Реклама / Ads
0| 14681 |25.04.2022 ИНТЕРВЮ

Методи Лалов пред Фрог: Поредно нагло държание от Митрофанова. Тази жена трябва да бъде изгонена

.
Това е поредно незачитане на българския суверенитет от страна на Митрофанова и поредна провокация. Изключително нагло държание и недопустима намеса в работата на независимостта на българските институции. Отдавна съм казвал - тази жена трябваше да бъде изгонена. Няма право да говори по този начин. Всеки, който я търпи от институционална гледна точка, приема България и гражданите да бъдат унижавани.
 

Това заяви за ФрогНюз Методи Лалов, част от Столичния общински съвет.

 

Повод за коментара му е днешната провокация от страна на посолството на Русия у нас. В публикация във Facebook дипломатическото представителство на Кремъл под ръководството на Елеонора Митрофанова свърза Столичната община и Столичния общински съвет с фашистите.

 

Ето и цялото интервю:

 

Господин Лалов, как ще коментирате позицията на посолството на Руската федерация у нас? Това е поредна провокация от страна на Елеонора Митрофанова.

 

Това е поредно незачитане на българския суверенитет от страна на Митрофанова и поредна провокация. Изключително нагло държание и недопустима намеса в работата на независимостта на българските институции. Отдавна съм казвал - тази жена трябваше да бъде изгонена още в началото на военния конфликт между Украйна и Русия. Може би и много по-рано, тъй като не за пръв път си позволява такова недопустимо поведение. 

Тя, а и за съжаление цялото руско посолство, трябва да бъдат изгонени. Русия няма място в цивилизована Европа след тази брутална агресия срещу Украйна. 

 

С какво си обяснявате обаче мекия тон на българските власти спрямо Кремъл и Митрофанова? 

 

Ако не е нещо нелегитимно като интерес, обяснявам си го с липсата на воля и политическа далновидност. Не виждам защо трябва да бъдем деликатни, страхливи и пресметливи по отношение на агресор. 

 

Срещу агресията се отвръща единствено с твърда позиция, понякога и със сила. Това, което България трябва да направи, освен да въоръжава и да помага със всякакво възможно оръжие на Украйна, е да изгони руските дипломати. 

 

Тези хора не се държат като дипломати, а като наместници на имперската власт в България и ни казват какво да правим. За съжаление правителството в тази посока е доста безхарактерно. Знам, че това се дължи на коалиционната структура, на поведението на БСП и Нинова, което е абсолютно безобразно.

Тук ще ви прекъсна, защото разнобой има и в Столичния общински съвет. Вижда се каква е позицията на общинарите от БСП за България. 

 

Да, разбира се. Там имаме група на БСП, която е категорична по отношение на позицията си спрямо Русия, Украйна и войната. Тези хора мимикрират, създават впечатление, че уж са против агресията. Когато стане въпрос за някакво реално действие, гласуват в интерес на руската позиция.

 

Да очакваме ли в такъв случай някаква колективна реакция от страна на СОС или това е невъзможно при тази ситуация?

 

Бихме могли. Убеден съм, че позицията на ГЕРБ е по-скоро лицемерна и те реагират срещу Русия, въпреки че назад във времето се видя какво направиха Борисов и ГЕРБ за това Русия да може да заобиколи Украйна и да се прокарат руските интереси.

Говорите за “Турски поток”?

 

Да. И когато си направил всичко това, когато си допуснал българската армия да е в плачевно състояние, докато си бил на власт над 10 години, когато си подсигурил енергийните интереси на Путин, такива формални действия от време на време са просто шпионски игри. Това е част от играта - в определено време да се мимикрира, да се демонстрират действия, които да заблудят широката публика. Затова ГЕРБ в Общинския съвет в момента се опитват да заемат позицията на обществените очаквания.

В този смисъл - може да има определена реакция. Позиция на думи ГЕРБ нямат проблем да заемат. Не очаквайте обаче действия. 

 

Колко бързо може да дойде тази реакция?

 

Реакцията трябва да е изключително бързо, но може да е най-късно на следващата сесия. Не можем да реагираме по-рано, освен ако няма извънредно заседание на Общинския съвет. ГЕРБ са показали, че когато искат да прокарат свое решение, могат да го направят и в рамките на 24 часа. Когато не искат обаче, се започва с процедурни хватки, оправдания… Да ги видим този път дали ще реагират адекватно. 

 

Митрофанова трябва да бъде изгонена. Няма право да говори по този начин. Всеки, който я търпи от институционална гледна точка, приема България и гражданите да бъдат унижавани, да се нарушава нашия суверенитет и заема грешната позиция - тази на страната на агресора.

 

интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 37659 |21.04.2022 Елена Поптодорова пред Фрог: Трудно мога да си представя по-унизително и обречено състояние за България . 0| 5209 |20.04.2022 Адв. Величков пред Фрог: НС да обсъди въпроса с оръжията за Киев. Ту сме на килимчето, ту сме извън него... Несериозно е . 0| 35452 |15.04.2022 Михаил Екимджиев пред Фрог: Гешев е престъпник. Апелирам за стачки на адвокати и съдии . 0| 5414 |13.04.2022 Доц. Иво Инджов пред Фрог: Засега коалицията остава, но въпросът за РСМ може да я взриви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads