Реклама / Ads
0| 2764 |27.06.2022 НОВИНИ

Министерството на иновациите, МВР и ДАНС ще борят заедно корупцията по европрограмите

.
Източник: БГНЕС
Сключено е Споразумение за взаимодействие и сътрудничество между Министерството на иновациите и растежа, Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция „Национална сигурност“, съобщиха от Министерството на иновациите и растежа.

Със Споразумението се урежда сътрудничеството при извършване на съвместни действия по превенция и извършване на проверки, при наличието на данни за извършени нередности или престъпления от общ характер при разходването на средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове /ЕСИФ/.

 

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер коментира, че Споразумението ще помогне да се активизира работата с МВР и ДАНС, за да има по-ефективни механизми за намаляване на възможностите за корупция по европрограмите.

 

Целта на сключеното споразумение е взаимодействието между държавните органи да допринесе за законосъобразното разходване на средствата по ЕСИФ, защитата на финансовите интереси на Европейския съюз и защитата на националната сигурност чрез установяване и оптимизиране на комуникационни канали за обмен на информация.

Между институциите ще се задълбочи сътрудничеството при анализ на информация, извършване на съвместни проверки, подпомагане и допълване в оперативен, информационен и експертен аспект, и споделяне на специализиран ноу-хау, както и всякакви други действия, които могат да допринесат за изпълнение на целите на споразумението.

 

В него е предвидена възможността да се организират съвместни обучения за повишаване квалификацията на служителите от администрациите в сферите на противодействието срещу нередностите и измамите, защита на финансовите интереси на Европейския съюз, борбата с изпирането на пари и с други дейности, нарушаващи установения законов ред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2875 |13.06.2022 Бащата на Петков изразявал гражданска позиция за „Струма“, шуробаджанащина нямало, твърди Сандов . 0| 17868 |10.06.2022 Проф. Ангел Димитров: От няколко дни съм подложен на натиск от ДАНС . 0| 7023 |08.06.2022 Служители на МВР и ДАНС пред Фрог: Вдигнахме ръце от зам.-министър Христанов, не дава конкретика . 0| 3452 |01.06.2022 Случващото се в Украйна вече е “гражданска война” за Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads