Реклама / Ads
0| 2658 |21.06.2022 НОВИНИ

Евродепутатът Цветелина Пенкова организира конференция за иновации чрез политика

.
Цветелина Пенкова
„Иновации чрез политика”- как може да се случи? Отговор на този въпрос ще даде конференцията, организирана от Цветелина Пенкова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Тя ще се проведе на 24-ти юни 2022 г. в зала „Средец“, хотел „София Хотел Балкан“ от 09:00 часа.
 

На събитието ще се разисква как адекватните и навременни политики могат да стимулират иновациите на национално и европейско ниво.

 

Основната цел e да се откроят политиките за растеж в развитието на иновациите в България и ЕС. Ще се обсъждат съществуващата регулаторна рамка в тази област и как тя може да бъдат подобрена. Научно-развойната дейност като основополагаща за развитието на иновациите ще е основен акцент. Фокус ще се постави върху младите хора като движеща сила на иновациите.

 

Конференцията ще открие европейският комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Българският министър на иновациите и растежа Даниел Лорер ще направи преглед на ключовите европейски и националните политики, които ще стимулират иновациите в България през следващото десетилетие. Цветелина Пенкова ще разясни необходимостта от законодателство на ЕС за развитието на технологични стартиращи предприятия. Изпълнителният директор на Българската старт-ъп асоциация (BESCO)Нед Дервенков ще обясни необходимостта от законодателна реформа за развитието на старт-ъпите и привличането на таланти в България.

 

Във форума ще се включи председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, водещи учени и специалисти в областта, представители на индустрията, на частния сектор, на фондове за рисков капитал и на неправителствени организации. Ще участват конституционният съдия Янаки Стоилов, заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, народни представители от 47-мото НС, председателят на АИКБ Васил Велев, председателят на Асоциацията за дялово и рисково инвестиране Евгени Ангелов, изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, социологът Димитър Ганев, основателят на медията за иновации TheRecursive Ирина Обущарова и много други.


За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4469 |28.05.2022 Евродепутатът Иво Христов: Правителството не желае да поеме отговорност за ветото върху Северна Македония . 0| 3406 |16.05.2022 Цветелина Пенкова: ЕС трябва да бъде лидер във воденето на преговори за прекратяване на войната в Украйна . 0| 2843 |12.05.2022 Цветелина Пенкова: С ядрената енергетика към зелено и устойчиво бъдеще . 0| 3106 |30.03.2022 Цветелина Пенкова: Цифровото евро идва през 2023 година, а финансовият сектор иска да инвестира в зелени ядрени проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads