Реклама / Ads
0| 2944 |30.05.2022 НОВИНИ

Дунчев вреди на партията си и на коалицията, смята министър Иванов

.
Александър Дунчев, Иван Иванов
”Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по горите според коалиционното споразумение излизат от Министерство на земеделието в най-скоро време, за да преминат към Министерски съвет. За момента те са 100% под контрола на зам.-министър Иван Христанов, който е представител на ПП “Продължаваме промяната”. Дунчев, който е представител от същата политическа сила, вече пречи и на стабилността на коалицията, и на своята партия, и е крайно време да се вземат мерки за действията му”. Това заяви министърът на земеделиетo Иван Иванов на брифинг в Монтана.

"Агенцията и държавните горски предприятия са извършили към днешна дата над 150 хиляди проверки, откакто поех министерството, съставени са хиляди констативни протоколи, както и наказателни постановления. Целият екип на министерството работи в посока да се гарантира прозрачност в управлението на горите“, каза министърът.

 

Иванов допълни, че не е редно въз основа на документи "със съмнителен произход" да се твърди, че се извършват злоупотреби в министерството и определи това като лъжа, която се разпространява в публичното пространство.

 

Министър Иван Иванов припомни, че вече са разкрити 36 склада за директна продажба на местното население на дърва за огрев, като предстои броят им да се увеличи в следващите дни и за тях вече отговаря ресорен заместник-министър.

 

„Тази тема, колкото и да се опитват да я експлоатират в посока, че се извършват злоупотреби, аз Ви гарантирам, както и представителят на ПП в министерството, че злоупотреби не се извършват. Не считам, че трябва повече да се дава гласност на подобни теми“, заяви в заключение министърът на земеделието.

 


 

Припопняме Ви, че депутатът от ПП Александър Дунчев направи скандални разкрития за назначения на член на БСП-Сърница в Регионална дирекция по горите - Пазарджик без провеждане на конкурс, с протокол, който той сам е подписал, както и без необходимия опит за длъжността, която заема.

 

„На 29 януари 2022 г. изпълнителното бюро на една лява партия (б.р. БСП) в село Сърница зам.-председателят г-н Мосов и г-н Перушниски са подписали протокол, в който г-н Мосов се самопредлага да стане горски инспектор в Регионална дирекция по горите - Пазарджик, която беше моя подчинена структура в Агенцията по горите. На 20 май човекът става горски инспектор, при условие че доскоро е бил кандидат-кмет, партиен функционер, бизнесмен и няма нищо общо с горите. И къде ще проверява в Сърница, кой ще проверява фирмите, които се отчитат на партиите, които имат отношение към горите“, разказа вчера пред bTV бившият изпълнителен директор на Агенцията по горитеАлександър Дунчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2796 |30.05.2022 Румен Драганов: Украйна няма да навреди на туристическия сезон у нас . 0| 7194 |29.05.2022 „Страшна каша“: Скандални разкрития на Дунчев за назначение на член на БСП-Сърница в Регионалната дирекция по горите . 0| 2891 |19.05.2022 Александър Дунчев: Водя партизанска война със 7 милиона за българската гора . 0| 4097 |07.05.2022 Политологът на Радев: Президентът е стожер на искащите промяна, партията на Янев има шанс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads