Реклама / Ads
9| 9807 |11.12.2022 АКТУАЛНО

Аламанов, пиар експерт: Президентът се обърна на 180 градуса, смени курса

.
Любомир Аламанов
”Всичките приказки за президентска република са поредната пушилка на един самолет, който очевидно е уцелен и се мъчи да избяга максимално бързо от конфликтната зона. Виждаме как някои политици се обаждат по медиите и да им казват да внимават с въпросите. При целия този набор от липсващи елементи от цялата екосистема, да се говори за президентска република, няма нищо общо с реалността”. Това каза пиар експертът Любомир Аламанов.
 

"Президентът застана на страната на хората, които преди му създаваха проблеми. Не знам дали някой го очерня. Всичко, което се случва, го прави той самият, защото той си промени мнението и се обърна на 180 градуса. Той започна да говори неща, които противоречат на собствените му думи от преди това. Така че той сам си носи вина, ако има някаква промяна в отношението към него. Той беше човекът, който излезе с вдигнат юмрук и каза, че иска да изгони мафията от управлението каза още той пред агенция "Фокус".


След това изведнъж рязко смени курса. Всичко, което се случи, е изцяло следствие от неговите действия и думи, така че той си носи отговорност". Това каза в интервю за Агенция "Фокус“ пиар експертът Любомир Аламанов.


По думите му президентът се е променил много в последната една година, това не е човекът, който демократичната общност подкрепи.


Никой не иска президентска република. Нямаме необходимите компенсаторни механизми, добре работещи институции и демократични рефлекси в обществото, смята Любомир Аламанов.


"Всичките приказки за президентска република са поредната пушилка на един самолет, който очевидно е уцелен и се мъчи да избяга максимално бързо от конфликтната зона. Виждаме как някои политици се обаждат по медиите и да им казват да внимават с въпросите. При целия този набор от липсващи елементи от цялата екосистема, да се говори за президентска република, няма нищо общо с реалността", подчерта той.


Той обясни, че служебният кабинет е замислен преди много години с идея да организира избори и да служи като буфер при предаването на властта от един редовен кабинет в друг.


"Очевидно се вижда злоупотребата с власт, смяна на кадри в една или друга посока, промяна в политики, даже опити за промяна на цивилизационен избор на цялата държава, за което нито има мандат, нито подкрепа от страна на хората. Така че разговорът за бъдещето на този инструмент става все по-наложителен. Това е по-смисленият разговор - дали да се продължи с този инструмент, при положение, че няма двуполюсен модел, тоест не е ясно при едни избори какво се случва. Една поредица от служебни кабинети, които злоупотребяват с дадените им правомощия, могат да се окажат силно проблематични", изтъкна Аламанов.


Според него парламентът се занимава с коренно различни неща, които обслужват интересите на една или друга партия, но нямат общо с това, от което хората наистина имат нужда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12739 |13.09.2022 Експерт: Втечняването на газа и износа му с танкери е единствената алтернатива на ”Газпром” . 37| 17047 |30.01.2022 Експерт: Агентите на „Газпром“ в България забавиха интерконектора с Гърция . 3| 7407 |24.11.2021 Експерт: Вредна еластична ограда - причина за трагедията на АМ ”Струма” и при Своге . 6| 15449 |13.09.2021 Илиян Василев: На света няма политик или пиар, които да изчистят или прикрият срамотите Борисови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads