Реклама / Ads
0| 2581 |21.02.2024 НОВИНИ

Терзиев: Готов е планът на общината за кризата с боклука

.
Готов е Оздравителният план на СПТО - Столично предприятие за третиране на отпадъци. Целта на плана е да бъдат възстановени напълно нормалната работа на предприятието и да се произвежда продукт с качествени показатели, така както заводът за третиране на отпадъци е проектиран.
 

Въпреки похарчените от предишното управление близо 114 млн. лева за последните три години, повече от 2/3 от машините и съоръженията са за основен ремонт, а предприятието не е могло да работи нормално. Липсата на поддръжка, съчетана с неработещите системи за обезпрашаване, са довели до поетапно дефектиране на основни съоръжения. А без тях няма как да има работещ производствен процес. 

 

Още по време на кампанията темата със събирането на отпадъците на София и тяхната преработка беше централна за нас. Защото предишните управляващи упорито отказваха да нарушат комфорта си и бяха оставили нещата на самотек. Което със сигурност щеше да доведе до поредна криза с боклука.

За да избегнем тази криза още в първите дни назначихме одит в ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ и в резултат предадохме доклада на вътрешния одит в прокуратурата. 

 

Оздравителният план ще се изпълнява в три етапа – спешни, краткосрочни и дългосрочни мерки. 

 

Спешните са да намерим решения и да намалим времето за реакция, мерките за справяне с честите аварии, блокажи и други проблеми, които реално намаляват ефективното работно време на машините. Освен това започна процесът за попълване на недостигащия персонал в ключовите места на производството. 

 

Но може би най-важното е, че вече е възстановена координацията между екипите. А това, както всички знаем, е ключова предпоставка за много по-добър и по-ефективен работен процес.

 

Васил Терзиев, Facebook
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2504 |21.02.2024 Нинова: Борисов отнесе много звучен шамар от ПП-ДБ. Ако преговарят по меморандума е поставил партията си на колене . 0| 2466 |21.02.2024 ГЕРБ оттегли законопроекта за личните документи . 23| 11753 |21.02.2024 Аман от цинизъм: Това лице се сравни с Навални! Няма ли пощада? . 7| 2399 |21.02.2024 Парцелирането на регулаторите може да спъне сглобката. Борисов видя "логичен изход" в избори 2 в 1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads