Реклама / Ads
21| 6868 |22.04.2015 АКТУАЛНО

Акад. П. Иванов за Фрог: 50-60 депутати са с психични отклонения, не са за парламента

.
50-60 от депутатите са с психични отклонения и изобщо не са за парламента. За трета поредна година България оглавява класацията на Галъп Уърлд за "най-страдащ" народ, съобщи за Фрог акад. Петър Иванов, директор на Демографския институт при БАНИ.

 Според публикуваната тези дни информация, 39% от  българите (най-голям процент от всичките 230 страни в света) определят  живота си като страдание. Този факт, разбира се, влияе върху състоянието  на психичното здраве на обществото.

 

По официални данни на националният  консултант по психиатрия, над 20 процента от българите имат психични проблеми. Значи, около 1,5 млн. души са с някакво психично разстройство. Всеки пети български гражданин се нуждае от медицинска помощ по повод на свое психично отклонение. Това се отнася и до хората, които са във властта, тъй като обществената практика и законите у нас изключват възможността за установяване и контрол върху истинското състояние на техния психичен статус, каза ученият.

 

 Според него във всички власти - в изпълнителната, в Парламента, в съдебната власт (както показва съдийската афера в СГС) - има психично болни персони, като тяхното състояние в някои случаи се доближава до невменяемост. Сега в Правителството поне трима от  министрите не са с добро психично здраве. Те управляват съответния сектор в държавата, вземат важни решения, влияят на общественото битие и може би са част от причините то да е в такова плачевно състояние: ние  сме най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-порочната,  най-нещастната и най-бързо изчезващата нация в целия свят. Така стоят нещата и в съдебната власт.


След като няма психологически тестове, напълно естествено е и 20% от
депутатите в Народното събрание, които са извадка от целокупното
българско население, и те да са с психични отклонения. Даже са повече,
тъй като в много случаи политическата активност на някои хора се дължи
тъкмо на психични деформации. Значи, в Парламента коват закони около
50-60 души, които не би тябвало да са там, категоричен е експертът по психология.  

 

Той  обясни, че поведението, речта, външният  вид, мимансът, жестовете и действията издават кои са тези хора и какви  са техните психични проблеми. Четирима от водачите на партиите в  Народното събрание определено са с сериозни психични страдания и се  нуждаят от медицински грижи. Това е ясно на много голяма част от  българския народ. Единият от тези хора е с остро биполярно афективно  разстройство, с гневни хистероидни пристъпи, с неадекватни прояви на агресия в обществена среда и др. Визуалната психодиагностика сочи и  злоупотреба с психоактивни вещества. Вторият партиен шеф е обсебен от натрапливи систематични налудни идеи за преследване (може би персекутиввна параноя) и илюзорно малтретиране на определени общностни групи, допълни той.  

 

След това уточни: Тези идеи владеят съзнанието му и управляват все по-често
поведението му в Парламента и извън него. При третия партиен лидер, общо
взето доста невзрачна личност, се наблюдават главно кверулантни  (роптаещи) форми на шизофрения, които се проявяват в причудливи  асоциации, странни идеи, деспотизъм, патологична подозрителност, обидни квалификации и неестествено угодничене по отношение на доскорошни политичеси врагове. Четвъртият партиен шеф, най-маститият, е с подчертани месиански акцентуации на характера, с мания за величие и с ярък нарцисизъм. Той има специфично тарикатско-провокативно словесно поведение и е обсебен от екзотични и гротескни идеи и практики. Напълно
е убеден (без никакво основание) в гениалноста си. Очевидно е, че и във властта са нужни тестове за пригодност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7342 |16.04.2015 Нотариус за Фрог: Законът за адвокатите ощетява счетоводителите . 14| 6494 |16.04.2015 Н. Хаджигенов пред Фрог: Съдебната реформа е цирк за избирателите . 24| 8677 |16.04.2015 Писателят А. Илиев за Фрог: В ЦК има и против атентата в "Св. Неделя" . 17| 10023 |15.04.2015 Експерт за Фрог: Взривените гранати били за Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads