Реклама / Ads
4| 8625 |01.02.2023 ГЛАСЪТ

Zомбита населяват българския елит. В какво се опитват да ни превърнат?

.
Денят 1 февруари бе щедър на зомби прояви в политиката и властта. Групата депутати на БСП „свърна в гъстата гора и избяга като куче“ („Песен“, Никола Вапцаров). Защото в пленарната зала отбелязаха годишнина от страшните разстрели след произнесени смъртни присъди на Народния съд.
 

Не е ясно защо социалистите бягат: защото се срамуват или защото се гордеят? Хвалят се, че БСП е наследница на онази групичка, сложила началото под едно буково дърво до Бузлуджа през лятото на 1891 г, но щом стане дума за погромите през есента на 1923 г., когато Димитров и Коларов изоставиха бунта и избягаха във Виена, за терористичния акт в „Св. Неделя“, за Народния съд и върнатите от Димитров кости на Гоце Делчев на Скопие – бягат като от чума. Що така? Толкова ли е трудно да се извинят? Като се скрият, това не значи, че черните събития не са се случили, нали?

Трябва и кураж, не само министерски постове и високопарни мохабети.

 

А „Възраждане“… Те пък обърнали гръб на станалите в залата на НС депутати да почетат паметта на загиналите и вкараните в затворите хиляди депутати, министри, лекари, инженери журналисти от народния съд. Сигурно е имало такива, които са извършили неща, които трябва да бъдат наказани строго. Но хиляди… Много от тях невинни. Цветът на нацията. Пред този трагичен акт дори мракобесието от 1925 г. бледнее.

А те обърнали гръб.

 

Ще стане дума за Zомбитата в политиката. Досега споменах две групи. Но де да бяха само те. И това Z е съвсем на място.

 

Иван Гешев "рисува" в момента една от най-смешните и жалки картинки в новата българска история. Прави го в Америка. И Алеко щеше да види зор да опише приключенията на българския главен прокурор. Замина през океана, изпратен с фанфари от Сийка, неговата говорителка и патетични съобщения до медиите как ще закусва с президента Джо Байдън. Оказа се обаче, че не е канен на т.нар. "Молитвена закуска" и пътува по неясна схема, вероятно с държавно финансиране. Научаваме също, че се среща с някакви хора, раздава им плакети на българската прокуратура, снима се с тях и им „отваря очите“ как той и колегите му воюват с руските тайни служби. Той и Сийка сигурно вярват, че американците са се втрещили от подвизите му срещу ГРУ и ФСБ, но развинтеното въображение може да им докара големи... изненади. Неприятни.

 

И изведнъж – на сцената се появява Сотир Цацаров. Помните ли го, беше главен прокурор преди Гешев. Онзи, който се опита да сплаши бизнесмена Сашо Дончев в кабинета на Георги Гергов в ЦУМ. Гергов, олигарха, който тръгна от една свинеферма и стигна до горд собственик на Пловдивския панаир и почетен генерален консул на Русия за Пловдив. Та Цацаров, който според някои хора е помогнал на Гергов да придобие част от панаира, се явил в Софийски районен съд, където станало ясно, че след изказване на Кирил Петков на 14 януари 2022 г., че допускът му до класифицирана информация като шеф на КПКОНПИ е отнет едва ли не защото не е издържал тест за надеждност, вдигнал кръвно до 155 горна граница. Негов приятел го видял червен като домат и притеснен. Направо ужас. Цацаров, който преживял този ужас и шок, е на мнение, че нищо не може да компенсира онова, което е изпитал тогава.

Какъв чувствителен човек! Дали понякога му минава през ума колко хора и бизнеси разсипа, използвайки прокуратурата като бухалка и в услуга на управлението на Борисов? Не, не си дава сметка. Дори не се сеща за разбитите от него съдби, защото така е трябвало да стане. Така е било наредено. Неудобните е трябвало да бъдат размазани.

Интересно в какви граници е било кръвното му, когато задкулисието го посочи за главен прокурор?

 

Политиката в България се е превърнала в смъртоносна машина, захранвана от човешки животи. Политиците, техните корпоративни структури и корумпираните институции са истински зомбита. Те изопачават фактите и безмилостно превръщат гражданите на собствената си страна в разходен материал с единствената цел да се обогатят и да унищожат последните следи от човечност у хората. Те наричат себе си елит, но всъщност са банда манипулатори, раздирана от междуособици заради неутолима алчност. Над този скверен елит се вее българското знаме, висят портрети на Левски и Ботев и онзи лозунг на фасадата на парламента, превърнал се отдавна в изтъркано клише.

 

Защо Zомбита? Зомби е мистичен архетипен герой, призван да отвращава в съвременната масова култура. Под зомби разбирайте мистериозно съживен мъртвец или зомбиран жив човек – който напълно е загубил контрол над себе си и тялото си или се е подчинил на нечии заповеди. В нашия случай говорим за обсебени хора, които са силно повлияни и зависими от култа към властта и парите. Днес тук това е Задкулисието - прокремълско повече от всякога. Затова е и голямото Z. Да се знае, че и зомбитата ни идват оттам, от матрицата на кремълските служби.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13176 |05.05.2022 Щрихи към руското Освобождение-3 и българският патриоидиотизъм . 29| 14791 |03.04.2021 Кой е българският Чичо Джим? От отговора зависи бъдещето ви . 7| 16377 |24.05.2018 Станислав Стратиев и Гео Милев откровено за Българския модел и Българския народ . 30| 16570 |08.04.2018 Българският Великден днес - а имало ли е въобще такава България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads