Реклама / Ads
0| 5490 |31.05.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Когато мислите за секс... първо поговорете със себе си

.
Когато отиваме на първа среща, почти винаги сме или в приповдигнато настроениеq или малко притеснени, което понякога е в повече, защото всъщност сами не знаем какво търсим и как да го намерим.
 

Ако скоро сте приключили продължителна и сериозна връзка, опитът да създадете нова винаги ще ви се струва поне малко по-рано от необходимото.

Ако никога не сте се задържали с един партньор по-дълго, все ще си мислите, че може би дългите връзки не са за вас или  просто търсите секс без обвързване...

Най-простото обяснение за неуспеха на една връзка вероятно е, че двамата партньори всъщност искат различни неща

Докато някои психолози биха ви препоръчали универсални правила – и в отношенията, и във времето, ние бихме искали да подчертаем, че всичко е твърде индивидуално, за да бъде вкарано в такива тесни рамки.

Затова, ако искате да сте наясно какво всъщност търсите, най-добре поговорете... със самите себе си!

Бъдете реалистични. Ако не можете да познаете сами себе си, защо да очаквате, че ще опознаете и някой друг!? Помислете и подредете ценностите си – всеки може да иска различни неща – от ангажираща дълга връзка до секс за една нощ. Във всички варианти имате някакви приоритети и представа за начина, по който да постигнете желаното. Най-простото, но и най-вероятно обяснение за неуспеха на една връзка е, че двамата партньори всъщност искат различни неща.

Сложете си сами граници. Ако сте с партньор, който например иска от вас секс, а вие не желаете да откликнете, това вече е достатъчна причина за размисъл. Освен във времето, хората се разминават и в желанията си. Ако установите, че е така, това ще ви спести всички по-нататъшни размисли относно причината за разминаването.

А и не е задължително такова разминаване да обрече една връзка – щом осъзнаете проблема, може да се опитате да го разрешите – двамата.

Върнете се назад във времето - опитът от предишните ви връзки може да е поучителен. Винаги ли ви привличат един и същ тип хора? Ако се научите да говорите сами със себе си за това, ще успявате да избягвате причините за миналите провали и дори може да установите, че сте създавали връзки, които от самото начало са били обречени. Ако се окаже така, ще имате шанс да се поучите и да избягвате същите грешки.

Представете си бъдещето. Мозъкът умее да “вижда” нещата преди те да са се случили. Но този “поглед” ще бъде верен, само ако гледате на връзката и партньора си от правилния ъгъл.

Въпроси като “Какво ще изпитвам в съзнанието и в сърцето си например след година?” “Ще се чувствам ли удобно и тогава със същия човек?” могат да са само от полза. Те биха определили границите на вашите желания и кръга от подходящи партньори.

Ако последвате горните съвети, може би ще стигнете до извода, че не трябва да избързвате с нещата. Това не бива да ви изненадва или притеснява. Като правило повечето хора “влизат” в една връзка главно на подсъзнателно ниво. Едва по-късно осъзнават в каква ситуация са попаднали, а тя невинаги е приятна. Може би, ако мислите повече в началото, ще си спестите доста неприятни изживявания.

Zdrave.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5466 |31.05.2010 Аромат на Симпсън рекламира България по света . 2| 5369 |31.05.2010 Преобразяват Париж в морски мегаполис? . 0| 6055 |31.05.2010 Селин Дион очаква близнаци . 8| 8207 |29.05.2010 Слави и Емануела на бала на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads