Реклама / Ads

39| 19399 |04.04.2020 НОВИНИ

Проф. Коста Костов: Знаехме какво ни чака, но въпреки това приехме

.
проф. Коста Костов
Медицинският експертен съвет не абдикира от задълженията си, а счита, че е изпълнил достойно задачата си. Ние знаехме, какво ни чака, но въпреки това, приехме. Когато времето е пупаво и професионалният дълг те зове, имаш само един полезен ход - да се отзовеш.

Така проф. Коста Костов коментира ситуацията с прекратяването на дейността на Експертния медицински съвет, сформиран от Министерския съвет.

 

"За 8 дни, в почти перманентно безсъние, създаде текстови интерактивен продукт, с дигитален обем от 40 мегабайта, разположен на над 400 страници, с темпо от около 50-60 стр/ден, с участие на над 50 експерти и специалисти от различни специалности, дружества, асоциации и сдружения. Нека, този, който е участвал в създаването на такъв продукт, за толкова време, с такова темпо и в този обем, да хвърли камък", написа във Facebook проф. Костов.

 

"Ние знаехме, какво ни чака, но въпреки това, приехме. Когато времето е хупаво и професионалният дълг те зове, имаш само един полезен ход - да се отзовеш. Въпреки трудностите и лишенията, които те очакват.


Неотменимото достойнство и личната свобода не са обстоятелства, а качества, които формират нашите личности и са висша форма на почтеност.

 

Бях казал, че влизаме в експертния съвет като лекари и ще излезем като лекари.

Точно сега пациентите ни имат нужда от цялата ни енергия и съсредоточеност върху тях и ние се връщаме, за да им ги дадем", коментира още председателят на Съвета.

 

Ето и целият пост:

 

За да няма спекулации по други медии, тук съм казал всичко, което ще бъде предадено некоректно и с перифрази.

 

Медицинският експертен съвет не абдикира от задълженията си, а счита, че е изпълнил достойно задачата си. За 8 дни, в почти перманентно безсъние, създаде текстови интерактивен продукт, с дигитален обем от 40 мегабайта, разположен на над 400 страници, с темпо от около 50-60 стр/ден, с участие на над 50 експерти и специалисти от различни специалности, дружества, асоциации и сдружения. Нека, този, който е участвал в създаването на такъв продукт, за толкова време, с такова темпо и в този обем, да хвърли камък. Ние знаехме, какво ни чака, но въпреки това, приехме. Когато времето е пупаво и професионалният дълг те зове, имаш само един полезен ход - да се отзовеш. Въпреки трудностите и лишенията, които те очакват.

 

Неотменимото достойнство и личната свобода не са обстоятелства, а качества, които формират нашите личности и са висша форма на почтеност.

 

Бях казал, че влизаме в експертния съвет като лекари и ще излезем като лекари.

 

Точно сега пациентите ни имат нужда от цялата ни енергия и съсредоточеност върху тях и ние се връщаме, за да им ги дадем.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 33| 5517 |03.04.2020 Костадин Костадинов: Привикват за разпит членове на "Възраждане" от цяла България . 23| 5979 |03.04.2020 Проф. Коста Костов: Медицинският съвет създаде уникален продукт . 9| 4741 |02.04.2020 Проф. Кантарджиев с последна прогноза: Пикът ще е в края на април . 7| 4392 |02.04.2020 Проф. Ганчо Ганчев: Не виждам стратегическа визия за това какво ще правим след кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ