Реклама / Ads
37| 12413 |20.02.2024 ГЛАСЪТ

Да посочим най-сетне българския Путин, без когото България ще е отличник по всичко. Вижте Бургас

.
Ехтят поредните скандали в държавата. Избивани са мошеници, ползвали се с протекции от властта и магистратурата години наред. Лъсват мафиотски мрежи, които задкулисието се опитва да прикрие по всякакъв начин. Държавата е прогнила отвътре, почти няма институция, която да работи нормално.
 

Няма светлина в тунела. Всяка мъничка крачка напред, коства на обществото огромни усилия и тежки морални компромиси.

 

И защо? Защо, дявол да го вземе, не можем да отлепим от дъното и да почнем да живеем като нормални хора, които мислят освен за настоящето и за бъдещето.

 

Причината да тъпчем на едно място и да се взираме в миналото като в артезиански кладенец си има име и то е Бойко Борисов.

 

Защо точно той или защо само той, ще реагират някои.

 

Защото:

 

- Идва от средите на силовите групировки.

 

- По време на пребиваването му в МВР (именно „пребиваване“ и ПР, а не реални действия) се случиха десетки поръчкови убийства, от които не е разкрито нито едно. Групировките изживяха истински разцвет.

 

- Създаде партия, в която над 50% бяха бивши комунисти и бивши служители в МВР и службите.

 

- Наложи в страната пост-съветски модел, характеризиращ се с тясно обвързване на организирана престъпност, държавни институции, мафия, прокуратурата и властта във всичките й разновидности.


- По негово време корупцията се превърна в държавна политика и партийна философия.Плюс невероятно лицемерие.

 

- Негов патент е опростачването в политиката и в публичната територия, обитавана от гражданите.

 

- Чалгализира всеки сегмент, на който би трябвало да се крепят националните ценности.

 

 

- Примитивизмът се превърна в запазен знак, лого на „институцията“ Бойко.

 

- Напълни властта – от централната до последното планинско селце – с „калинки“. На важни постове постави послушни бездарници, алчни за пари и власт.

 

- Позволи и дори подпомогна с действия и бездействие създаването на мрежи от зависимости във всички сектори. Най-тежко бяха заразени прокуратурата и службите, което постави националната сигурност в тежък риск.

 

- Допусна по този начин чужди, но най-вече руските служби, да шетат безпрепятствено на българска територия.

 

- Лично обслужи интересите на руския диктатор Путин наливайки 3 милиарда народна пара в проекта Руски/Турски поток, коъто заобиколи Украйна и позволи на Москва да нападне вероломно украинците.

 

- Деградира до ниво, което показват снимките от спалнята му със златните кюлчета и пачките с евро. Прибавете „Барселонагейт“ – съмнява ли се някой, че тези скандали не го засягат, както го „изпра“ любимата му прокуратура?

 

- Превърна медийната среда в зала за кални борби.


ГЕРБ е партия, която има своите членове и привърженици. На последните избори спечели най-много гласове. Но да сте видели и чули напоследък Томислав Дончев или Тома Биков? Напред е пуснат Делян Добрев, за да пръска отрова и да сее раздори. Борисов е иззел всички функции в партията. Той е

 

лидерът,

диктаторът,

фюрерът,

вождът,

кормчията,

бащицата,

помирителят,

сатрапът и спасителят.

Българският Путин.

(Мащабът е различен, но нарцисизмът и желанието за власт са идентични.)

 

Иван Гешев се изживяваше като „инструмент на Господ“, а Борисов е самият Господ в своите очи. Със сигурност има тесен кръг, който поддържа тази гротеска, а може би болестно състояние.

 

Кой обаче може да го замести без фатални сътресения за ГЕРБ?

 

Има поне няколко кандидата. Но се откроява един, който не участва в борисовите читалищни скечове. Това е кметът на Бургас Димитър Николов. Няма да описвам качествата на този човек, всеки може да посети града и да прецени сам. Сигурно не единствен Николов е способен да преформатира партията по реален европейски модел, но той излиза отпред на първо четене.

Такава е ситуацията. Борисов има своите качества – добри или лоши, - като политик му свършиха работа. Време е да го няма. Отстраняването му – под каквато й да е форма, - ще освободи страната от веригите на корупцията, зависимостите и моралната деградация. Живеем като в поразена от бактеорологично оръжие територия, в която хората нямат воля да посочат източника и да го отстранят.

 

Не е само Бойко Борисов, разбира се, но той създаде условията за пагубния модел. След него ще се заемем и с останалите.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10121 |19.02.2024 Мартин Нотариуса е бил агент-информатор на службите. Знаели ли са Борисов, министри и шефове в МВР? . 73| 17234 |18.02.2024 В името на Путин: Часове след смъртта на Навални български медии избълваха отрова срещу него . 44| 13123 |16.02.2024 Позорът: Марионетки на Путин у нас доволни от смъртта на "предателя". Ще се появи ли убиецът на погребението на Навални? . 19| 14453 |15.02.2024 По примера на Бушета: Прокурорката Невена Зартова pentito ли ще става или ще спазва омертата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads