Реклама / Ads
15| 8322 |04.03.2021 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Беновска и Валери Симеонов се счепкаха след нейн въпрос за ”сватбата” му с Марешки

.
Валери Симеонов и Илиана Беновска
Веселин Марешки и Валери Симеонов отговарят на въпроси на Илиана Беновска на брифинг за представянето на кандидатдепутатските листи на „Патриотична коалиция Воля-НФСБ“ от 4-ти март 2021 г. Още след първия въпрос Беновска и Валери Симеонов се скараха.
 

Вижте как протече заяждането:

 

Илиана Беновска: Г-н Симеонов, Вие с присъщото си чувство за хумор казахте, че сте застанали като за сватбена снимка, виждам, че много „булки“ има на тази снимка, но да Ви попитам кой от двамата с г-н Марешки е от страната на булката и кой на младоженеца, вие току що се разведохте с ВМРО, на територията на патриотизма? Сега вие двамата с г-н Марешки отивате на територията на патриотизма, как ще докажете кои сте по-големите патриоти? Втори въпрос – разбрахме, че не споделяте ценностите на ДПС и споменахте хазарта, което косвено разбираме, че е образуванието, което ще излъчи косвено вероятно кандидатите на Васил Божков, какво ново ще внесете вие в политиката, освен отрицанието? И трето, граждански договор, казахте задачи, моля ви да подпишем граждански договор, че вие ще можете да спрете езика на омразата в политиката и езика на омразата в медиите!

 

Веселин Марешки: Ще бъдем нападани, виждате днес какви въпроси в една и съща телевизия, един въпрос към г-н Пенев или г-н Жеков, след това влиза г-н Митов и същият журналист точно обратни въпроси! Да, ще бъдем нападани по всякакви начини. Ние не правим сватба! Ние сме сформирали патриотична коалиция, в която най-великите българи и много различни формации, с различни политически възгледи се приобщават към нас. Не бягат като дявол от тамян от другите, които са се самонарекли патриоти. Ние сме събирателната формация, която дава мощен тласък и мобилизация на патриотичния вот. Атаките към нас нямаше да бъдат такива, ако ние към момента не се борихме, преди започването на кампанията, с ДПС за третото място. Затова получаваме такива атаки, затова ще ни се налага да отговаряме на различни не точно коректни въпроси. Но нас ни събира програмата ни и това е последното, с което аз завърших моето представяне, че ние в кални, мръсни и черни кампании няма да участваме. Ние знаем, че останалите искат да ни вкарат в тяхната кочина. Ние обаче сме патриотична коалиция „Воля – НФСБ“ с ясна, силна, прагматична и точна програма. Нашата програма всеки българин я усеща в джоба си, но не като ръка, която бърка, за да му открадне последното левче, а като хора, които му помагат да става все по-богат и да живее все по-добре. Така че не само, че няма да участваме в черна програма, не само, че няма да имаме отрицание, а напротив – всичко в нашата програма е положително, няма нито едно нещо, което е отрицание на някой друг. Отрицанието ще го кажат хората на изборите, когато дадат оценка на тези, които са ги грабили и тези, които сформирахме патриотичната коалиция и работим само и единствено за тяхно благо. Няма нужда да повтарям програмата, тя е ясна на много хора. Вчера само ще ви кажа само две от прозвъняванията, които са култови, но те са безброй, но понеже вчера празнувахме, честит трети март отново, честита свобода, дай Боже повече свободни хора, на трети март, представяте ли си какви нещастници има, на трети март някой, който не му знаем името, на такива големи хора от нашето време, като Пенев, Жеков, Младенов се опитват да им се обаждат и да ги заплашват и да ги карат да напускат нашите листи. Представяте ли си какъв начин на мислене? Човек е велик, защото не е страхлив, не можеш да станеш велик в която и да е област, ако си страхлив! Така че искам да ги поздравя, че устояха, знаете колко е трудно в България да си отстояваш позициите! Те оцеляха, рамо до рамо са са нас, поздравявам ги, велики българи! Те са може би представители на най-многобройната част от обществото, които са низвергнати най-много – българските пенсионери. Чрез тях даваме знак, че каквото сме обещали към българските пенсионери ще го изпълним. Вървим само напред, само нагоре, само с достойни хора, неопетнени и доказали се в живота!

 

Валери Симеонов: Чакате ли отговори?

 

Илиана Беновска: Чакам, да!

 

Валери Симеонов: На първия въпрос няма да дочакате отговор, защото въпросът Ви беше унизителен, обиден! Има квалификации в него и на такъв въпрос няма да отговоря!

 

Веселин Марешки: Аз отговорих!

 

Валери Симеонов: Не ми хареса това, че Вие внушихте на останалите си колеги, че ние сега влизаме в патриотичната ниша, в патриотичната ниша или платформа!

 

Илиана Беновска: Не внушавам нищо, чета надписа и питам!

 

Валери Симеонов: Това не е така и Вие го знаете много добре! В началото на моето изказване аз аргументирах защо точно ние двамата сме представители на икономическия и прагматичен патриотизъм. Не е нужно да го повтарям, можете да си върнете записа, там обяснявам защо сме в патриотичния сектор и двамата. А в частност на мен да ми говорите, че сега влизам в патриотизма, означава, че нямате никаква представа за моята биография, която е започнала със създаването на първото патриотично предаване в България през 1999 г., прокарването на една партия, която от телевизионна я превърнах в парламентарна сила. Втора партия, която съм направил пак върху патриотичната основа и идеология, после трето влизане и сега четвъртата ми патриотична коалиция. И някой да ми каже, че сега влизам в патриотизма, просто благодаря!

 

Илиана Беновска: Само да уточня, Вие сте кавалер, аз казах, че вие влизате с тази коалиция, двамата заедно! Не съм искала да обиждам никого, г-н Марешки!

 

Валери Симеонов: Аз още от създаването на първия си политически проект съм бил патриот, за това съм работил и с това ще си отида от този свят. А на втория въпрос няма как да отговоря, защото понятието „език на омразата“ не е дефинирано. То не е дефинирано нито в Европа, нито в САЩ, нито в България. Всеки го тълкува както си иска. Много често, когато човек казва истината, поради липса на контрааргументи го обвиняват, че използва езика на омразата. А това не е така, истината е една и трябва да се казва. Колкото повече истина и искреност има в политиката, толкова по-добре не само за субектите, които я прилагат, а и за България, аз така мисля – да се казва истината на всеки в очите, независимо дали от нашите или от противниците.

 

Илиана Беновска: Само да попитам Вие сега с езика на омразата ли ми отговорихте?

 

Веселин Марешки: Нека не влизаме сега в това, всеки човек и журналист знае какво прави в живота и всеки човек пред Господ, той отгоре гледа и дава оценки!

 

Както казват - коментарът е излишен!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6513 |12.12.2017 Шефът на ”Подкрепа” успокои вицепремиера Симеонов с магарето на Настрадин Ходжа . 5| 9437 |14.08.2017 Ангелкова, Валери и МВР нахлуха среднощно и в сарая на Доган в Росенец! . 1| 6807 |11.10.2015 Валери Божинов: Плача само за децата си . 12| 10688 |14.05.2015 Дългия изгони Беновска от „България търси талант”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads