Реклама / Ads
18| 4332 |03.03.2016 НОВИНИ

Миков: Трети март слага край и поставя начало

.
Михаил Миков
„За нас българите 3-и март е дата, която слага край и поставя начало. Със Санстефанския мирен договор приключва Руско-турската освободителна война, завършва петвековен мрачен период в историята ни – робството. Наричаме го така, не за да спорим с авторите на една или друга академична или политическа формулировка, а защото предците ни, независимо от положението си в Османската империя, са имали статута и живота на поробени”.
 
Това написа в социалната мрежа Facebook в поздравление към всички българи  председателят на БСП Михаил Миков по повод националния празник. По думите му всеки може да прелисти записките им, да си спомни стиховете им, да прочете дописките на чуждите кореспонденти, приятелите на България.
    
„Днес празнуваме 138 години от Освобождението. Дължим го на Русия. На този ден се покланяме пред силата на духа и характера на тези българи, съхранили българското през вековете и позволили да възкръсне българската държава”, казва още Миков. Според него всяка следваща година дава повод на поколенията за равносметка и сравнение – по-свободна ли е днес България, по-независима ли е, по-достоен ли е животът на нейните граждани, има ли с какво да се гордеем и за какво да съжаляваме.
    
„Нека днес да сведем глава пред всички онези, които извоюваха свободата на българския народ – с щик, с перо, със себеотрицание и саможертва. Поклон пред българи, руси, финландци и румънци, близки и далечни братски народи, които проляха кръв на българска земя, за да го има Освобождението!”, завършва лидерът на БСП Михаил Миков.


Пълният текст:

"Уважаеми сънародници,
Честит национален празник! За нас българите 3-и март е дата, която слага край и поставя начало. Със  Санстефанския мирен договор приключва Руско-турската освободителна война, завършва петвековен мрачен период в историята ни – робството. Наричаме го така, не за да спорим с авторите на една или друга академична или политическа формулировка, а защото предците ни, независимо от положението си в Османската империя, са имали статута и живота на поробени. Всеки може да прелисти записките им, да си спомни стиховете им, да прочете дописките на чуждите кореспонденти, приятелите на България.
Днес празнуваме 138 години от Освобождението. Дължим го на Русия. На този ден се покланяме пред силата на духа и характера на тези българи, съхранили българското през вековете и позволили да възкръсне българската държава. Всяка следваща година дава повод на поколенията за равносметка и сравнение – по-свободна ли е днес България, по-независима ли е, по-достоен ли е животът на нейните граждани, има ли с какво да се гордеем и за какво да съжаляваме.
Нека днес да сведем глава пред всички онези, които извоюваха свободата на българския народ – с щик, с перо, със себеотрицание и саможертва. Поклон пред българи, руси, финландци и румънци, близки и далечни братски народи, които проляха кръв на българска земя, за да го има Освобождението!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4891 |29.02.2016 Всеки трети търговец укрива данъци . 18| 7369 |29.02.2016 Миков: Първанов заслужава "Оскар" за ролята му на социалист . 9| 4299 |17.02.2016 Миков: От 1999 г. здравето все повече се превръща в стока . 8| 4650 |15.02.2016 Миков: Вотът на недоверие не е обречен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads