Реклама / Ads
4| 2716 |29.11.2023 НОВИНИ

Терзиев назначи временен шеф на столичното предприятие за отпадъци

.
Васил Терзиев Източник: БГНЕС
Кметът на София Васил Терзиев назначи временно изпълняващ длъжността директор на Общинското предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ (ОП СПТО), съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
 

Николай Савов поема длъжността временно изпълняващ длъжността директор на ОП СПТО.

 

СО обявява обществено обсъждане на План-сметката за чистотата в София за 2024 г.

 

Приоритетна задача на изпълняващия длъжността е да проучи актуалното състояние на завода за отпадъци, има ли данни за безстопанственост при управлението му през последните години и да предприеме стъпки за подобряване на състоянието и ефективността на предприятието. Николай Савов се запозна с текущото състояние на завода, което ще бъде представено в следващите дни.

 

Той има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците и е работил като директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъците от неговото създаване през 2013 г. до 2016 г. Бил е експерт в „Депо за неопасни отпадъци и ПСОВ „Садината“.

 

От 2018 г. до 2021 г. е бил заместник-кмет „Европейски фондове и екология“ в община Елин Пелин.

 

Работил е и по различни проекти, свързани с управление на отпадъците в България. Николай Савов е доктор на науките в областта на електрониката, енергетиката и автоматизацията.

Към момента е главен асистент в Техническия университет- София.

 

Работил е и като преподавател в Минно-геоложки университет „Свети Иван Рилски“. Договорът на директора на Общинското предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъците” Фридрих Катцер беше прекратен миналата седмица по взаимно съгласие, съобщиха тогава от Столичната община.

 

След първоначален анализ на дейността на предприятието са открити несъвместими с добрите управленски методи практики, посочиха още от общината.

 

Ще бъде възложено цялостно проучване на дейността и практиките в завода, които да установят дали общественият ресурс се управлява по най-прозрачния и ефективен начин, както и дали управлението на дейността по отпадъците се реализира максимално ефективно.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2471 |29.11.2023 Израел и Хамас ще си разменят още заложници срещу затворници днес. Катар и САЩ опитват да удължат примирието . 0| 4512 |29.11.2023 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 3| 2465 |29.11.2023 Украйна подозира Русия за отравянето на съпругата на ръководителя на украинското военно разузнаване . 17| 3731 |29.11.2023 Георги Ганев: Конституцията не предвижда президентът да има право на мнение за бюджета на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads