Реклама / Ads
24| 21535 |10.09.2019 ИНТЕРВЮ

Методи Андреев: Г-н Гешев, огледай се в огледалото, милиционерска школа си завършил...

.
Методи Андреев
Щеше да е по-интересно Димитър Иванов да бяха арестували за шпионаж. Но няма, защото е приятел на Бойко Борисов. Всички ги е страх от чичко Путин. Прокуратурата е жалка, а Иван Гешев да се погледне в огледалото. Това каза пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев по повод разразилия се шпионски скандал. Ето какво още сподели той:

Г-н Андреев, какъв е вашият прочит на развихрилия се шпионски скандал у нас през тези дни?


В този скандал има няколко много важни пункта, които трябва да се анализират. Първо-кои в България са русофилите. Защото сега излизат едни хора, които наричат себе си „русофили“ и ни обясняват, че започва нов фашизъм. Нека да поясним кои са русофили, защото не трябва да обиждаме хората, които уважават руския народ и култура. В нито една държава не можеш да бъдеш преследван заради своите „филии“. И всеки един човек има право да харесва която страна иска – Русия, Англия, Германия, Италия и т. н. Има обаче една група хора, които организираха българско сдружение „Русофили“. Аз обаче правя разлика между русофил и рубладжия. Какъв русофил можеш да бъдеш, когато си проводник на тоталитарния режим на Владимир Путин? От онзи ден виждаме, че в Русия има сериозна опозиция на режима, съставена от млади хора от средната класа. Нито един от нареклите се у нас „русофили“ не е на страната на опозицията, която се бори с всички възможни средства срещу тоталитарния модел на управление в Русия. Напротив-същите тези хора са награждавани от управлението на Путин. Тези хора работят много сериозно за това путиновата политика да стане доминираща в България. Всички знаем, че Русия бе спомената в няколко доклада на службите като източник на сериозна хибридна война. Нещо повече - тази страна бе посочена като заплаха за националната ни сигурност. И сега точно тези хора скочиха да кажат, че това не било вярно. За това министърът на външните работи трябва да бъде похвалена за позицията, която изрази относно датата 9-ти септември. Дали е окупация или освобождение?


Вашето мнение какво е?


Обективната историческа истина показва, че това е окупация по всички международни закони. Но хората, нарекли себе си „русофили“ твърдят, че това е освобождение. Ето така се подменя историческата истина с теза, угодна на управлението на Путин.


Смятате ли, че привиканите тези дни хора в спецпрокуратурата имат нещо общо със шпионаж с полза на Русия?

 

Тези хора нямат капацитет да бъдат шпиони. Те са прекалено ясно обвързани за държавата, за която работят. Шпионинът в една друга държава му се изготвя специална история. Създава му се нова биография, която му позволява да реализира интересни връзки с интересни хора, имащи информация. Как да станеш шпиони, след като всички знаят, че си човек на Путин в България? Няма как да стане. Те могат да бъдат агенти за влияние. Да проповядват колко хубав е Путин, колко велика е руската армия, колко сме обвързани с тях и трябва вовеки веков да останем заедно. Ето това правят те.


Кои са тези хора?

 

Димитър Иванов-последният началник на 6-ти отдел на 6-то управление на ДС. Той е вицепрезидент на „Мултигруп“. Сега е професор в УНИБИТ /б. ред. Библиотекарския институт/. Другият е Любомир Коларов - председател на едно от сдруженията и агент на ДС. След това Свтлана Шаренкова - приятелка на Димитър Иванов. После - Николай Малинов и не на последно място Станка Шопова. Тя направи така, че на Черноморието да имам паметник на окупатора маршал Толбухин и маршал Жуков. Защо тези хора натрапват на българите, че точно те са русофили. Те винаги са работили в полза на политическата клика, управляваща Кремъл.


Как ще коментирате действията на прокуратурата?

 

Жалка работа. Никога не съм предполагал, че българската прокуратура може да падне до такива нива. Ама г-н Гешев, вземи малко да се огледаш в огледалото. Ти си завършил милиционерската школа. Семейството ти те е възпитало в любов към СССР. Г-н Цацаров, ами ти си станал член на комунистическата партия, след като си влязъл в казармата. Как е станало това?! Естествено в името на партията и народа. Как се прави арест за шпионаж? Не може да е като ареста на Десислава Иванчева. Не може.


Пояснете ни!

 

Арестът за шпионаж се прави дискретно. За да се докаже шпионската дейност, специалните служби хващат лицето, което ще обвинят, в момент, когато извършва съответната деятелност-когато предава информация или получава такава. Нека сега да кажат има ли СРС-та по този случай. На мен не ми е симпатичен Юрий Борисов, защото се прави на русофил. Но по някаква гешевска логика Борисов хем го обвиняват в шпионаж, хем го разпитват като свидетел, хем му слагат белезници. Е какъв е той-шпионин ли, свидетел ли?


Случайно ли е, че акцията се прави точно на 9-ти септември?

 

Не, не е случайно. Защото се знае, че тази дата разделя народа. Да сте чули един депутат от ГЕРБ да е подкрепил декларацията на МВнР? Няма такъв. Спомнете си председателят на парламента Цвета Караянчева как се чудеше в Русия какви глупости да говори. А после пък се чудеше как да се оправя. Както се вижда Бойко Борисов се готви да реализира руски проекти за десетки милиарди левове с много съмнителен икономически ефект. Той се отказа да подкрепи безспорните доказателства на Англия, че отравянето на Скрипал е дело на руските специални служби с аргумента, че нямало достатъчно доказателства. Видяхте как се потули разследването за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, в което като извършители се сочат същите тези служби. И двата пъти са го тровили хора, засечени след това в Англия по случая Скрипал. Имаше едни рубладжийски сайтове, в които няколко човека, включително и аз, бяхме обявени за отстрел. Даже даваха по 10 000 рубли за глава. Отидохме в ГДБОП и знаете ли какво се случи?

 

Какво?

 

Нищо, въпреки, че дадохме всички доказателства. В списъка за убийство бе посочен проф. Янакиев, Александър Йорданов и т. н. Искам да попитам колко пъти България беше посочена като център за резентурна дейност на руските специални служби? Аз си спомням поне два пъти. Въпреки това не последва никаква реакция от страна на българското правителство. Сега искат да и убедят, че тези в руското посолство не са шпиони. Господа, а кой ръководи тези хора, които сега сте хванали? Ами хванете него. По-голям ефект щеше да има, ако бяха арестували Димитър Иванов - Митьо Гестапото. Щеше да е много интересно, понеже с Бойко Борисов са големи приятели. Само да припомня, че Борисов и Йорданка Фандъкова са наградени от Гестапото  с наградата „Стефан Стамболов“. Знаете ли, че Йорданка Фандъкова е била канена да стане съпредседател на форума „Русия-България“, в който влизат и българските рубладжийски организации. Това става през 2013 г. До нея писмо изпращат 6 от тогавашните 8 рубладжийски организации в България. Подкрепа за Фандъкова декларират проф. Захари Захариев, който е шеф на такова НПО. Станка Шопова , Любомир Коларов и Николай Малинов също подкрепят Фанкдъкова. Тази работа мирише на политическа акция на прокуратурата, особено след като намесиха и името на Константин Малофеев.


Какъв ще е резултатът от тази акция?

 

Дава се възможност на всички хора с ниски страсти да си викат един на друг: „ Вие сте фашисти, а вие комунисти“. Истината е, че от тази работа нищо няма да излезе. Шпионаж няма как да стане, защото тези хора са известни. Да вземат службите да хванат резидентите в руското посолство. И 10 дипломати да си ги изпратят в Русия по живо по здраво. Ама това няма как да стане, защото чичко Путин гледа. А нашите управляващи много ги е страх от него. За мен най-нормално щеше да е Димитър Иванов да е арестуван. Той е единственият офицер ДС, който преди няколко години получи награда на руските специални служби. Не е ясно, обаче за какви заслуги е това отличие. В момента наблюдаваме политически мишкуване с чутовния герой Гешев. Целта на всичко, което се прави в момента е да се сблъска илюзорното дясно с илюзорното ляво и уж да се противопоставим на влиянието на Русия. Прокуратурата в действителност ще увеличи влиянието на рубладжиите. Случващото се ще им даде основание да се пишат за герои. Комунистът е най-силен, когато му дадеш враг. Тогава той става опасен.


Кой ще получи най-големи дивиденти от този скандал?

 

Много хора. Първо-управляващите ще кажат, че са единствените, които са посегнали на тези групировки. А тези групировки пък ще кажат: „Ето това са фашисти. Започват да ни делят“. Прокуратурата се превърна в рефер на политическия двубой. А съдия на мача е Иван Гешев. Той надува свирката на политическия терен.

 

Намесено беше и името на Леонид Решетников. Смятате ли, че неговото влияние върху политиката ни е голямо, както се твърди?


Не може да се отрече факта, че Решетников е имал роля при избора за кандидат за президент. Не може да се отрече факта, че той е провел тайни срещи с български политици, включително и с Корнелия Нинова. Зная, че медиатор е бил Венци Стефанов -личен приятел на Бойко Борисов. Не трябва да забравяме, че той е генерал от КГБ. В същото време т. нар. „русофили“ представят Решетников като един скромен човек, който просто обича България. Но да знаят „русофилите“, че много неща от миналото не ги забравяме.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 15347 |22.07.2019 Методи Андреев: Кьовеши успя да свали маските на българските политици . 5| 13578 |09.07.2019 Методи Андреев: Задкулисието ще извие ръцете на шефа на военното разузнаване . 7| 9387 |25.03.2019 М. Андреев: Скандалът с шестте апартамента на Цветанов провали съдебната реформа . 17| 16907 |07.03.2019 Методи Андреев: Няма да има хъб, „Турски поток”, „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads