Реклама / Ads
0| 5208 |12.08.2019 ЕТНО КАЛЕНДАР

Отбелязваме Международния ден на младежта

.
Източник: БГНЕС
По повод Международния ден на младежта, който се отбелязва днес, Сдружение „Екомисия 21век“ организира в Ловеч за 12 поредна година празник за младите хора с различни инициативи и забавни игри.
 

Празникът ще започне в 17 ч. на площад „Екзарх Йосиф І“ в центъра на Ловеч с нетрадиционна масова снимка под формата на панда, поясни Надя Венелинова от Сдружението: „Необходимо е да носиш черна или бяла тениска, а идеята е снимката да напомня за изчезващия вид и колко важно е да опазваме природата.“

 

Шумен също ще отбележи Международния ден на младежта с редица инициативи. На Мемориалния комплекс "Създатели на българската държава" на Шуменското плато в 13.30 и в 16.00 часа младежите ще могат да се запознаят с интересни факти от изграждането на монумента. Програмата продължава с ден на отворените врати от 10.00 до 15.00 часа в Астрономическата обсерватория на платото. В 12.00 часа там ще бъде прожектиран филм за Слънчевата система, а от 21.00 часа е предвидено наблюдение на планетата Сатурн. Осигурен е и безплатен автобусен транспорт до обсерваторията.

 

В Перник празникът ще започне в късния следобед в градския парк. С поредица инициативи в него ще се включват младежките организации и институциите, които работят със и за младите хора. Наред с образователните игри като "Не ме съди човече", която е свързана с темата за щадящо детско правосъдие, в програмата са включени информационни кампании за вредите от тютюнопушенето и алкохола, превенция на употребата на наркотични и психотропни вещества и др. Ще има викторина, забавна игра на думи и "Фото точка", където младежите ще могат да запазят в спомен празничния 12 август, както и обучение за безопасно използване на интернет. И тъй като на днешния ден младежките организации в Перник честват и рождения ден на Консултативния съвет за младежка политика, който става на 11 години, празникът ще завърши с голяма торта, много настроение и концерт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5116 |05.07.2019 Отбелязваме Летен Атанасов ден, жътвата започва . 0| 4497 |16.06.2019 Отбелязваме Международния ден на бащата . 0| 4707 |03.12.2018 Отбелязваме Международния ден на хората с увреждания . 0| 4848 |21.11.2018 Отбелязваме Деня на християнското семейство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads