Реклама / Ads
40| 21129 |03.06.2019 ГЛАСЪТ

Затворете ”онова нещо” от ГЕРБ в оловен ковчег!

.
Някои от последствията...
В ГЕРБ със сигурност има екземпляри, които леят сълзи и сополи за Цветан Цветанов. Те знаят защо и ние знаем. Без цветаномодела бездарието им щеше да си остане бездарие. Сега е успешна кариера. Ларви, проектирали се като книжни тигри.

Той е примерът, че обстоятелствата понякога си правят жестоки шеги, превръщайки нищото във фактор. Най-подходящи за подобни експерименти са заспали общества като нашето.

 

Ниският образователен ценз и интелектуален недокомплект на Цв. му дават самочувствието, че е подходящ за постовете, които съдбата му дари погрешка, наказвайки българите. Обграден от себеудобни той доказа по блестящ начин теорията на Дарвин. И вижте го при Жени Марчева по бТВ и на страниците на „Труд“ - наглецът в ролята на жертва. Просълзен, кълнящ се, че няма да хвърли камък по Борисов.

Триумф на лицемерието и подлостта в навечерието на Деня на Ботев – поета с момчетата, които се бореха за свобода, а не за апартаменти с асансьор...  Каква ирония само.

 

Пет пъти Цв. декларира, че няма да каже лоша дума за Борисов. Пет пъти пролича, че точно това прави.

 

Пусна лирична нотка и за приятеля си Веско Маринов без да спомене, например, дали е звънял на кметове, фирми на близки до певеца хора да спечелят обществени поръчки.  Не пропусна и да се изтъкне като модел за морал и отдаденост. Аз бях… Аз съм дал всичко… Смрад. Прав е Борисов да му забрани медийни изяви. Забрана, която реализирания Андрешко няма да спази с удоволствие.

 

За шампанско обаче е рано, защото цветановщината е дълбоко вкоренена в политическата среда въобще. Поведението и говоренето на Менда Стоянова е ярко доказателство за това. Старите лица омръзвали, допускали грешки и трябвало да бъдат заменени от нови, млади хора. Каканиже жената, която се окичи с титлата Доктор хонорис кауза на Пловдивското висше музикално училище, но смята, че това не се отнася за нея. И тя велика като Цв.

 

Цветанов трябва да бъде забравен час по-скоро защото:

 

- Пося в бездарните и малоумните обитатели на територията мисълта, че в политиката има място за такива и там ще си уредят живота.

 

- Упорито и последователно вменяване на нравствено осакатеното население, че не умът, а наглостта е основа на успеха. Какъв пример даде!

 

- Предаде професионалистите в МВР, които постигнаха резултатите, които той нагло си приписва и до ден днешен. Предаде ги, защото влезе в сговор с мафиотизирания кръг на ДПС, известен като #Кой, а и защото е лишен от знание за истинските критерии.

Спомогна за профанизиране на кадровия подбор в МВР и службите, изхождайки от примитивното: „Може да е тапир, но да е наше момче“.

- Създаде мрежа от от политико-мафиотски тип, която заграби властта, бизнеса и икономиката по места. Утвърди феодалния тип управление, което доведе до средновековни отношения и ниво на живот в буквалния смисъл.

 

- Огромна е заслугата му политическият елит да се смъкне до дъно, неизвестно за историята.

 

Това са само част от „заслугите“ на цветановщината, заради които ГЕРБ трябва да я погребе в оловен саркофаг, да не излъчва смъртоносна радиоактивност.

 

Борисов има сериозен проблем. Нараненият „втори“ няма да се откаже от бляна да бъде първи. В ГЕРБ или в нова формация (хвалил се напоследък, че може да създаде такава за нула време) той ще се опита да детронира своя доскорошен „кумир“. Много анализатори предупредиха, че цветановото: "Смятате ли, че ако имах поне някакъв запис, нямаше да го пусна в публичното пространство?" Това е в ДНК-то му. Защото бленува да докаже, че Първият греши. Както и защото е убеден в своята непогрешимост. Дори обяви, че вече го поканили от една партия. Което е зловеща новина, ако се замислим кои формации привличат такъв тип дейци. Цветановщината е като радиоактивния облак от Чернобил - поразява не само партията-държава, а всичко живо.

Затова е задължително да започне проверка на произхода на средствата, с които Цв. живее царски. Да се разровят съмнителните назначения на хора на високи постове, убийството на приятеля му Петър Христов от Велико Търново, съсипването на службите, обслужващо мафиотски кръг и пр. Не е лов на вещици, а възстановяване на справедливостта. Поне в някаква степен.

 

Борисов днес се разграничава от Цв., но за да е по-убедителен трябва да продължи и спрямо други ярки представители на цветановщината. Има ги и в партията, и в управлението. Включително и толерирани от него, които му се кълнат като Цв. във вечна вярност. Трябва да го направи заради всички, но и заради себе си, защото те са като Плутоний-244 - няколко милиграма и сбогом, Гергино... И са много, много устойчиви.

 

Ако искаме да виждаме и живеем в нормалност, трябва да премахнем ненормалността. Цветановщината е ненормалност, която убива. Има и други - и на тях ще им дойде редът.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 20639 |31.05.2019 Мис Пиги: Дон Делян, не изяждай повече от това, което можеш да вдигнеш . 9| 12404 |28.05.2019 Швейцарски доклад: Българската икономика е сред най-неконкурентоспособните . 25| 56625 |20.05.2019 Само във Фрог: Жената до Гешев с чисто нов апартамент на безбожно ниска цена-240 евро/кв. м. . 27| 27073 |19.05.2019 Близък, по-близък, най-близък до Цветан Василев. Хигиенистът Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads