Реклама / Ads
0| 77754 |11.09.2022 ГЛАСЪТ

Путин към Песков: Вдигнете заплатата на Антон Кутев, толкова се старае човекът!

.
Путин и Пусков обсъждат Кутев...
На съботно съвещание в Кремъл, ръководено лично от президента Путин, по точка 7 е била обсъдена работата на служебния кабинет „Донев“. Особено ласкава оценка, наред с някои министри, получил говорителят на правителството Антон Кутев. В един момент руският президент се обърнал към „гласа“ на Кремъл Дмитрий Песков: Вдигнете заплатата на Антон Константинович, толкова се старае човекът в България!

Последвали аплодисменти. Било решено тройно увеличение и изплащане от понеделник в рубли, а не в долари, както досега.

 

Такааа… Упоритият труд, прилежност и лоялност се отплащат.

 

Ден след това съвещание Антон Кутев се появи по бТВ и призна, че няма отговор от „Газпром“ на молбите от София за нови преговори. Аз не знам да има отговор и преговори. Ако имаше, енергийният министър – той обича да приказва, - щеше да е казал досега. Но и мълчанието е знак, каза мъдро Кутев.

И изважда фалшиво асо от колодата с фалшиви опорки.

 

България спря газовите доставки от Русия, - каза Кутев. Да, България! – кимнаха – вероятно – зрителите, защото Кутев не е някакъв лъжец, нали? Ние сме спрели кранчето, защото от Русия поставили някакви нови условия, а кабинета „Петков“ се напудрил и не ги изпълнил. Ние, потретя гласът на истината Кутев, сме виновни за спрения руски газ. Съответно и за всички беди, които се готвят да ни връхлетят всеки момент.

 

Въпреки всенародното доверие и любов към Кутев, ще рискувам и ще припомня няколко неща.

 

1. Съществува договор с Газпром, по силата на който България получава газ.

2. По Договорът плащането се извършва в долари. Единствено в долари.

3. Договорът предвижда подаване на заявка от България за газ и съответно доставка от другата страна.

4. Плащането е предварително. От българска страна това е спазвано стриктно.

5. Налице е клауза вземи или плати – ако заявим по-малко количество от договореното, то трябва да платим цялото договорено количество.

6. В един момент „Газпром“ изпраща уведомление до България, че ще приема плащане само в рубли. Това е едностранно нарушаване на договора.

7. Няма сключен Анекс към договора за промяна на начина на плащане. Плаща се в долари.

8. „Газпром“ не прекратява договора, но спира доставките. „Газпром“ спира, не България, кретени!

9. България поне два пъти плаща в долари по сметката посочена в договора. Плащането е върнато.

10. България подава заявки всеки ден за доставка съгласно договора – отговор няма.

 

Налице е валиден международен търговски договор, по който условията са договорени между България и „Газпром“. Промените в договора могат да стават единствено със съгласието на двете страни. Едната страна, „Газпром“, е поискала промяна и това е недобросъвестно действие, което нарушава едностранно договора. Договорът важи такъв, какъвто е подписан от двете страни.

 

България е изправната страна по договора и изпълнява стриктно клаузите му.

Фактите не са приятни за Кутев и тези до и над него, но нали затова от Кремъл му вдигат заплатата.

 

Говорителят на Гълъб каза и други неща от телевизора. Например, че Германия внася руски газ и изпълнява чинно условията на „Газпром“, т.е. на Кремъл, т.е. на Путин.

Което означава, че само преди ден германският канцлер Олаф Шолц излъга, като заяви, че Германия и Европа са готови за пълно спиране на доставките на руски газ за европейските страни. На северното крайбрежие на Германия вече са монтирани терминали за внос на втечнен газ.

 

Кутев не забрави и ЛУКойл. Думите му за руската фирма ще му докарат сериозен бонус, категорично.

 

Човек лъже средно по два пъти на ден. Така твърдят учените. Според тях всеки от нас чува средно от 10 до 200 лъжи на ден. Как е в България – всеки знае.  

 

Антон Кутев твърди, че всичко, което казва, по бТВ и други медии, е истина. Затова и аз твърдя, че в Кремъл са обсъждали заплатата му да бъде увеличена и да се изплаща вече в рубли, а не в долари. Така де, по-конвертируема валута от рублата в момента няма.

 

Витали Роник

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 10107 |12.08.2022 До стената: Ще устои ли Радев на Путин, както Борис III на Хитлер през август 43-а? . 0| 50263 |04.08.2022 Какво скриха родните медии покрай новата доктрина на Путин за военния флот . 0| 27423 |02.08.2022 4-и път Радев: За Путин ”Възраждане” и русофилите са шумен фон, други са ортаците му в София . 0| 16992 |12.07.2022 Русия и Северна Корея могат да бъдат унищожени за минути, кажете го на Путин и Ким Чен Ун най-сетне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads