Реклама / Ads
3| 5949 |16.08.2016 НОВИНИ

Поискаха да арестуват министър Ненчев!?

.
Ще спаси ли Борисов Ненчев?
Часове след преминалата днес пресконференция на бившия командир на ВВС генерал майор от резерва Румен Радев трябваше да последва незабавен арест на министър Николай Ненчев и неговите заместници. Това обяви пред журналисти депутатът от БСП и член на Комисията по отбрана в парламента Атанас Зафиров.
 
Депутатът цитира ген. Радев, като каза, че Ненчев е направил куп действия, а в някои случаи и бездействия в ущърб на Националната сигурност и държавния суверенитет на страната. Ето какво още какво заявиха  от Столетницата и с какви мотиви искат ареста на министър Ненчев.

1. Поемане на непосилни финансови ангажименти в ущърб на държавата, в полза на друга страна - приета концепция за съвместна охрана на въздушното ни пространство, която включва пълно поемане на разходите на съюзните ВВС от българска страна,за разлика от Румъния, която е заявила отказ от подобно условие. Единствени ние с подобен ангажимент и доброволно накърняване на държавния ни интерес!

2. Умишлено въвеждане в заблуждение на народните представители относно реалната ситуация и перспективи пред българските ВВС. През цялото време, през което тази концепция е била разработвана, в комисията по отбрана министърът и неговите заместници твърдяха, че няма такова нещо, законът е приет ”за всеки случай” и когато има конкретни стъпки по неговото прилагане, народните представители ще бъдат уведомени. Оказва се , че по тази концепция се работи от септември 2015г. На тъмно е било държано и цялото ръководство на ВВС, до момента на пристигането на 14 юли 2016 на групата от Полша в България!

3. Нанасяне на тежки финансови вреди на държавата, в полза на чужда държава – развенча се най-грандиозната лъжа , изречена от Ненчев и група - ремонтът в Полша е по-евтин от офертата на РСК МиГ – потвърди се, че не е така! За това предупредих още в дебатите в Народното събрание и след това в десетки телевизионни участия и публикации. Изчислихме и конкретното оскъпяване – става въпрос за милиони! По думите на Радев – вместо да се търси диверсификация и поевтиняване,от един монополист – РСК МиГ, държавата създава друг монополист – Полша! Самият Бойко Борисов призна в интервю, че договорът с Полша е „глупост”!

4. Подчиняване проблемите на националната сигурност и въздушния суверенитет на страната на лични идеологически съображения - т.нар. подготовка и готовност за борба с Русия!

5. Поставяне по идеологически съображения на риск живота и сигурността на българският летателен състав , който, оказва се „лети на самолети със саморъчно удължен летателен ресурс”!

6. Умишлено приземяване на българската изтребителна авиация – стана ясно, че съгласно изискванията на техническата документация за експлоатация на самолетите МиГ 29 – няма нито един изправен самолет ! Съгласно изискванията на тази документация - закон в авиацията – не трябва да лети нито един самолет!

7. Пълно неглижиране на военната експертиза, дилетантщина и некомпетентност, граничещи с национално предателство.

8. Умишлено бавене реализацията на инвестиционния проект за придобиване на нов изтребител, с цел причиняване на необратими щети върху българската бойна авиация и пълната загуба на въздушен и национален суверенитет!

9.”Полша няма капацитет за външни потребители” - признат факт, за който предупредих преди година. Нещо повече - „Полша не може да ремонтира КСА – най важната част на самолета – кутията на самолетните агрегати”.

10. Шумно прокламирания договор с Полша за цялостната интегрирана логистична поддръжка – на практика неосъществим поради редица правни, технологични и лицензиозни пречки!

Тези хора са национални предатели и трябва незабавно да бъдат подведени под отговорност, смята Атанас Зафиров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7960 |16.08.2016 Ген. Радев: Не мога да остана подчинен на министър, който не чува експертизата ми . 1| 8503 |16.08.2016 Ревизоро: Оставките в „Гранична полиция“ спасяват министъра . 0| 4046 |12.08.2016 Министър Кралев: Тествахме атлетите ни, до един бяха чисти . 2| 4933 |11.08.2016 Открита хомосексуална стана министър за пръв път на Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads