Реклама / Ads
2| 4273 |25.11.2014 НОВИНИ

Михаил Миков: Настояваме за един учебник по един предмет

.
Михаил Миков
Равен достъп до образование и повече прозрачност в бюджетните разходи предлага БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Затова предстои да бъдат внесени законопроекти, които да регламентират тези инициативи на левицата. Това обяви на пресконференция след заседание на ИБ на БСП председателят на партията Михаил Миков.

Той обясни, че  ще се търси еднакво ниво на масово образование, за да се гарантира равен достъп на всички деца. Лидерът на социалистите се позова на изследване на Световната банка, според което има големи диспропорции в средното образование, особено в училищата в селските райони. В законодателната си инициатива социалистите ще предложат решения за гарантиране на ниво на грамотност при завършване на всеки един образователен етап, както и въвеждането на чуждоезиково обучение още от втори клас. „Ще продължим да настояваме за един учебник по един предмет”, допълни Миков. Той заяви и че социалистите не са съгласни част от частните и държавните училища да бъдат поставени в един механизъм на финансиране.


Михаил Миков представи и втората законодателна инициатива, която е свързана с повече прозрачност в бюджетните разходи. „Заедно с движението „Модерна България” подготвяме закон за изменение и допълнение на устройствения закон за бюджета, даващ възможност за проследяване на разходите в администрацията”, обяви председателят на БСП. Той обясни, че става дума за публикуване на разходите за командировки, заплатите, гражданските договори на всички администрации в България. „Такъв закон функционира в САЩ и смятаме, че в условия на криза, в условия на свиване на бюджетните разходи, прозрачността на тези разходи е крайно необходима”, заяви лидерът на левицата.

 

Михаил Миков съобщи, че на днешното заседание на ИБ на БСП са били обсъдени и организационни въпроси, свързани с провеждане на отчетно-изборни събрания в деветнадесетте общини, определени с решение на НС. По думите му има значителен напредък, като една част от конференциите ще бъдат проведени през втората част на  декември, а другата част – до края на януари.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4416 |18.11.2014 М. Миков: Няма да подкрепим актуализацията на бюджета . 7| 4933 |18.11.2014 Миков: Да погледнем във времето, когато политиката бе по-истинска . 3| 4514 |11.11.2014 Миков: Фондът за гарантиране на влогове може да се попълни от БНБ . 15| 4498 |07.11.2014 Миков: Не подкрепяме евроатлантическата бедност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads