Реклама / Ads
0| 4696 |13.08.2022 НОВИНИ

Комитова: Парите за пътища са ябълката на раздора, огорчена съм от Караджов

.
Виолета Комитова Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
„Излезе, че цяло правителство падна заради парите за пътища. Тези пари винаги са били ябълката на раздора. Те са стар проблем, натрупан от времето на ГЕРБ. Смятам, че министър Шишков е подготвен в тази тема, защото все пак сме работили 7 месеца заедно. Познава проблемите, но какво е заварил след министър Караджов, не мога да кажа“, коментира бившият регионален министър арх. Виолета Комитова.
 

Тя отбеляза, че физическата проверка на място е трудоемка работа, затова тя е огорчена от министър Караджов, който е имал възможност да извърши физическа проверка, ако не на всички обекта, то на части, а там, където нещата са ок, да извършва плащания към фирмите.

 

„На министър Караджов му оставихме следното наследство - прекратени договори, които бяха петгодишни за текущ ремонт и поддържка, за да може да обяви нови обществени поръчки. Работа по тези договори до юни месец тази година. Готова обществена поръчка за текущ ремонт и поддържка и време от 6 месеца да избере нови изпълнители“, обясни арх. Комитова пред Bulgaria ON AIR.

 

Бившият министър смята, че Законът за обществените поръчки има две слаби места. Според нея текстовете за „инхаус“ в Закона за обществените поръчки трябва да се коригират, така че в аварийни ситуации да използваме фирми за жизненоважни доставки. Тя обясни, че ако инженерингът се прецизира само за уникални обекти, ще се помогне за намаляване на корупционните практики и ще се подобрят цените на строителството. По думите й това са две промени, които ще съдействат за намаляване на корупционната среда в България, без смяна на главния прокурор.

 

„Много ми е тъжно, че оставихме на министър Караджов 3 закона, които имат малки промени в техните текстове - Законът за етажната собственост, за движението по пътищата и за ВИК. Те се водят ключови реформи, за да получим парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Ние бяхме подготвили всички текстове по тези закони и тази инициатива не продължи. Аз видях едно нехайство в това отношение, поне не чух въобще да се говори за тези закони“, добави арх. Комитова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2757 |12.08.2022 Парите на фермерите по програмата за селските райони ще се забавят . 0| 3492 |12.08.2022 Комитова: Гроздан Караджов не се справи . 0| 2692 |09.08.2022 Богдан Милчев: Прокуратурата държи ключа за оправянето на пътищата . 0| 2659 |08.08.2022 Шефът на камара ”Пътища”: Не планираме да протести, ако желанието за диалог се превърне в конкретни действия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads