Вторник, 16 Октомври 2018, 23:20
Frognews

ОЩЕ ОТ ХРАНА И ВИНО

. Пуснаха на пазара бира с марихуана Световноизвестен производител пусна на пазара бира, съдържаща марихуана, а не алкохол. Тя се произвежда от калифорнийската марка „Лагунитас“. 0| 3687 |30.08.2018 . Щурците - храната на цивилизацията и бъдещето Порция сушени щурци, съдържаща 200 калории, е заредена с около 31 грама протеин. Порция телешко с 200 калории пък ни носи едва 22.4 грама протеин. 0| 4571 |19.08.2018 . Виното вече не е главният помирител във френския парламент Невероятно, но факт. Френският парламент прие решение да се намалят винените запаси в избите на Националното събрание. Решението е уникално и се предприема за първи път в историята на страната. 1| 3796 |19.08.2018 . 30% по-ниска продукция от мед отчетоха на пчеларска среща С 30 на сто по- ниска продукция от пчелен мед отчетоха пчелари от Ловешко по време на 54-та Национална пчеларска среща „Север – Юг“, която се състоя в планинския курорт “Беклемето”. 0| 2858 |19.08.2018 . Хит на Лято-2018 - ”крафт” коктейли и ”Аперол шприц” Това лято на гребена на модата се завръщат т.нар. ”крафт” коктейли - домашно приготвени коктейли с естествени съставки. Също така ще се пият старите, ретро коктейли като ”Маргарита” и ”Манхатън”, но с нов прочит. 0| 3517 |10.08.2018 . Европейската комисия разреши 5 вида ГМО Европейската комисия даде разрешение 4 вида ГМО царевица и един сорт захарно цвекло да се използват за храна на хора и животни. Според Брюксел те са напълно безопасни за здравето и могат да се влагат в хранителни продукти, както и да се използват като фураж. 0| 3584 |04.08.2018 . Сметната палата: Пропуски в контрола на биохраните у нас Сметната палата откри съществени пропуски в контрола на биохраните - от производството им, до предлагането им в търговската мрежа и в заведенията за хранене. 0| 2991 |03.08.2018 . Отбелязваме Международния ден на бирата Отбелязваме Международния ден на бирата. България се нарежда на 11 място по потребление на пиво в света - по 75 литра и половина на глава от населението. 0| 3016 |03.08.2018
. С ядене и пиене популяризираме България сред туристите С проекта за 12 винено-кулинарни дестинации популяризираме вътрешността на страната пред туристите. Той ще допринесе и за разширяване крилата на сезона и привличане на повече посетители извън активните месеци за пътувания. Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева на кръгла маса, която се проведе в Габрово, съобщиха от Министерството на туризма. 0| 3016 |31.07.2018 . Куркумата предотвратява загуба на зрението Учени от Лондонския университетски колеж и Лондонския имперски колеж заключиха, че съдържащият се в куркумата пигмент куркумин може ефикасно да се използва за лечение на глаукома в ранен стадий. 0| 3350 |30.07.2018 . Шеф Виктор Ангелов иска да забранят със закон попарата Шеф Виктор Ангелов, който пред пролетта гледахме по Нова телевизия в „Hell’s kitchen“, мрази до дъното на душата си попарата. 3| 6221 |20.07.2018 . Честваме Европейския ден на шоколада Седми юли е Европейският ден на шоколада. Датата била избрана, защото на този ден през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания. 0| 3830 |07.07.2018 . Феран Адрия излиза от кухнята и се впуска в нови приключения Феран Адрия - ”най-влиятелният шеф-готвач в света” - е човек с мисия. ”Почти всички велики шефове по света - с малки изключения - вече всъщност не готвят. Те опитват, командват и създават”, казва той. 0| 3507 |30.06.2018 . Двуметрова торта от череши на празника на Кюстендил За единадесета поредна година Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил организират Празника на Черешата 2018, който ще се състои на 22, 23 и 24 юни. 0| 4334 |19.06.2018 . Аржентина изпрати 3 тона храна в базата си за Световното по футбол Футболната федерация на Аржентина изпрати 3 тона храна заедно с петима готвачи за Световното първенство по футбол, информира Агенция ”Фокус”. Продуктите са донесени в базата на гаучосите в Бронници, която се намира на 25 километра от Москва. 1| 5413 |11.06.2018 . Въвеждат над 50 % минимално съдържание на месо в колбасите Нови изисквания за хранителните стоки. Вече ще е описано колко точно месо има в колбасите. Вече ще знаем, че когато купуваме кренвирши, съдържанието на месо в тях ще е минимум 50%. Подобни ще се изискванията за наденица и други колбаси. В каймата, съдържанието на месо ще трябва да е поне 70- 80 процента. 2| 4680 |28.05.2018
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах