Реклама / Ads
32| 16008 |10.09.2020 ГЛАСЪТ

Какво се крие в джобовете и главите на полицаите? (Допълнена.)

.
Източник: БГНЕС
Два дена преди „Велико народно въстание 2“ целия бул. „Дондуков“ бе окупиран от полицейски автомобили и униформени. Два дена те имаха възможност да наблюдават кой се предвижда и укрива нещо под храсти и събира обли камъчета на купчина.
 

Нейсе, щателното претърсване се проведе в четвъртък сутринта, пред услужливите камери на телевизии. Криминалисти показваха шишетаснещоси, което може би е опасно… Пребъркваха чанти, джобове, ранички… Началници средна категория дадоха прес конференция на терен. Беше много вълнуващо. Задържани са 6 човека, между тях дама със спрей с лютив газ за самозащита... Вълнуващо, като в български тв сериал с продуктово позициониране…

 

Ние обаче все пак искаме да попитаме някои неща.

 

- Полицаите с равни права ли са с останалите граждани?

 

- Тогава, защо само те проверяват гражданите? Не е ли редно и тях някой да провери, за да видим какво носят?

 

- Има ли сред униформените представители на охранителни фирми? От „Делта гард“, например?

 

- Колко струва 64-дневното струпване на хиляди полицаи от цялата страна в столицата?

 

- Кой плаща огромните суми? Не кой ги дава, а откъде идват, кой ги е изработил?

 

- Полицията установи ли, че протестите са всъщност мафия? Ако да, какви мерки предприема срещу тази мафия?

 

- Полицаите видяли ли са поне едно доказателство, че протестиращите са мафиоти?

 

- Кого пази полицията? Сградите на властта? Защото ако пази протестите е редно след 64 дни да каже от кого?

 

- Полицаите убедени ли са, че управляващите са прави за всичко?

 

- Убедени ли са, че протестиращите са виновни за всичко?

 

- Знаят ли полицаите кои депутати ги представляват в парламента?

Какво са свършили тези депутати за тях?

 

- Смятат ли полицаите, че политически кръгове ги използват за свои цели в определени ситуации?

 

- Има ли моменти, в които полицаите чувстват, че са употребени?

 

- Смятат ли полицаите, че в България няма корупция по високите върхове на управлението?

 

- Сигурни ли са, че няма корупция в МВР и в частност в средите на висшето ръководство?

 

- Смятат ли, че политици се месят в работата на МВР и службите?

 

- Вярват ли полицаите, че протестиращите са едни лоши хора, които изпълняватволята на олигарси, на президента и са платени?

 

Стана малко дълго… Ще е чудесно някой ден обществото да получи честни отговори на тези и други въпроси. Казва се прозрачност. Защото, когато една силова структура се изправя срещу гражданите е добре да знает какви хора са в нея и какво мислят. Да знаем дали те наистина ли са лоялни граждани или са пешки в играта на задкулисни сили? В едно истинско гражданско общество и в държава, в която върховенството на закона е факт, тези неща дори не се коментират. Време и тук да бъде така.

 

Като падне тази власт, ще поговорим и за истински реформи, както и за истинско ръководство на МВР и службите от професионалисти, независими от политико-олигархични и мафиотски кръгове.

 

Фрог нюз

 

П.П. Ето какво ни е написал в коментар наш читател - вероятно от средите на полицаите или друг служител от системата на МВР.

Полицаите с равни права ли са с останалите граждани?
- Не, не са. Служителите на МВР не могат да членуват в политически партии, да осъществяват политическа дейност, да изразяват политически възгледи. На държавните служители е забранено да участват в събрания, митинги и манифестации на политически партии, включително в извънслужебно време. Така пише в закона.

 

Наистина е така и ние нае оспорваме закона. Когато обаче на власт е партия ГЕРБ, както е в момента, и полицаите защитават тази власт това не е ли защита на една партия? Когато 62 денаима протести и всеки ден някакви шефове от МВР сочат виновни сред протестиращите за нещо си и нито веднъж не са посочили един униформен, който да е нарушил нещо, това реално ли е? И досега не са посочени наказания за биячите в униформи още от началото на юли. Не е посочен полицаят с бокс, нито онези с емблеми на униформата, недопустими по никакъв устав и закон - това не е ли демонстрицая на "имунитет" и нагло поставе над закона? Къде по света съществува презумпцията: "полицаите винаги са прави, гражданите - винаги виновни"? Защо полицията не инициира дискусия в някоя медия между полицаи или техни шефове и хора от протестите?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 12422 |10.09.2020 Дон Борисоне в Петърч е куражлия, но два месеца се крие от протестиращите . 87| 17865 |17.07.2020 позиция1 . 56| 69104 |20.04.2020 Милен Цветков – какво ще се случи и какво не след смъртта му . 26| 23971 |31.01.2020 Какво го чака Васил Божков оттук нататък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads