Реклама / Ads

11| 11911 |07.07.2020 ИНТЕРВЮ

Д-р Георги Тодоров за Фрог: Лекарството срещу коронавирус ивермектин уврежда тежко черния дроб

.
Д-р Георги Тодоров
Лекарството срещу коронавирус ивермектин уврежда тежко черния дроб. По човешки казано то убива клетките на черния дроб и води до цилози по-късно. Действа на периферната нервна система - появяват се мравучкане, крампи. Води също така и до психози. Това разкри пред Фрог нюз лабораторният лекар д-р Георги Тодоров. Ето какво още съобщи той:

Г- н Тодоров, вчера от Изпълнителната агенция по лекарствата обявиха, че   антипаразитното лекарство ивермектин дава обещаващи резултати при лечението на пациенти с коронавирус в български болници. Вие чували ли сте за него? 

Чух за това и много съм учуден, защото въпросното лекарство по принцип се употребява във ветеринарната медицина при доста сериозни паразитози при животните. 


То използва ли се в хуманната медицина? 
Рядко и то под много сериозен контрол, защото е изключително токсично. Използва се при някои видове филариози. Това са малки червейчета, които се предават от мухи в тропическите страни.  Същото лекарство се прилага и при още едно  опасно заболяване, което причинява т. нар. речна слепота. От него заболяват също хората, които живеят в тропическите страни. 


Казвате, че ивермектина е токсичен. До какви увреждания може да доведе употребата му? 
На първо място уврежда черния дроб. По човешки казано то убива клетките на черния дроб и води до  различни видеве цирози по-късно. Действа на периферната нервна система - появяват се мравучкане, крампи.  А при по-продължително приложение и до психози. 

 

Ново ли е това лекарство?
Не, появява се през 1978 г. във ветеринарната медицина. За първи път е приложено на хора през 1982 г. Нищо ново няма в него. Сега се предлага да се лекува Ковид-19. Теорията за това лечение според мен издиша. Ветеринарните лекари са много учудени от тази информация. Някои от тях  пък направо са потресени. Разговарях с колега от Пловдив, който ми сподели в прав текст: Те не знаят какво ще причинят на хората!”.  Аз съм прилагал това лекарство върху 12 пациенти,  бежанци от Либерия и Сиера Леоне в Гана. Тези хора бяха с доказана филариоза и не можехме да ги оставим без лечение. 


В България използва ли се това лекарство за нещо?
Не. Освен, ако случайно човек не дойде в България с такова заболяване. Ивермектин се използва по Наредба 10, защото не е разрешен за употреба в България.  Всъщност наблюдаваме общото безсилие на някои хора, които  не могат да се справят с една обикновена инфекция. Затова стигаме до такива комични неща. Ако не бе свързано с медицината, щях наистина да се смея. 

 

Месеци наред, обаче хич не ни е до смях. Дни наред заразените са над 100. Има ли пик, няма ли? 
А има ли повече болни? Това е въпросът. Отговорът е, че няма. Аз пък твърдя че ⅓ от населението на Българи е заразено със салмонела. Това правили ли ги тези хора болни?! Не, не ги прави. Това, че някои хора въз основа на поста си, плещят глупости, си е за тяхна сметка. Да, откриват повече заразени, защото тестват повече хора. Обичам да се позовавам на факти.  На 24 април т. г.  имаме с най-малко тестове и най-много заразени. 53-ма носители на вируса, повтарям не болни,  и 493 теста.  В деня с най-много открити заразени хора - 182-ма има направени  2650 теста. Ако е вярно, че епидемията се развива, то при толкова тестове, би трябвало да има 286 човека заразени.  На всичко отгоре тези 53-ма, открити на 24 април, половината са постъпили в болница, трима-четирима даже в интензивни отделения. От тези 182-ма, в болница са постъпили “Х” хора. 


Какво означава това?
Те вече не казват колко са, защото ги е срам. Да се говори, че всичко се прави с цел да се запази здравната система в страната, са пълни глупости. Страната ни не е застрашена.

Знаете ли колко човека са починали вчера?


Четирима. 
Моля ви, аз не питам за починали от коронавирус само, а общо. 


Нямам представа.
Над 290 човека са починали общо преди ден. А за тези четирима, които вие визирате, те са си отишли с коронавирус, но нито един от него. Когато ви казват, че даден човек е имал придружаващо заболяване, това е индиректно признание, че той не е умрял от COVID-19.  Моля ви къде е епидимията тогава? Щеше да се говори за епидемия, ако днес в страната бяха починали 480 човека, а от тях 120 с коронавирус. Тогава щях да съм много разтревожен и изобщо нямаше да разговарям с вас, а да съм някъде по болниците. Но не е така в момента. 


Няколко лекари продължавате да говорите различни тези от експертите в НОЩ. Сбъркахте ли някъде? 
Единственото нещо, което доц. Мангъров не позна е, че вирусът ще изчезне бързо. Другата му прогноза, че ще спре да прави големи бели, се оказа напълно вярна. В момента първата кохорта от хора, които можеха да пострадат, пострадаха. Сега се заразяват по-млади хора. Те го изкарват много по-лесно и много по-рядко. До този момент педиатрите са спокойни, защото нито едно дете не е било за болница и нито едно дете не е направило усложнения. Всички са си вкъщи. 90 процента от хората в болниците, са си също за вкъщи, но това е друг въпрос. Защо не се съобщават колко са заразените и болните хора от МВР? 


Какво е вашето обяснение?
 В МВР болница в момента има 37 човека, от които на 29 им няма нищо, но са там от страх. Има 3-4 на кислород, а на другите са с някакви симптоми.  Това е информация от първа ръка. 


Това все служители на МВР ли са?
Всички до един. Сега понеже те са на първа линия ще им дадат едни пари. А лекарите, които преглеждат, като джипитата да речем или такива като мен, ние не сме на първа линия. Ние сме плебеи. Излиза, че който говори, няма да получи нищо. А който не говори, ще получи. 

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 25| 13838 |25.06.2020 Д-р Георги Тодоров пред Фрог: Скандално е, че готвят задължителни тестове за хората със СПИН и техните контакти . 19| 32014 |24.06.2020 Бойко Атанасов пред Фрог: Пепи Еврото е господар на прокуратурата. Гешев дължи на него поста си на Обвинител №1 . 33| 19098 |23.06.2020 Георги Георгиев пред Фрог: Прокурор избяга в мазето след въпроса ми защо обслужва мафията . 5| 7229 |22.06.2020 Стоян Тончев пред Фрог: Прокуратурата иска да ме изкара или луд, или обвиняем. Целта е да ме орезилят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ