Реклама / Ads
0| 4923 |07.10.2019 ФРОГ МЮЗИК

Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера на балетния шедьовър „Евгений Онегин“ в София

.
След Ню Йорк, Пекин и Париж, балетът на Борис Ейфман ще гостува и в София на 23 октомври в зала 1 на НДК с постановката „Евгений Онегин“.
 

Отзвукът в авторитетните американски издания за Борис Ейфман и световния успех на балетния шедьовър „Евгений Онегин“ е повече от блестящ:

"Единственото нещо, за което можем да се съмняваме е дали той е последният водещ хореограф на ХХ век или първият такъв на ХХI век“ Ню Йорк Поуст/ Клайв Барнс

„Светът на балета, намиращ се в търсене на главния хореограф, може да прекрати търсенето. Той е намерен - той е Борис Ейфман.“ Ню Йорк Таймс / Анна Киселхоф

Хореографът смело експериментира с танцова техника и музикални стилове, смесвайки класическа музика с рок и джаз.  Музиката в „Евгений Онегин“ е съчетание на класически творби на Пьотър Илич Чайковски с рок музиката на Александр Ситковецкий - създател на легендарната руска рок група "Автограф".

 

Балетът „Евгений Онегин“ е по едноименния роман в стихове на А. С. Пушкин.

В балета „Евгений Онегин“, великият хореограф Борис Ейфман пренася героите на Пушкин в наши дни, в драматични и екстремни ситуации в които старият свят се разпада, а животът диктува нови правила.

 

Изборът на романа в стихове наречен „Енциклопедия на руския живот“ на А. С. Пушкин не е случаен. Романът вълнува и днес с удивително точния архетип на руския характер за своето време, с поетичните образи на руската душа – загадъчна, непредсказуема и чувствена.

 

Балетния театър на Борис Ейфман е с 42 – годишна история. Световната критика  определя балета като „Уникален балетен театър, стил и вселена“ , а  Борис Ейфман като „Страхотен театрален магьосник“ и „ Един от водещите хореографи в света за всички времена“.

 

Трупата е с  гастроли по целия свят. Причината за този безпрецедентен успех, според самия Борис Ейфман се дължи на това, че спектаклите му от гледна точка на хореография, музикално съдържание, сценография и сюжет събуждат дълбоки емоции в зрителите, които събарят културни и езикови бариери.

 

Хореографът блестящо съчетава авангардните постижения на съвременния балет с академичното си образование в Руската класическа хореография и създава уникален стил в танцовото изкуство. „Това, което правя може да се нарече танц от емоции,

свободен танц, нов език, в който са преплетени класика, модерн и много други неща“  казва  Ейфман.                              

 

Неговите артисти, които имаха само академично обучение трябваше да овладеят нов „танцов речник“.

 

Деца до 7 годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място. 

 Учтиво молим, родителите/ придружителите/ , да носят копие на акта за раждане на детето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5365 |14.02.2019 ”Руски мултимедиен театър и балет” с турне в България . 0| 4834 |14.12.2018 Tom Jones с уникален концерт в Античния театър в Пловдив . 0| 4654 |10.12.2018 Accept ще заснемат концерта в Античния театър в Пловдив на DVD . 0| 5091 |31.07.2018 Б.Т.Р. с концерт „Невидими стени“ 2018 в Летен театър Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads