Реклама / Ads
3| 7763 |28.03.2009 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Лудус, прагма или сторге?

.
От това, какъв вид любов предпочита мъжът, зависи как ще се развие една връзка, считал античният философ Аристотел.

От това, какъв вид любов предпочита мъжът, зависи как ще се развие една връзка, считал античният философ Аристотел. Ето и различните видове, сред които може да откриете и своята:

Агапе - жертвената любов
При нея мъжът се отдава напълно и прави всичко, така че любимата му се чувства добре. Ухажва дълго, преди да се обясни в любов. Голямото внимание може да омръзне на жената, докато мъжът все повече се привързва към нея.

Лудус - любовната-игра
Основата на подобен тип връзка е сексуалната игра. Този тип мъже не ухажват. За тях сексът е всичко. Ако жената е дистанцирана и не се отдаде напълно още първата нощ - той я оставя. Този тип мъже обикновено имат няколко връзки едновременно. Жената, която изисква само секс, ще бъде приятно изнендана от него.

Ерос - чувствената любов
Базира се на преданост и след това на физическо влечение. Този тип мъже се интересуват от живота и проблемите на партньорката. Те обичат да си говорят, в това число за общите чувства и емоции. Това е идеалния партньор.

Мания - неудържима любов
Тази любов се базира на страстта и ревността. В центъра на любовната двойка не са двама, а само мъжа. В резултат на това той има нужда постоянно да се самоутвърждава за сметка на останалите, в това число и на партньорката. От него могат да се очакват проблеми и ревност. Страхува се не от това, че ще ви загуби, а от това, че ще избягате от неговата власт.

Прагма - разсъдъчната любов
Този тип мъже търсят жена, с която да им е удобно, а не такава, в която да се влюбят от пръв поглед или с която да правят необуздан секс. Той подбира по материално състояние и ангажименти и пресмята дали сте удобни един за друг. Не е подвластен на страсти и от него не могат да се очакват изненади.

Сторге - любов-приятелство
Ако ви разказва за всички свои проблеми, както и за тези на роднините си до пето коляно, той ви чувства основно като приятел. Разчита на взаимното доверие. Но е възможно скоро да изгубите интерес един към друг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6612 |25.03.2009 Кризата в брака на Елизабет Хърли . 1| 9618 |08.11.2008 Берлускони жени дъщеря си Марина . 24| 6973 |22.10.2008 Танцовата политика забавлявала Елена Йончева . 11| 21927 |19.10.2008 Н. Михайлов - пас към В. Марковска; тя не подава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads