Реклама / Ads
0| 10196 |28.07.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: КС свърши мръсната работа по завръщане на енергетиката в лоното на проруската мафия

.
Евгений Кънев
Връщането на мандата пак издаде фиксацията на Радев върху енергетиката. Дали е в тежко положение? Разбира се, не! Но преди това. Най-силно руското влияние у нас протича по две линии: сектор енергетика и сектор отбрана и сигурност.
 

От енергетиката Русия изсмуква ресурси, като част от тях връща обратно под различна форма (откат), с който поддържа своята българска колона от около 50,000 души. Това става през надутите цени на Лукойл, Газпром и резервните части и горива за АЕЦ Козлодуй - от които се заделя отката. Бенефициентите са:


(1) политици от ДПС, ГЕРБ и БСП (комисионери)
(2) управителните бордове на енергийните компании (бонуси)
(3) заетите в цялата система на внос на руски енергийни ресурси и блокиране вноса на конкурентни горива и енергийни проекти.


Тази колона е денонощно по ТВ да обяснява как България ще загине без руския газ - защото засега руският петрол не е под въпрос. Затова спирането на руския газ стана причина за максимална мобилизация за сваляне на кабинета “Петков”. След като го свалиха - следващият за отстраняване беше шефът на КЕВР.
Защо? Защото цената на водата и енергията е основен инструмент за шантаж и пропаганда, а хаосът в системата най-лесно се продава като провал на кабинета.
Което направи и Радев.


КС - който никога не е вземал решение в ущърб на ГЕРБ и ДПС - беше сезиран именно от ГЕРБ за процедура за избора на шефа на КЕВР, която според всички мнения на компетентни юристи е напълно редовна. А мотивите - за липса на политически плурализъм и конкуренция при избора - звучат като виц. Сякаш някой е конкурирал някога калинките на ГЕРБ.


И така КС свърши мръсната работа по завръщане на енергетиката в лоното на проруската мафия. (Както ВАС миналата седмица върна частната граница на Капитан Андреево, а КЗК и АПИ вчера - спряха редовни обществени поръчки, за да останат избраните строителни фирми).


И разни добревци пищят от трибуната на парламента за цената на газа - че Булгаргаз бил поискал с 50% по-висока цена до 300 лв/мвч.
А кой да каже, че цената в Европа е вече 440 лв? Че ако бяхме продължили да купуваме от Газпром, 70% от цената му се формира от тези 440 лв? Че Газпром нарочно спира доставките, за да изстреля тази борсова цена, с която да напомпа цената на своя газ, който продава на “приятели”.


Включително на Унгария! Да, на товарищ Орбан!
Кой да каже на българите, че те не само продължават да плащат една от най-ниските цени на газа в Европа. И че България е сред страните с най-ниско тегло на газа в енергетиката в цяла Европа! Говорим за 15-20 по-големи предриятия, 2-3 топлофикации и 1-2 процента от населението. Защото ние сме страна, която не ползва газ за производство на ток!
Но газ, евтин газ, руски газ - газ до дупка в ТВ пропагандата как потъваме.
А както казва шефът на щаба на Навални - който сега купува руски газ е или корумпиран или полезен идиот!


Та Радев затова стана спешно енергетик.
След като - идвайки от отбраната - направи каквото можа да блокира НАТО и модернизацията на армията с натовско оръжие. Зер, какво ще правят неговите военни друзья, които цял живот се хранят от и чрез руска военна техника? А комисионите от вечните ремонти в Русия? А целият ни сектор сигурност обучаван от и в Русия?
Какво по-хубаво е за Русия да има своя колона без НАТО до Украйна?
Това е вододелът - #КОЙ защитава да продължават плащанията към Русия - по време на нейна война до нас! В енергетиката и сигурността - двата воденични руски камъка, заради които не можем да изплуваме.
По изходящите парични потоци към Русия ще ги познаете. Защото оттам идват входящите - към техните джобове.

 

Икономистът Евгений Кънев, Фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3025 |23.07.2022 Петър Кънев: БСП може да върне мандата по-рано . 0| 3123 |21.07.2022 Икономистът Евгений Кънев: Технократски кабинет няма да реши проблемите на България . 0| 3463 |19.07.2022 Евгений Кънев: Загадката е какво влага БСП в „подобряване на отношенията с Русия“ . 0| 23809 |13.07.2022 Митев към Атанасова: Огледайте се! Времето на Борисов, в което държавата извиваше ръцете, свърши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads