Реклама / Ads
0| 2680 |17.09.2022 НОВИНИ

Цветелина Пенкова с нов информационен офис във Велико Търново - място за мнения, идеи и перспективи

.
Цветелина Пенкова
Във Велико Търново има още един център за вълнуващи срещи, инициативи и събития. Гражданите на старата столица и младите хора, които учат и работят в града, ще могат да споделят мнения и да развиват културна, творческа и социална дейност в новооткрития информационен офис на евродепутата от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Цветелина Пенкова.
 

„Амбицията ни е информационният център във Велико Търново да се превърне в привлекателен център за споделяне на мнения, опит, идеи.“ Това каза при откриването на новия  информационен офис евродепутатът Цветелина Пенкова. Този център ще осигурява достъп до темите и проблемите, които се разискват в Европейския парламент и останалите институции на Съюза.

 

„Старата столица на България обединява културния, исторически и образователен дух на страната ни. Търново разполага с многобройни забележителности и е един от най-оживените туристически центрове в България. Уникалното му разположение върху трите хълма Царевец, Трапезица и Света гора го правят не само един от най-красивите градове в страната, но и му придават особено очарование и собствена идентичност. Връзката с университетите и младите хора е един основен приоритет, който защитаваме аз и моят екип“, аргументира решението си да отвори информационен център в старата столица Пенкова. Тя отбеляза, че се намираме в труден период - енергийна криза, геополитически конфликт, намиращ се на 400км от България, рекордна инфлация и потенциална продоволствена криза. „Сега повече от всякога имаме нужда от визия, нови идеи и лидерство. Това се надявам да стимулирам с откриването на такъв офис и тук – във Велико Търново. Центърът е замислен като пространство за всеки, който има идеи, свързани с България и ЕС“, каза още евродепутатът пред гостите, дошли на откриването. Информационният център ще предоставя възможности за организиране на срещи с общественици, представители на образователните среди, индустрията и неправителствения сектор.

 

„Днес положихме основите на една традиция, стартирайки изложба на артисти и художници от региона. Изключително много благодаря на Дона Георгиева, Антоанета Тонева, Полина Чакалова и Анатолий Станкулов, които предоставиха своите картини и направиха пространството на информационния ни офис цветно и вдъхновяващо“, с тези думи Цветелина Пенкова откри изложба на млади таланти. Тя е със свободен достъп в следващите 2 седмици.

 

На официалния старт на новия информационен център на Цветелина Пенкова във Велико Търново присъстваше Валери Митов, най-младият водач от листата на Коалиция "БСП за България" за Габрово. От листата на левицата във Велико Търново бяха  Михаил Михалев, Бисерка Божкова, Десислава Симеонова, Лидия Прокопова, Жулиета Войнова, проф. Антоанета Анчева, Красин Каракоцев и Петър Димитров. Събитието беше уважено от кмета на Павликени Емануил Манолов. Сред гостите на събитието се открояваше и доц. Владимир Попов, бивш ректор на ВТУ и почетен гражданин на Велико Търново.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2674 |16.09.2022 Цветелина Пенкова открива нов информационен център във Велико Търново . 0| 2977 |13.08.2022 Цветелина Пенкова: В краткосрочен план Европа не може без руски газ . 0| 3059 |13.07.2022 Пенкова: Интерпретация на г-н Здеховски оставя усещането за политизиране на случая с чекмеджетата на Борисов . 0| 2991 |06.07.2022 Цветелина Пенкова: След двегодишни усилия убедихме ЕП да се признае ядрената енергия за зелена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads