Реклама / Ads
0| 4012 |19.09.2016 НОВИНИ

Ген. Михов видя нов вид тероризъм - амбиция за територии

.
Ген. Михо Михов
Наблюдава се нов вид тероризъм - амбиция за територии, за държава. Това каза пред журналисти днес в Сливен председателят на Комисията по отбрана в НС ген. Михо Михов, който представи пред сливенската общественост книгата си ”Казано и премълчано”.
Според него, е необходимо Европейският съюз и Великите сили да вземат политическо решение, което да реши проблема с бежанската вълна и войната в Близкия Изток. По думите му, Европейският съюз има християнски ценности и разреждането им с други, може да има негативен ефект. Той направи сравнение с бежанския проблем в Косово, на който е бил пряк свидетел и за който става въпрос в представената книга.
Като добър пример ген. Михов посочи помощта на България да се изгради бежански лагер в Македония, където са били настанени албанските бежанци. По този начин, според него, бежанците от Сирия, е трябвало да останат в лагери в Турция, докато политическата обстановка се разреши и могат да се върнат в своите домове. Ген. Михов изрази своето притеснение относно международната обстановка, нагнетена от бежанския поток и от неуспешните ходове по решаване на проблемите в Северна Африка, Близкия и Далечния Изток със съдействието на Великите сили.

Според него България в качеството си на страна, изпращаща контингенти за омиротворяване, на този етап не е удовлетворена от крайните резултати. По думите му, целта на подобни мисии е била да задържи тероризма там, но в момента на българската граница, освен тежък бежански поток, има и поток на терористи. Според него, България трябва да преоцени своята стратегическа политика по отношение на континенталното изнасяне на военни кадри. Европейският съюз има много тежка среда, която предопределя важни решения, смята той. Ако Турция стане член, едва ли ЕС ще бъде същият или ще го има. В същото време атаката срещу Русия не допринася за консолидиране на европейските нужди, европейския пазар и видимо трансатлантическата връзка, заяви ген. Михов.

Той изрази притеснение и за дестабилизиране на страната във вътрешен план, идваща от икономическата нестабилност. Причини за това, според него, са слабата икономическа активност на бизнеса, лошата инвестиционна политика и ниската производителност на труда.

Като председател на Комисията по отбрана и сигурност, ген. Михов заяви, че е необходимо да се дадат повече правомощия на началника на отбраната, да се подмлади професионалната част на армията и да се реши проблемът със задачите на военната полиция. На журналистически въпрос дали ще бъде издигната кандидатурата му за вицепрезидент, ген. Михов заяви, че няма да участва в президентските избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4176 |11.09.2016 Стимлър за 11/9: Видяхме пълната липса на човечност, видяхме и човешкия дух . 1| 3742 |07.09.2016 Ген. Михов: Радев е успешен командир, но има какво да учи политически . 0| 5058 |25.08.2016 Пристигналите българи на Острова пак се зловидяха на британците . 0| 4134 |16.08.2016 Ангелкова видя ръст от 3 млн. туристи повече у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads