Реклама / Ads

1| 5604 |27.06.2017 НОВИНИ

Калоян Паргов: Има дефицит на воля и компетентност при управлението на транспорта в София

.
Градският транспорт в София работи без утвърдена икономическа рамка. Когато няма ясни параметри, финансовите средства се изразходват на сляпо и нерационално. Над 215 милиона отиват в градския транспорт годишно, а качеството на предлаганата услуга не отговаря на очакванията на софиянци.

Проблемите по линия №111 са емблематични, но не са изолиран случай.

 

Транспортната задача на наземния транспорт е занижена. Натоварването по основните трамвайни, тролейбусни и автобусни линии е голямо, а интервалите на движение са над допустимото. Последните коли по някои линии са в 22.30 ч., което също е извън общоприетите стандарти за градски транспорт в европейски мегаполис. Няма реалистична преценка и адекватна реакция на претоварването по отделните линии и необходимостта от единични или съчленени автобуси. Да се чакат новите автобуси и след това да направят актуални разписания е просто бягство от отговорността за решаването на проблемите. В основата на транспортната политика на общината трябва да се постави на 1-во място пътника и неговите потребности. Градският транспорт изпълнява важна социална функция и не може да се гледа на него просто като на бизнес.

 

Необходим е гъвкав и системен подход при планирането на интервалите на движение и избор на превозни средства.

 

Това, което трябва да се случи в сферата на транспорта в Столична община, е ясна икономическа рамка, която да гарантира рационално изразходване на публичните средства, актуализиране на транспортната задача на наземния транспорт, съобразно потребностите на потребителите и цялостна преоценка на приоритетите и етапите за реализацията им.

 

Но за това трябва политическа воля и професионална компетентност. И двете са в огромен дефицит при управлението на обществения транспорт в София, за съжаление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3| 5770 |24.06.2017 Паргов: Само национален консенсус ще спре агресията в училище . 1| 5891 |22.06.2017 Паргов: Столична община прикрива корпоративния интерес . 6| 3807 |01.05.2017 Калоян Паргов на 1-ви май: Гневни сме, защото бедността убива страната ни! . 1| 3696 |11.04.2017 Паргов: Предложението на Борисов към Нинова дойде по вторични канали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ