Реклама / Ads
0| 2821 |08.08.2022 НОВИНИ

Нинова скочи на наследника си в служебния кабинет: Лъже и манипулира!

.
Корнелия Нинова, Никола Стоянов
Бившият министър на икономиката и настоящ лидер на БСП Корнелия Нинова скочи на наследника си в служебното правителство Никола Стоянов.
 

Нинова реагира светкавично след твърдения на Стоянов по време на пресконференция днес, на която той представи екипа и приоритетите си.

 

„1. От администрацията на Министерство на икономиката и индустрията не са уволнени 72 души за последните 7 месеца. 24 са пенсионирани поради навършване на пенсионна възраст. 2-ма са уволнени поради груби нарушения, включително и чрез свикване на дисциплинарен съвет. Уволнен е един, когото аз назначих, веднага след като получих сигнали от различни институции за конфликт на интереси.

 

2. В Държавната консолидационна компания има 16 дружества. От тях са сменени съветите на директорите на три, а не на 14, на други две са сменени само управителите и двама ликвидатори, единият поради  смърт. Всички нови членове на бордове са назначени временно до провеждане на конкурс. Конкурсите бяха стартирани. Някои приключиха, други би трябвало да продължават и сега.

 

3. Ако бордът на ДКК сега е от 4 души, а трябва да е от петима по закон и според министър Стоянов, защо той ги увеличава на 7? За да уреди хора на заплати или, за да има ново мнозинство, което да започне чистка по дъщерните дружества? Това ще стане ясно скоро. Следете следващите му действия.

 

Моята политика беше да намалявам броя на членовете на бордове, за да не се превръщат те в хранилка. Очевидно сега е обратно. Може би бяхме и единственото министерство, в което забраних политическия ми кабинет да получава допълнително материално стимулиране и тази сума разпределих на работещите служители. Интересно ми е дали тази практика сега също е променена.

 

4. Що  се отнася до Комисията по оръжия: Ако я бяхме свикали в последните дни на отиващо си правителство въпросът щеше да е: Как си позволяват в последния ден да разрешават износ за 1 млрд. евро. Сега въпросът е: Защо в последния момент не са изнесли оръжие за 1 млрд. евро. Защо си с шапка, защо си без шапка?

 

Политиката е преди всичко носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята сега“, зове Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3168 |05.08.2022 Йотова: Колкото по-бързо спре войната на Нинова, толкова по-добре . 0| 14359 |04.08.2022 Човекът на Нинова - Калоян Методиев: В момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата . 0| 10213 |04.08.2022 Александър Манолев отговори на Нинова със снимка и закана за съд . 0| 2948 |04.08.2022 Даниела Везиева: Корнелия Нинова не за първи път прави внушения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads