джон Вейнстел твърди, че е възможно Исус да не е бил мъртъв, когато са го погребали и след три дни да е намерил сили да "възкръсне", т.е. да излезе от гроба, да отмести камъка, с който е била запушена пещерата, където е погребан и да се появи пред своите ученици. Ти да видиш.

 

Леонардо да Винчи: Исус е бил гей

 


 

Известни са някои залитания и на великия Леонардо да Винчи. Той споделял пред приятели, че според него Христос е бил хомосексуалист. Аргументирал се с теорията за гениите, които харесвали партньори от своя пол. Млади момчета пък харесвали тях. Такъв бил Сократ, а защо не и Христос. Освен това Леонардо разказвал, че обикновено такива хора държали край себе си кръг от бездарни и семпли ученици и последователи, които обаче им били предани. Дори давал пример със себе си. За тези свои приказки самият да Винчи едва се спасил от гнева на Инквизицията.

 

Елтън Джон

"Исус е бил чувствителен, суперинтелигентен гей, мъж, който е разбирал проблемите на хората". Преценката е на феноменалния музикант и слаб тълкувател на Библията Елтън Джон. Сърът изрече тези думи в началото на 2010-а, след което е разпънат от медии и църкви. Гневът срещу него донякъде бе смекчен от факта, че той защити правата на хомосексуалистите в Средния изток. "Опитайте се да сте гей там - все едно си подписвате смъртната присъда", рече Джон, обявявайки общоизвестната истина. Така се превърна във втората звезда след Ленън, който дръзва да посегне върху имиджа и статуса на Христос.

 

Джон Ленън
 

Рок иконата на всички времена Джон Ленън през 60-те години заявявя: "Бийтълс" са по-известни от Исус Христос". Това първо смущава, а след това взривява християнския свят. Дори най-верните фенове на групата я нападат за това богохулство. По-късно Ленън публично се извинява за "неподходящия" израз, а папата му прощава.

 

Мерилин Менсън

 

"Не е вярно, че се отнасям неуважително към Библията. Чета я с интерес. Тя е пълна с прекрасни истории за болести, убийства, прелюбодеяния и жертвоприношения“, заяви преди време в свое интервю Мерилин Менсън. Той направи скандалното изявление, след като разкъса Светото писание на един от американските си концерти.
Бунтът на певеца срещу християнството е съвсем разбираем. Менсън израства в религиозна среда - баща му е католик, а майка му - последователка на епископалната църква. В ранните си години бъдещата звезда се буди от кошмари, свързани с Антихриста.  

 

 

Исус Христос дори е бил осъждан на смърт, а присъдата изпълнена. Разбира се само във въображението на американски жудожник карикатурист.

През 1916 г. в САЩ сп. "Дезертьор" публикува карикатура, в която войници от армиите на воюващите през Първата световна война страни дружно разстрелват осъдения на смърт Исус Христос.

В статията дори се защитава тезата, че Божият син си е заслужил наказанието и то е справедливо.


Казачок срещу Библията

 

Руски пляски в чест на забраната на Библията в най-голямата православна държава.

 

Борбата с религията е дълга, противна, а понякога смешна и жалка. На 31 март 1931 г. в СССР е издаден указ на Президиума на Върховия съвет, с който се забранява Библията. Забранява се също печатането й, както и внос от чужбина. От този ден нататък съветските граждани имали право да изповядват само комунистическата идеология. Тази "книга" (Библията) противоречи на идеите на Маркс и Ленин, затова е антисъветска литература, заявява самият Сталин. Това е велик ден за съветската страна, тръгнала по нов път - пътя на комунизма, допълва Вожда на народите.

Днес в Русия нещата са малко по-ралични...

 

 

Ако Исус беше мексиканец, щеше да е разпънат на кактус, твърят от своя страна наследниците на ацтеките.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 68| 59162 |24.03.2014 Смъртта на сина на Добри Джуров през 1972 г. – какво разкриват архивите на ВКР . 147| 93901 |03.12.2011 За лекарите, наркопласьорите и Христос . 35| 6888 |23.12.2008 Какво се опитва да ни подшушне Шушулов? . 21| 6868 |17.08.2008 Пуснете Пламен, вече няма какво да губим!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ